kolmapäev, 23. september 2009

Ma just armusin... Oxfordi


I just fell in love... with Oxford :)

Kella viiese kiirronginga Londonist Oxfordi sõit võttis aega umbes tunni. Jaamast otse Merton College-isse ning sisenedes meie koolitus- ja ööbimis-"kooli", avaneb kõigepealt ülevalaoleval fotol olev vaade.... aaaahhhh... sellised kohad on olemas ainult filmides :))) Rääkimata sellest aiast ja nendest muruplatsidest ja teistest majadest, mis kampuse juurde kuuluvad - nagu muinasjutt :) Sellises kohas õppides tekivad paratamatult head ideed ning inspiratsioon kirjutamiseks :)

Praegu on kell juba 3 öösel (Eestis seega 5 hommikul). Homme samal ajal võin öelda, et olen Oxfordis õppinud ja "koolis käinud"... siin, kus on koolitatud 38 Briti peaministrit. Aga juba täna võin uhkustada sellega, et olen söönud sama laua taga õhtust (ma tegin selle nimel erandi ja sõin pärast kella 18-t), kus näiteks on õhtustanud J.R.R.Tolkien. Ta töötas siin ingliskeele õpetajana.


Lisaks näiteks Nobeli võitnud T.S.Eliot ja noorkirjanik Mark Haddon või ka näitleja Kris Kristofferson, ajaloolane Ian Kershaw (kelle raamatuid on ka mh. Varrak välja andnud) või siis Jaapani kroonprints Naruhito on samas ruumis einestanud. Ainult nemad on siin olnud õpilastena, ehk nemad sõid nendes pikkades laudades, mis fotolt on näha. Meie aga istusime "õpetajatelauas".

Ka mitmed Harry Potteri filmide Sigatüüka stseenid on siin filmitud (kohalikud räägivad mingitest trepistseenidest). Lisaks kasutati ka päriselt selles koolis õppivaid lapsi filmis ära ja seda sama söögisaali kasutati Sigatüüka söögisaali maketina. Muidu oleks autentselt kohapeal filmitud, aga saal oli jäänud filmi tarbeks liiga väikeseks ja sellepärast ehitati miljoneid maksnud "stuudio-saal".

Meile antud elutoad on kolossaalsed. Ei tea, kas õppejõudude omad või õpilaste... Majadel on aadressid - minu oma on minumeelest nii romantiline - Rose Lane 2.

Akadeemiline õhustik on tegelikult vaimustalt tugev terves linnas, et lihtsalt hingamisestki tekib tunne, et saab targemaks. Pärast teretulemast õhtusööki viidi meid ka kohalikku ööelu vaatama pubisse - U have 2 feel it 2 believe it :)

1 kommentaar:

Sehkendaja ütles ...

No tõesti nagu filmis! :)