neljapäev, 14. mai 2009

Eurovisiooni teine poolfinaal

See õuduslauludesaade jätkus teise eelvooruga.

Ei midagi uut päikese all... jubedad, välja imetud laulud tulid jälle reas.

Ainsa erandina ikka meie oma Sandra Nurmsalu, Urban Symphony ja "Rändajad" :)))
Nii hea ja uhke tunne oli. Külmavärinad ka. Nagu tähistaevas taustal ja ometi üks ILUS laul :)
Rootsi kommentaator ütles enne laulu, et "Rändajad" on tema selleaastane absoluutne lemmik!!! Natukenegi lootust finaali pääsemiseks, et ehk ka teistele meeldib?!

Kui nüüd valida veel mõni laul lisaks, siis Iiri tüdrukutebänd ja Ronan Keatingi osalusel kirjutatud Taani laul võiksid edasi saada, kuigi mulle need laulud otseselt ei meeldinud, aga vähemalt need olid laulu moodi laulud.

Ehk siis loodan, et Islandi ja Eesti vahel läheb rebimiseks :) Ja ega ma pole ka veel kuulnud Suurbritannia, Hispaania, Saksamaa, Prantsusmaa ja Venemaa laule.

Aga hääletus alles algas, seega ei tea ju veel kas Eesti edasigi saab. Naljakas oli kommentaatorite juttu kuulata iga laulu kohta, sest igas teises laulus oli kas kirjutajaks, produtsendiks, taustalauljaks või taustatantsijaks mõni rootslane :)))

Suursoosik Norra kõlas minu jaoks nagu mõni Vene laul, kuid koreograafia oli väga lahe (rootslase tehtud:)). Samuti rikkus Leedu muidu päris huvitava laulu ära venelik hääldamine... ta ju isegi hakkas mingil hetkel vene keeles laulma. Kahju sest puhtalt ingliskeelsena oleks see olnud päris hea laul. Küprose natuke muinasjutuline Firefly oleks ka ehk meeldinud, kui tüdrukul oleks olnud natuke parem hääl. Täielik pettumus oli Kreeka Sakis ja Ažerbadžaani Arash. Mõlemalt oleks oodanud vähemalt "kuulmisväärset" asja, aga tulid tõeliselt jamad ja igavad tümpsakad.

Ja need saatejuhid on ikka tõesti õudsad.
---

Venelaste vaheshow, ehk eri rahvaste tantsud, oli minu meelest päris hea! Täiesti üllatavalt hea :) Nüüd nägin ka väiksed lõigud 5-lt otsefinaali saanud lauludest... need tundusid päris paljulubavad... eriti Saksamaa ja Prantsusmaa ja Inglismaa ja Hispaania.

Aga finaali said:
1. Ažerbadžaan
2. Horvaatia
3. Ukraina
4. Leedu
5. Albaania
6. Moldaavia
7. Taani
8. Eesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9. Norra
10.Kreeka


JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! Lahe, et laupäeval on põnev hinnete jagamist vaadata (sest "laule" kuulata ju pole :))))))

Minu lemmikud:
Eesti ja Island

Aga praegusel hetkel arvan, et Norra võidab.

aga võibolla Prantsusmaa - ikkagi Patricia Kaas... või Suurbritannia - ikkagi Webber :)
või Saksamaa? Türgi? Leedu? Tegelikult ilmselt ikka mõni Balkanimaa või mõni Venemaa satelliit?
Vahet pole! Hetkel on peaasi, et Eesti on finaalis :)

9 kommentaari:

Kristiina ütles ...

... Eesti - jess, ometi!!!

Kristiina ütles ...

Ja venelaste ballett oli tõesti ülihea :)

Kiku ütles ...

Mulle väga meeldis Norra. Ja topelt kiljatus tuli kui ümbrikust tuli välja kõige pealt Eesti lipp ja siis Norra takkapihta! :)

Anonüümne ütles ...

Ukraina laualu ajal pidin ma lihtsalt ära minestama. No olgem ausad, ma ei pannud laulu õieti tähelegi, ma lihtsalt vahtisin suu ammuli seda striptiisishow'd. Minu arust oli vaid sekund puudu sellest, et tädi oleks ennast alasti koorinud... kolekolekole!
Aga jah, piisas ainult Eesti laulu ühest noodist kui mul olid külmavärinad jälle peal :) Kuigi mulle tundus, et heli ei olnud just kõige paremini paigas või olen ma lihtsalt liiga harjunud stuudios lindistatud versiooniga. Mulle tundus, et taustalauljad olid veidi liiga maha keeratud.

Danzumees ütles ...

Jah, täpselt! Ma tundsin ka et need harmooniad taustalauljatega kõlasid kuidagi kummaliselt. Ju siis tõesti oli heliga midagi viltu või on nad lihtsalt kuidagi kõrvale kummaliseks selle seade teinud võrreldes stuudioversiooniga, ei tea...

Ma lugesin samal ajal raamatut ja vaatasin ainult neid laule, mis kuidagigi kõlasid laulu moodi või millest olen kuulnud, et kellelgi meeldib või kui kommentaatorid suutsid millegagi tähelepanu pöörata. Sellepärast ei oska Ukraina "esituse" kohta kaasa rääkida (ma ei näinudki seda :)), laulu ennast tänaseks juba ei mäletagi.

TwD ütles ...

Oeh, mina tegin kiirylevaate netist, yhel prantsuse saidil. Ikka sellepärast, et näha Eesti oma ja mis selle körvale panna on :)

Danzumees ütles ...

R, kas leidsid midagi kõrvale? :)))

Ega vist mitte?
Kuigi Patricia Kaas võib olla päris vinge. Samas tundus, et ka tema laulus oli mingi venelik kõla mingil hetkel, mis võib rikkuda kogu mulje. Ma pole veel kogu laulu kuulnud, sellepärast ei oska hinnata.
Saksamaa "Elvis"-e tümps tundus ka natuke huvitav, vähemalt see pisike lõiguke. Ja brittide Andrew Lloyd Webber-i laulu võivad hinnata žüriiliikmed kõrgelt. Tänavu on ju see punktide jagamine teistmoodi. Pooled hääled tulevad žüriilt ja pooled rahvalt või kuidagi nii...

Mulle meeldib tegelikult, et Eesti on läinud tõsiselt välja. See palaganitegemine millegipärast ei mõju ikkagi kunagi piisavalt võidukalt. Ikka tõsised tegijad võidavad.

Ahjaa, Islandi laul oli ju ka päris ok, kuigi ma enam ei mäletagi täpselt, et milline viis sellel oli :) Aga ega ma ei mäleta ka ühegi teise laulu viit, peale Eesti oma :)

TwD ütles ...

Noh, vaadatud ta läbi häda sai. Meil polnud suvilas levi. Jäin enam-vähem rahule ja kirjutasin sellest ka lauapealsesse sama loo löppu, ei hakand tyhja pärast uut lugu tegema.
Millest ma aru ei saa, on Azerbaidz. populaarsus! Sama käib Islandi kohta. No on kena ja armas laulja ja laul korralik eurovisukas, aga sellest jääb väheks.
Paljus pole nöus Sinu negatiivsusega nn venelikkuse suhtes. See hoiak on noortel, kes ei jaga lahti vene ja näiteks ukraina erinevust; sama valgevene värgiga. Ka poliitiliselt on venelased neile vaenlased nagu eestlastelegi.
Balkan-muusika á la Kusturica on minu lemmik (nagu ka juudi klezmermuusika), aga siingi töötab vist Sul sama pime viha köige slaavipärase vastu?

Danzumees ütles ...

Üldsegi mitte pime viha slaavipärase vastu. Mis mulle ei meeldi:
- see kui inglise keelt hääldatakse slaavipäraselt
- see kui "eurovsioonis" esinetakse väga ebaeuroopalike rütmidega - riigid, mis minu meeles on natuke kahtlased oma kuuluvuse mõttes - et kas on ikka "Euroopa" või mitte :)

Aga näiteks Venemaa laul sai minultki kõrgema hinde kui tavalised jamad laulud. Seega ei pea viha slaavipäraste asjade vastu :)

Aga Balkani stiil mulle tõesti ei meeldi. Lihtsalt maitseasi. Aga Islandi ilus ballaad, kus oli minu jaoks isegi mingi mõttepoiss sees, see meeldis vist küll (mitte-Eesti) lauludest kõige lähemal minu maitsele. Olen juba selline main-stream, pole midagi parata ega peenutseda :) Kuigi vahest mõned põhivoolu kõrval olevad stiilid meeldivad ka... näiteks jazz, country... ükskõik mis riigist või stiilis - peaasi, et oleks "hea" :) Ja alati on hea kui laulus on mingi mõte sees, ma mõtlen just sõnades. Olgu siis nii banaalne või lihtsake, nagu "lahkuminemine", nagu seda oli Islandil. Aga Ažerbadžaani kolmas koht oli minu jaoks ka arusaamatu. Täiesti tavaline, igav tümakas. Rootslased muidugi juubeldavad - Arash elab ju siin Rootsis :)