esmaspäev, 21. mai 2007

Eesti otsib superstaari 5.finaalsaade

5 viimast ei kaotand siiski lootust, et viimaks neid ei .....

Ometigi said lauljad päris kontserdisaali ning mis peamine päris muusikatausta.

Ja laulud tõotasid tulla head - bigband ja swing - paljulubav! Rivo lauluoskamatus peaks nüüd ometi kõigile hääletajatele kõrvu kinnistuma ja kriiskama, sest see, et sellise häälega laulja on üldse nii kaugele võistluses pääsenud on häbiplekk kõikide eestlaste muusikamaitsele. Ehk siis seekordne Top 5, alates kõige kehvemast:

5. Rivo Kingi - kloun on ikka veel lauljate seas. Rahvas vajab leiba ja tsirkust. Tsirkust pakub neile Rivo. Tema muusikat on ilmselt tõesti kohatu hinnata, sest see on kõrvadele nii valus. Häbi, tõsiselt häbi. Vaene tutvuskond hääletab mis jaksab, et Pärnu oma poiss Rivo saatesse jääks. Tõeliselt sarnane fenomen käesoleva American Idol hooaja Sanjayaga. Aga Sanjaya vähemalt pidas viisi. Tõeliselt juba laulmine, tõeliselt klounilik käitumine laval. Kahju temast, jääb mulje, nagu ullike ise ei taipa midagi vaid usub tõesti, et ta on mingi laulja. Selle koha pealt sarnaneb Arnold Oksmaaga. Laske inimesed Rivol tagasi oma bändi minna. Las mängib seal pilli.

4. Raimondo Laikre - Ain't misbehaving - laul tõotas midagi kelmikat ja lahedat, ehk ka mingeid muutuseid Raimondo laulmimaneeris. Aga, oh kahjuks siiski mitte. Ma hakkan vaikselt tüdinema sellest ilmekast suu maigutamisest. Kahtlemata oskab mees laulda, häält tal on, kui ainult tema laulmist vaatama ei peaks ning kui ainult selles laulus ka mingit emotsiooni oleks sees.

3. Luisa Värk - nii tundetut ja igavat Norah Jonesi ilusa jazzballaadi tõlgendamist poleks Luisalt osanud oodata. Ta oli ehk tõesti õhtu ilusaim esieja, kuid nii emotsioonitu ja külm kui see paks meigikiht mis talle peale oli tõmmatud. Lauluhääl oli oma tavalises headuses. Ronis ka aeglaselt klaveriotsa, kuid see efekt jäi väikseks, kuna ta tegi seda imeaeglaselt kusagi lava taganurgas kohmitsedes, et teleekraanil jättis see minu jaoks pigem kohtlase mulje, kui mingi seksika efekti, mida sellise asjaga tavaliselt taotletakse. Kuhu jääb selle võistluse seni parima esituse - Son of a preacherman-i ületamine??????? Ma ootan ja hakkan muutuma juba kannatamatuks.

2. Birgit Õigemeel - võistluse "HÄÄL" saabus kohale mustas pikas õhtukleidis ning esitas jälle väga korralikult vana hea hiti Fever. Ainult et "fever"-ist jäi esituses kilomeetreid puudu. Samapaksu tooniga, kus kordagi ei "pulbitsenud" palavik ega süda, laulis Birgit oma inglihäälega laulu maha nagu külm tükk. Mis on sellel nädalal juhtunud? Kas tõesti kolimine suurele lavale paneb inimesed tasapaksu masstoodangut tegema ja külmutab häälevarjundid ning mõnusa tunde, mida võiks luua laulude atmosfäär? Õnneks mitte kõigi puhul...

1. Taavi Peterson - ainsana suutis ennast laval mõnusalt välja elada Taavi. Jah, see oli tõesti Taavi nädal. Ka mina nägin lõpuks ära, miks härra Peterson võistlusest osa võtab ja mida Rannap temas näeb. Mis sest tõesti, et tema hääl väriseb ning kohati kaldub karjumisele. Korraliku taustamuusikaga ilmselt on see kohane. Lisaks laulu sisse minemine ning selle kuulajani toomine õnnestus sellel nädalal ainsana härra Stiilsusel. Täeliselt stiilne kostüüm, lahe vaba vastamine tobedatele saatejuhtide küsimustele. See kutt on ilmselt Luisa ja Birgitiga top 3-s. Lahe. Täielik avastus jälle... mõnus üllatus. Kui tüdrukud oma emotsioone üles ei leia, siis võib Taavi ka neile tuule alla teha.

Üldiselt oli saade seekord pettumus, sest ainuke korralik esitus kõlas saate esimese lauluna ära. Jüri Nael muutub üha väljakannatamatuks. Hääletustulemused olid kerge pettumus...kuigi natuke ette teada, sest kes Rivot ikka selle kisakoori sees välja hääletab...aga järgmine nädal lendab ta nii kuis naksub.
Välja langes...
x
x
x
x
x
x
x
x
Raimondo Laikre

1 kommentaar:

Mari-Liis ütles ...

Õige, Rivo lendab järgmine saade.Kui ei, siis see pole enam MUUSIKAsaade. Ja oi kui vihane ma siis oleks!