esmaspäev, 23. november 2009

Kuidas ma Susan Sarandoniga koos filmi vaatasin

Käisin täna Sture kinos Egiptuse juurtega Rootsi režissöri Tarik Saleh uusima filmi "Metropia" linastusel (Stockholmi Filmifestivali raames). Pärast filmi oli kohtumine režissöriga, kes seletas 6 aastat kestnud animatsiooni tegemise tagamaid. Tavaliselt kui mulle film ei meeldi, siis ma ei jää nende tegijate lugusid kuulama, aga seekord oli mul samas kinos ka kohe järgmine seanss tulekul (Whip it - millest kujunes üks mu selle aasta lemmikfilme) ning aja parajaks tegemiseks otsustasin siiski kuulama jääda. Mees oli päris muhe ning küsimused ja vastused põnevad. Nimelt multikas teevad hääli teiste hulgas Vincent Gallo, Stellan Skardgard, Udo Kier ja Juliette Lewis. Selliste inimestega koostööst on alati huvitav kuulda-teada saada.

Pärast kohtumist režissöriga tuli siiski kõigil saalist lahkuda enne järgmist linastust. Ja nii ma siis hakkasin oma kahte mantlit teineteise peale sättima (mul on viimasel ajal nii külm, et kasutan "vana kaalu" kossakat musta mantlit oma uue peal :)) Kui järsku taipasin, et see, kes mu kõrval on, ei ole keegi muu kui SUSAN SARANDON ise!!! Talle anti tänavusel festivalil elutööpreemia ja teada oli, et ta linnas viibib, aga ega ei oska ju arvata, et ta Sinu kõrvale mingil hetkel satub! Pean tunnistama, et ma oli šokeeritud ning üllatunud kui hea ta välja näeb! Ta on ju sündinud aastal 1946, ehk 63 aastane, aga ta on kõhna ja vormis ja nägu pole kaugeltki oma vanusele vastav! Prillid olid küll ees ja kuuksepahmakas ka, aga ma ei pakuks talle rohkem kui 40-45. Esimene mõte, mis mul tekkis, oli see, et ta on nii lühike :) Ta ootas režissöri ning me olimegi praktiliselt viimased, kes saalist ootasid välja pääsemist. Kuna saal oli välja müüdud, siis see võttis tõeliselt kaua aega, aga mul polnud vahet. Nii põnev oli teda kuulata :) Muuhulgas kiitis režissöri ning ütles, et too võiks stand-up koomikuna tööd saada :) Sättis oma krässus juustele bareti peale ning tema pisike, oscari võitnud superstaarist kuju oligi mu elust kadunud sama kiirest kui ta sinna sisse oli sadanud :)

Oma külaskäiguga Stockholmi suutis ta pisikese skandaaligi korraldada. Või no mis skandaali, lihtsalt midagi, mis inimesed temast rääkima pani. Nimelt pakuti talle kohtumist kuningaga, aga Susan keeldus. Tal on USA-s oma pingpong-klubi ja ta soovis kuninga asemel hoopis kohtuda Rootslasest maailmakuulsa pingpong mängijaga :) Õige, ikka tuleb teha seda, mis enda jaoks rohkem pakub :) Oma elu ja elame ju ainult korra. Lahe tüüp, kuigi ta meeldis mulle juba enne - olen alati tema filmid üritanud kinos ära vaadata, aga pärast sellist isiklikku kokkupuudet vaatan ta filme ilmselt igavesti hoopis teise tundega :) Ja eks ta üks neid kõige paremaid naisnäitlejaid terves maailmas ongi!

Hea võimalus meelde tuletada need filmid, mis mul temaga seoses esimesena meenuvad, ehk niiöelda TOP10 (järgmiseks mängib ta ju "Minu armsad luud", ehk "Lovely bones" filmis vanaema):
1. Thelma & Louise
2. The witches of Eastwick
3. Stepmom (see video käis meil kodus vahet pidamata - südamlik ja armas film!)
4. Dead man walking (selle eest ta Oscari saigi)
5. Igby goes down
6. Bull Durham
7. Little women
8. Alfie
9. Client
10. Rocky Horror Picture Show
...Hunger, Elizabethtown, Banger sisters, Shall we dance, Cradle will rock jne jne jne...

Kommentaare ei ole: