reede, 31. detsember 2010

Minu 2010 pähklikoores

Jaanuaris käisin Valencias, Hispaanias. Kuna lennuk hilines Pariisis ümberistumisele õnnestus läbi hüpata Louvrist ja Mona Lisa üle vaadata. Vingemad elamused sain hoopis Rubensilt, Rembrandtilt ja Renoirilt. Valencias ringi vaadata ei õnnestunud. Aukonsul viis saabumisõhtul sööma restorani, kus tervet restorani (sisenemine toimus ringtrepi kaudu) ümbritsevatel seintel ujusid kalad ringiratast.
Lisaks õnnestus Stockholmis Bernsis käia Amy Macdonaldi uue plaadi esitluskontserdil. See oli tema uue plaadi maailma esiesitlus ja mina oli esireas :)
Tänu K-le, avastasin enda jaoks Märta Tikkaneni.
Dali näitus Moderna Museet-is - elamus!
Hakkasin Stockholmis tantsutrennis käima Stockholms Danscenteris.

Veebruaris põdesin raskekujulist Eesti-igatsust. Luuletasin ja unistasin, et pere saaks jälle kokku.
Krõbekülm oli Stockholmis. Koolimured.
Üritus Malmös.

Märtsis sain (ülla-ülla) jälle aasta vanemaks ja ühtlasi oli teatrikuu koos teatri aastaauhindade jagamisega. Üle aastate kõige õigemad nominendid. Muidugi oli terve aasta täis teatrit, seda ma iga kuu alla eraldi kirjutama ei hakkagi!
Hakkasime P-ga agaralt ujumas käima. 3-4 korda nädalas. P õppis ujumise ära!
Tänu K-le avastasin enda jaoks Virginia Woolfi.

Aprillis sai koos KH ja MM-iga mööda Taanit sõidetud. Tuhapilve hommikul oli mul sees kummaline tunne, et pean kiirustama lennukile. Napilt enne lendude sulgemist saimegi minema.
Münchenis, teel Ameerikasse koos VL-iga.
Esimest korda elus USAs - Kalifornias... peamiselt San Franciscos, aga ka lähiümbruses. SF on linn kus võiks küll pikemalt elada. See on kahtlemata mu lemmiklinn (nendest kus olen viibinud) terves maailmas. Oma mägise maastiku, trammide ja vee lähedusega. "Elu reis" siiani, mis sellest, et peale pühapäeva tuli iga päev pikad päevad tööl olla. Pühapäeval käisime kolleegiga ehtsat Ameerika baseballi vaatamas. Teine kolleeg korraldas ülipõneva ekskursiooni Pixar-i stuudiosse.
Stanfordi Ülikoolis Nordic Green.

Mais alustasin jooksutreeningutega. Sörkisin K sabas Stockholmis, hommikuti 14 km korraga - Södermalmist Djurgardenisse ja tagasi :) Alguses oli raske ja jooksmine väga ei meeldinudki. Praegu olen jooksu-fänn!
Ühtse Eesti Suurkogu Saku Suurhallis.
Tänu K-le avastasin enda jaoks Jeanette Wintersoni.
Esimest korda elus Hiinas. Lisaks tööle õnnestus Pekingis näha Keelatud linna ja joosta mööda Hiina müüri ning Shanghais läksid kõik päevad (peale ühe pühapäeva) Expol. Kohtusin Rootsi kuningaga.
Tollel "vabal" pühapäeval tegime väljasõidu lähedalasuvasse veelinna Xitang-i, mida võib näha ka filmis Mission Impossible 3.
Mais selgus ka see, et ülemus otsustas lõpetada ning mina sain tema asemikuks ning ühtlasi sain juunis-juulis tagasi Eestisse kolida.
K SEB 10km sügisjooksul oma vanuseklassis 40 parima naise seas. Hullult vinge ajaga - minu rekodist üle 5 minuti kiiremini.

Juuni keskel saigi Eestisse tagasi kolitud. P lõpetas Stockholmi kooli. Käis seal kokku 3 klassi (eelkooliklassi ja 1. ning 2. klassi), esimeseks klassijuhatajaks Mimmi. S-i esimene kooliaasta tagasi Eestis läks üle ootuste hästi. Ta on nii tubli!
K lõpetas raamatupidamise TTÜs.
Koos RL-i ja KH-ga Linnateatri lavaaugus Tule(t)öö kontsert Veiko Tubini, Sandra ja Kristjan Üksküla ning Mikk Jürjensiga.
Otseinvesteeringute Maailma Foorumil Tallinnas.
Avastasin Unheilig-i.

Juulis sai agaralt õhtuti suveteatrit vaadatud. Blogi sai 4-aastaseks!
Sirbis ilmus Meelis Oidsalu artikkel "Kutse danzule".
Maal külaline siil, kes käis meil trepist üles tuppa sööma.
Ülipalav suvi, päevatemperatuur tõusis tihti üle +30 kraadi.
Jooksin oma siiani kehtiva 10km rekordaja ja elus esimest korda 20km.
Aluseliste toiduainete dieet.

Augustis jätkus teatrisuvi.
Elus esimest korda käisin Walesis ja Kihnul.
Eestimaal möllasid tormid.
Presidendid sõprade üritus ja Birgitta festival.
Sirbis kirjutati Danzumehe blogist kirjandusblogina.

Septembris läks P esimest korda Eestis kooli. Töö Hamburgis ja Londonis. Eesti Maja avamine Helsingis.
Hamburgis osalesin esimest korda elus jooksuvõistlusel. Olin peaaegu 2 kuud enne seda küll jooksmata ja eks tulemus oligi vastav. Oma rekordist peaaegu 3 minutit aeglasemalt. Reeperbahn.
Kohtumine kirjanik John Grishamiga.
Ettevõtluse Aastaauhinnad Estonias. Intervjuu venekeelsele raadiole. Terve sügise märksõnaks on olnud välispoliitika.
Jaapani Suursaadikul külas. Hiina Rahvavabariigi sünnipäevapidi Lillepaviljonis.
Esimest korda tagasi Stockholmis pärast kolimist - Leivafestivalil Stockholmis.
Seenesügis. Oma aia vinge viinamarjasaak.

Oktoobris Ameerika tuur - Boston Massachusettsi osariigis (MIT-s ekslemas ja Harvardi Ülikoolis loengus. Boston Freedom Trail. Mike's Pastry. Jooksin mööda Charles Riverit nagu Murakami), Raleigh North Carolinas (ehtsas Ameerika Country Club-is ja ehtsal Ameerika laadal - kõrvitsad ja kurgid ja sead ja lehmad ordenitega :)) ja Pittsburgh Pennsylvania osariigis (seal sai ka muuseumitest läbi hüpatud - Carnagie Museum of Art ja Andy Warholi muuseum).
Sissepõige Madriidi. Museo Nacional del Prado. Intervjuu venekeelsele raadiole.
P-st sai vehkleja. (Valis ise endale trenni.)
Hakkasin käima Myfitness spordiklubis. K kinkis mulle elu esimesed jooksupüksid.

Novembris võitis S oma multifilmiga suure auhinna, tema filmi nädati Solarise kino suurel ekraanil. See ongi terve aasta suurim sündmus lisaks Eestisse tagasikolimisele!
Sportimine sai tõeliselt suure hoo sisse - 5 korda nädalas trennis ja seda vähemalt!
Pöff üle mitme eemalelatud aasta.

Detsembris käisin Euroopa Filmiakadeemia auhinnatseremoonial Nokia Kontserdisaalis.
Lastel vinged tunnistused - vanemal tüdrukul 9.klassis peaaegu kõik viied ja poisil 3.klassis ainult neljad-viied.
Üle pooleteise aasta töölt puhkus 10 päeva.
Koos töökaaslastega tehastekülastused Pärnus, Vändras, Keilas ja Tallinnas (sh.Ericsson).
Hambaarsti juures said kõik hambad korda :)

Ühe selleks aastaks antud lubaduse pidamisega sain hakkama ka - ei ostnud kordagi lahtiseid komme. Järgmisel aastal luban teha palju sporti, nautida palju kultuuri, tegeleda rohkem lastega ja muidugi olla üldse parem inimene. Aga kui midagi konkreetsemat, siis.... jooksen 2011.aastal maratoni ja lisaks Coca Colale ning lahtistele kommidele ei osta ma enam ka kartulikrõpse!

Aasta vahetub üllataval kombel Tallinnas üle mitme-setme aasta - kodust ümber nurga - Estonia Teatri ees Teatriväljakul. Algamas on Tallinna Euroopa Kultuuripealinna "aasta" ja ühtlasi kaob kroon ning kasutusele võtame euro.

HEAD UUT AASTAT!!!

2 kommentaari:

Elina A. ütles ...

Rikastavate elamuste rohket uut aastat!

Danzumees ütles ...

Aitäh Elina! Sinule ka!!!