neljapäev, 23. juuni 2022

22 lemmikut muusikas aastal 22

 Ajas on muusikamaitse mingil määral muutuv. Mõned lemmikud tulevad, et jääda, mõned on tugevalt südames vaid mõnda aega ja siis kaovad sealt. Mõni on lemmik vaid ühe niivõrd mõjuva laulu pärast, mõnelt on terve diskograafia täis lemmiklaule.

Mõtlesin, et on aeg teha üks pilt praegusest hetkest, et võrrelda kunagi, mis neist siis jäävad ja mis mitte. Praegu saab näiteks kunagi 13 aastat tagasi ka siia blogisse koostatud "elu soundtracki" 1980ndatel ilmunud lauludega võrrelda juba :) Päris mitmed figureerivad endiselt "lemmikutena" isegi nii kaua. Isegi kui mõni on vahepeal siit ilmast lahkunud... mõni neist lahkunutest jääb ilmselt lemmikute sekka enda lahkumiseni välja... Ent mõni vana lemmik on praegustelt mängulistidelt sootsuks kadunud...

Kui seda nimekirja koostama hakkasin, mõtlesin esilagu valida vaid 20 artisti/bändi, aga kujunes nii, et ei oleks aus mõnda järgnevatest kõrvale jätta (kuigi ühe või kaks tegelikult võiks ju ka, aga no lihtsalt ei raatsi). Tegelikult sai neid lemmikuid lõpuks peaaegu 100 kokku, aga siis hakkasin ikkagi vaid mõne ilusa lauluga nimesid kõrvaldama ning isegi ka selliseid, kes "elu soundtrack"il kindlasti figureeriksid, ent nad on lihtsalt mu muusikakuulmisest just aastal 2022 nii kaugele või harvaks külaliseks jäänud ja sellepärast ikkagi suutsin siit nimistust ka eemale jätta. Samas on siit puudu praktiliselt kõik mu praeguse hetke suurimad lemmikud ja praktiliselt kogu mu jooksu-musa (joostes ja autos ju praktiliselt ainult ammutangi oma lemmikute nautimist), mida sellepärast siia ei lisa, et enne tuleb neil natuke ennast tõestada, et vastu peavad kõvale konkurentsile... ja seda nii iga päevaga lisanduvatele uutele kui ka just siin ära toodud pikaajaliste lemmikutega võrreldes :)

Kui siis lõpuks need "lemmikartistid" said välja valitud, siis võtsin igaühelt just selle laulu, mida praeguseks hetkeks olen neilt kõige rohkem kordi kuulanud. Mis omakorda ei pruugi just see laul ollagi just praeguse hetke lemmik (olen tavaliselt üldisemas plaanis just uuema loomingu austaja), vaid see, mida läbi aja temalt ikka ja uuesti olen kuulanud.

Edetabelisse seekord ei suru, nad on siin reas puhtalt selle järgi kuidas juhuslikult on sattunud. 
Jah, ma annan endale aru, et rohkem kui kellelegi teisele, on see siin vahelduseks eelkõige midagi minule endale... 
Aga oled loomulikult teretulnud kaasa nautima :)

Sia  (Unstoppable)

Terminaator (Ütle miks)***

Roxette (What's she like?)***

The Weeknd (Blinding lights)

Depeche Mode (Strangelove)***

Daughtry (Home)***

Emilie Autumn (Swallow-Oyster mix)***

Kelly Clarkson (Piece by piece)

Ed Sheeran (Castle on the hill)

Voltaire (Don't go by the river)

Amy MacDonald (Next big thing)***

Unheilig (Für immer)

Melissa Horn (Lät du henne komma närmare)***

Pink (Please don't leave me)***

Volbeat (Sorry sack of bones)

Jewel (Foolish games)

Samu Hunt (Take you time)

In this moment (The fighter)

Staubkind (Kleiner Engel)

Lady Gaga (Edge of glory)***

Richard Marx (Hazard) - tuleb septembris Eestisse!

George Michael (Different corner)***

Ongi 22 täis... aga kes mind tunneb, see teab, et ükski mu muusikatabel ei ole järgmise tädita... ehkki viimasel ajal on ta oma iluoppidega liiale läinud, siis need ta vanu häid laule õnneks ära ei saa enam rikkuda :)

Madonna (Frozen)***

Tärnistatud tüüpidega on õnnestunud samas ruumis ka viibida...mõnega isegi mitmeid kordi :)

Kommentaare ei ole: