teisipäev, 22. aprill 2008

Piraatide pidu

Enne peole minekut oma ehteid imetlemas. Piraadil peab ju ikka olema mõned röövitud ehted! ...sedapuhku siis õe ja ema varudest... ning üks korralik võtmerõngastest käekett käib ka asja juurde! Kunagi keskturu kaltsude seast leitud "meremehe särk" on leidnud juba mitu korda kasutust!

Sünnipäevasangar ja peoperemees David ning teine klassivend Armin on võetud sihikule! Käed üles, hände hoch, hands up, ruki verh!!!

Tegelikult oli väga äge pidu! See toimus Djurgårdenis (Gröna lund-i lõbustuspargi taga), ühes paadikuuris. Kuur oli ehitud piraatidele kohaselt mustade õhupallidega, mida kaunistasid surnupealuud. Kuna tegemist oli topeltsünnaga ehk samas pidas klassiõde Anki tüdrukutele pidu, siis siin-seal võis näha kilkamas ka printsesse. Ehk siis "piraadid ja printsessid". Aardejahil nagu ma aru sain osalesid kõik. Pidu kestis veel täie hooga ka siis kui kutsel märgitud lõpuaeg kätte jõudis. Nii vinge pidu! Lahkumisel lubati, et sellest saab nüüd traditsioon (sain aru, et David-i isa töötab seal kusagil), siis seda parem! Kõigele lisaks oli peolt saadud P aardekotis veel hunnik komme ja "rääkiv" koer ning "jahupea" (vanematele sõrmede vahel krudistamiseks-kui juba korra hakkad krudistama, siis ei saa sellest kuidagi lahti). Hullult vinge pidu ja tegelikult terve päev! P jäi väga väga rahule!

Rootsis on kombeks, et kui kutsutakse lapsed siis kutsutakse ka lapsevanemad. Päris mitmed neist istusidki seal ja vaatasid pidu pealt, nagu seinalilled. Meie jaoks on see aga natuke kummaline või pole lihtsalt harjunud. Kui ikka laste pidu, siis pole vanematel sinna asja. Meie käisime need kolm tundi omi asju ajamas....poes, söömas ja loodust pildistamas.

Siin üks samal päeval autoaknast tabatud hetk Hornsgatan -i Hemköp -i ees (need suurte marjadega pildid on seal nii ahvatlevad. Vaarikatega pildil, tahaks kõrre ühe vaarikaraku sisse torgata ja lihtsalt imeda!).

Kommentaare ei ole: