neljapäev, 16. august 2007

Maria Soomets lahkus Ugalast!!!!

Appi. Kus meie pere üks lemmikutest - Maria Soomets - nüüd hakkab näitlema? Mis värk on? Miks ta Linnateatrisse siis ei läinud kui Elmo teda kutsus...mis ta sinna Ugalasse üldse ronis? Kuigi ma saan aru, et tahtis ehk Karoli, Kadri ja Priiduga koos alustada teatriteed. Või võlus teda Peeter Tammearu ära? Või siis vapustav võimalus teha Koturnijaid?

Igal juhul mõistan ma tema otsust selles suhtes, et mängida talle seal tõesti ei antud viimasel ajal. Come on...Marilyn oleks ju olnud kui loodud temale (ei mõista mina seda Hilje ülistamist selles rollis...ilmselt keegi ei mõtlegi sellele kui palju parem oleks olnud Maria Marilynina...ta oleks viinud selle teisele tasemele)!!! Ja kus ta siis nii väga neid korralikke rolle viimasel ajal saanud on? Kõik on läinud Hilje Murelile või Triinu Meristele. Kahtlemata on ka nemad head näitlejannad. Eriti on seda tõestanud viimase aja rollidega TM....
kuid Maria on nii hea ja hoida teda nii peidus või pisirollides, see on ju lausa kuritegu. Hr. Tammearu, kus on Teie silmad? Priit ja Maria on nüüd läinud. Piisab veel Kadri Lepa lahkumisest ning Leila Sääliku, Luule Komissarovi ja Peeter Jürgensi lahkumisest ning ma kardan, et isegi sellised eredad vapustused nagu Anna Karenina jäävad sündimata. See ei ole ainult lavastaja andekuses kinni. Maria andis oma pisikeste killukestega nii palju juurde ka näiteks Anna Karenina täiuslikusele. Rääkimata Priidust... ja ma ei hakka üldse rääkima "Onu Vanja" -st, "Jalta mäng"-st või "Niskamäe kired" -st.... kui sellised etendused kaovad...siis on oodata ja karta taaskordset Ugala madalseisu. Mis see Ugala üldse tegi selles vahemikus, kui Rein Malmsten lahkus ja Nüganen oma kursuslastega tuli....ning siis jälle kui Nüganen läks ja Maria Soometsa kursuslased tulid...ei oska midagi eredat nimetada...kahjuks. See, et Maria ning Priit lähevad võib olla ühe teatri langemise algus...eks näis.

Oh, ma nii kardan nüüd Maria pärast. Sest ma nii väga tahaksin teda tihti teatris näha. Ja noorele näitlejale on vaja koduteatrit! Seal saab tiivad tugevaks kasvatada (võrdle:Veikko Täär...kus ta nüüd on...kogu viimase aasta ainuke tükk, mis temaga tean on Jumalaema kiriku kellamees ja seal sai ta ka ainult ulguda ja rögiseda maski taga). Palun Linnateater või Draamateater...noppige see lilleke, enne kui hilja!!!!!!!!!! Või No99 või mõni muu....pliis, pliis, pliis!!!



Info Ugala näitlejaportreest:

Näitleja Maria Soomets
Sündinud 21.02.1979
2002. aastal lõpetas EMA Kõrgema Lavakunstikooli 20. lennu.
Aastail 2002 - 2007 Ugala teatri näitleja.
Pälvis aastal 2003 Kristallkingakese auhinna.
Draama 2003 laureaat - pisiasjadeni ulatuva andumuse eest.
Publikupreemia Kuldõun 2004 laureaat (Nele roll lavastuses «Thijl Ulenspiegel»: «Koturnijad ehk Kui nalja ei saa, siis meie ei mängi» lavastajatöö).
Rollid lavastustes
Repertuaaris:
"Koturnijad ehk Kui nalja ei saa, siis meie ei mängi" - Autor (suure algustähega), Bursitis (leiduri abi), Koor
"Anna Karenina" - vürstitar Kitty Shtsherbatskaja
"Saateviga" - Saci
"Väike Tjorven Soolavareselt" - Väikesaare Kerstin
"Marilyn" - The Monroe Sisters, laulutrio liige
"Opera Comique" - Viviane
"Börs ja Börsitar" - Tuuli; Paula; Vint,
"Naabri Mari" - Naabri Mari, peretütar
Arhiivis:
"Toomas Nipernaadi" - Maret Vaa,
"Suvi" - Raja Teele,
"Jalta-mäng" - Anna Sergejevna ja Sonja Serebrjakova,
"Niskamäe kired" - Heta, Aliina,
"Orkester" - Leona, flööt,
"Onu Vanja" - Sonja,
"Naise võtmine" - toatüdruk Dunja,
"Lõõmav pimedus" - Esperanza
Lavastused Repertuaaris:
Arhiivis:
Töid väljaspool Ugalat:
Mänginud filmis "Liivakellade parandaja" (2004).
Mängis 2004. aasta suvel muusikalis "Chicago" (Roxie).
Osales lastesaates "Buratino tegutseb jälle" (Malviina).
Lastesaates "Tommi juures" (Anni)

Kommentaare ei ole: