reede, 4. mai 2007

Rootsi kolimiseni on jäänud 24 päeva

Kummaline on see kahe koha vahel olemine. Aeg liigub nii aeglaselt kui minekut ootad. Iga minut on tund, iga tund on 10 tundi. Patriku jaoks on see minemise protsess eriti valuline. Kui ta sellele mõtlema hakkab, siis tal tuleb nutt peale. Laps ei saa samamoodi aru...et kui juba on minek, siis miks me minna juba ei või. Nüüd on siis selge, et kolimine toimub 29.05. Enne seda on vaja veel 100 asja korraldada, aga 100 asja on ka juba korraldatud. Ehk mis siis mahub veel viimase kolm+ nädala sisse enne välismaale kolimist.

Eelkõige muidugi trenni ja teatrit. Mu kaks kallikest, mis maha jäävad. Trenn tuleb ka kiiremas korras Rootsis paika panna. Selleta ei saa ja kõik läheb ruttu rooste ka. Teatriga on lood kehvemad. Rootsis saab Eesti teatrit harva. Pigem sisustan kõik Eestis külas käimise õhtud alati teatriga. Veel enne ärasõitu olen krabanud nii palju nänni kui võimalik. Täna Linnateatris Šapiro Nii see on kui Teile nii näib, 12-ndal Kuidas ma sõitma õppisin, 16-ndal Von Krahli Teater ja Kajakas ning 22-sel Linnateatris Kivid minu taskutes. Lisaks tahaksin ka juunis tulla Ronka vaatama, aga seda piletit mul veel taskus pole.

Siis muidugi järgmise nädala eurovisioonilained. 10-ndal ja 12-ndal. Ja kultuuriga ongi nagu hetkel kõik.

Korralduslikust poolest tuleb esmaspäeval S-i lastevanemate koosolek ning sinna saan kaasa viia ka lapse koolist ära võtmise avalduse. Praegu käivad kolimisfirmad kraami kogust üle vaatamas. Et saaksid hinda pakkuda. Lisaks on vaja viia läpakas remonti. Ja siis veel mantel keemilisse. Autoga ära käia ülevaatusel. Kolida osalt asju Kaiu. Kaius lammutada vundamenti, saagida puid ja hekseldada üht õunapuud. Stockholmi Eesti kooli tuleb lapsed ette näidata, et nad saaksid otsustada, kas P läheb eelkooli või esimesse klassi ning kas S läheb viiendasse või kuuendasse. Oh, ma loodan, et P. saab eelkooli ja S kuuendasse. Aga eks ta muidugi ole pedagoogide pärusmaa, kuidas kõige targem oleks tegutseda. Pakkimine meil juba on käimas mõnes mõttes. S.-i voodi lammutasime tükkideks. Osalt vanakraami nagu vana telekas ja arvutiekraan tuleks viia realiseerimiskeskusesse. Arvutiekraan on päris uus ja heas töökorras. Päris kahju teisest. Kui kellegil on vaja andke märku...

Ja tegelikult on neid nipetnäpet asju veel ja veel, aga nüüd tuli kiire - investeeringute töögrupi seminar Olümpia hotellis...peab jooksma.

Kommentaare ei ole: