reede, 6. juuli 2018

28.lend on Lavakoolipesast välja lennanud...



... ja maanduvad esialgu siin ja seal Eesti teatrites, filmides ja telesarjades...

NUKU teatris - Priit Põldma ja Laura Kukk
Paide Teatris - Jan Teevet, Ursel Tilk, Joosep Uus, Johannes Richard Sepping, Kirill Havanski,
Eesti Draamateatris - Teele Pärn
Ugalas - Ilo-Ann Saarepera
Endlas - Nils Mattias Steinberg, Jane Napp
Leedus - Dovydas Pabarčius

Vabakutselised:

Sander Roosimägi
Steffi Pähn
Markus Truup
Ingmar Jõela
Johan Elm
Ingrid Margus
Jaanus Nuutre

12 on mingi teatriga seotud, 7 mitte. Isegi hästi. Ja kui arvestada kuivõrd head näitlejad otseselt kusagil teatris töölepingut ei sõlmi, siis väga suurt muret ka pole, et nad teatripildist kaoksid.
Koosseisuväliseid lavastajaid, kes teavad mis nad tahavad teha ning kellel on visiooni, on alati kõikjal oodatud, seega Ingmar ja Johan peavad ise rauda vaid taguma ja sealt vormitakse korralikud karjäärid. Steffi ja Sander kujunesid kooli lõpuks üldse ühtedeks kursuse tugevamatest. Markus on läbivalt väga hea koomikusoonega olnud, üks rohkem "valmis" näitlejaid juba varasematest lavakooli lavastustest. Ingrid on kehtestanud end ekraanil, nii filmis kui teles ja selline tuntus jõuab massideni ning alati on vaja rahamagneteid ka teatrilavale. Jaanus on väga huvitava tüpaažiga karakternäitleja, kes peaks huvitama paljusid lavastajaid.
Kui arvestada, et eelmisest, ehk 26.lennust on praeguseks täiesti vabakutselised ainult Ester Kuntu ja Mehis Pihla. Ning Ester Kuntu on kahtlemata üldse üks kursuse parimaid ja huvitavamaid näitlejaid, kes mängib ja on mänginud nii Eesti Draamateatris, NUKU Teatris, VAT Teatris, Vanemuises ja kõikvõimalikes projektides ja Mehis Pihla nii kirjutab kui lavastab väga huvitavalt ja on samuti teatris käivatele inimestele hästi tuttav, siis tundub, et üsna varsti kinnistavad pea kõik nad ennast kusagil ja kuidagi. Eks muidugi ise tuleb ka tahta ja aktiivne olla.

Paide Teater on minu maamaja lähistel, seega nende tegemistega saab ennast kindlasti kursis hoida. Teele mängib juba Draamateatri Isamaa pääsukestes ja on võrdlemisi omanäoline kui mõelda Draama-trupile. Üks minu lemmikuid tervelt kursuselt - Ilo-Ann, maandus Ugalas ning on ka juba esimesed rollid sügisel teada. Väga hea meel selle üle! Endla saab uut verd, mis on samuti väga tore ning nende üsna nooremapoolses trupis on Nils ja Jane heaks täienduseks. Dovydase kaotasime Leedule, aga no mis parata... ju tedagi kutsutakse siia külla... 12 vihast viimase murdujana tegi just tema "finaali"...

Kõige rohkem saab siin blogis ilmselt lugeda Priidu ja Laura tulevastest tegemistest, sest nemad maandusid NUKUsse, juhhuuuu! :)

(foto on pärit Lavakooli FB lehelt)

Kommentaare ei ole: