neljapäev, 22. mai 2008

Eurovisiooni 2. poolfinaal - Live blogimine

1.laul - Island
Tohhohh, kas täna on mingi teine võistlus? See ju päris söödav eurodisko! EUROdisko. Mitte et ma nüüd seda laulu fänniks, ja mehel on roosad varrukaääred, teadagi kelle häälte püüdmiseks. Aga naisega duett, naine ehkte Islandi blond, nagu peab!!!
Hinne 8

2.laul - Rootsi
Noh, Luuk karjub hiiiirooooo ja nüüd tuleb võitja! Nagu kohalikus Melodifestivalenil must-valge õigemini hõbedane Charlotte alustab taust sinine - refrääniga muutub värviliseks! Seeeeeee on võidulugu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Täna on EUROVISIOON, ei tea mis asi see teisipäevane üritus oli?
Liikumine on ehtne Rootsi värk, nagu peab! Sinine, tuul, laserid! Rootsi laul! On vähemalt kellegile pöidlaid hoida! Palju rootslasi on seal kah kohal!
Hinne 10/10

3.laul - Türgi
Rokk. Parandan - Türgi rokk. Aga päris ehe, päris euroopalik. Mis wärk onnnnn??? Kas täna on finaal? Keel on kummaline, aga rokk on täitsa häää. Nagu mõni euroopa bänd... Trummid, kidrad ja tuld sähvatab lava otsast. Valgused vilguvad - päris ROCK!
Hinne 7

4.laul - Ukraina
Seal pidavat Rootsi taustatantsija olema. Laulu pealkirjaks Shady Lady ehk väga vabas tõlkes "Kahtlane naine". Natuke nagu 70ndate diskens - Baccara tuleb meelde. Täitsa hea taustatümps. Naine kõnnib üle meeste. See on karm tädi. Vinge rokihääl! Nagu valge Destiny's child. Laval kutid panevad saltosid!!!! Tantsijad on ka tasemel. Vinge lõpunoot. Pidavat koos Charlottege samas hotellis elama ja temaga ka sõbrants olema.
Hinne 7

5.laul - Leedu
Luuki poiss oli öelnud, et see võidab...Uhhh...ooper. Mehel küll heavylaulja välimus, tegelikult ehtne leedukas. Aga see on õhtu esimene altpoolt arvestust lugu. Igav ja venib nagu tatt. "Maitse üle ei vaielda", ütles kukk ja nokkis tatti. Ei see oli juuuuubeeeee!
Hinne 1

6.laul - Albaania
Olga Boka. Oot, mis keel see on. Päris meloodiline. Taustal on süda ja tütarlaps ju nunnu. Kitarrid ja trummid. Ja tuul puhub näkku nii et juuksed lehvivad. Tütarlapsel on naba paljas aga see polegi oluline, sest meloodia on päris ilus ja voolav. Tütarlaps ka kui ei laula, siis venitab oma eeeed ja aaaaad pikaks, et laulumaneer oleks eriti voolava kõlaga. Kurb kuidagi. 16 aastane midavat olema, parem kui mõned kogenud staarid.
Hinne 6

Jälle Serbia tennisestaar on eetris. Ta kasvas üles Belgradis ja see on tema meelest parim koht maailmas. Ta on maailma 2. kohal rankingus.

7.laul - Šveits
Klaver ja hädise häälega mees. Tavaliselt kaotajakombinatsioon, aga nad laulavad itaalia keeles! Liiga tavaline. Liikumine on jube, aga oluline on ju laul. Hõbedat lendab õhku. Kahtlen, et see täna kuhugi jõuab, kuigi üleeile oleks võinud olla menu.
Hinne 5

Vahemärkus - Igav, ei saagi eriti ilkuda, laulud pole üldse niii hullud

Aga Luuk ja "teine mees" räägivad et nüüd tuleb veel halvem laul kui Eesti oma oli.

8.laul - Tšehhi
Igatahes ilusad valgetes naised. See eurolaval ei toimi üldse, sest naise hääl on väga kehv läheb pidevalt helistikust välja. Aga kui see laul ilusti ära produtseerida, siis saaks sellest korraliku raadiohiti! Vahepeal näitab kaamera pikalt ainult naiste jalgu! Ehk siia pole tuldud lauluga võistlema vaid ilusate naistega. Kahju, aga laul ise mulle meeldis.
Hinne laulule 8 lauljale 1, Keskmine?

9.laul - Valgevene
Hasta la vista laulu nimi ja minu meelest nad peaks oma laulu pealkirja ise kuulda saama! See läheb sinna Venemaa kanti, lauljal on tõsiseid probleeme inglisekeele diktsiooniga. uhh, ma ei viitsi. Mul pole täna tuju. See on nüüd küll jama. Ja sellel on lõppemisega probleeme...ikka hasta la vista ja hasta la vista ja beibi ja beibi ja Hasta la vista
Hinne 1

10.laul - Läti
Saksa disko või on see mingi meremeeste polka? Okei Balti riigid on tõsised luuserid tänavu. Piraadid kes karjuvad With a hi hi ho, with a hi hi hei....see on päris paha plagiaat. Nii nüüd läheb eurovisioon jälle rappa. Täielik segadus on laval. Piraadid ikka karjuvad oma hi hi hei-d. Palun lõpetage! Palun!
Hinne 1

Karm, veel 9 laulu. Kas peab vastu?

11.laul - Horvaatia
Midagi räägib Luuk 75 cent-ist,kes on 75 aastane....
Ja ongi pensiokas kohale veetud. Selline slaavi/balkani vanurite muss. Ma olen ka varsti vanur, siis on see minu muss, aga hetkel veel mitte. Meloodia on midagi sellist, mida mu vanavanemad juubelitel laulsid kunagi kui´sööklates peeti sünnipäevi. Ei...see on ikka liiga lailailailaa... Inimeste piin. Kes peab vastu ja vaatab edasi?
Hinne 1

Nüüd lubatakse midagi hoopis muud! Et keegi euroopa parim tantsija ja hiphop ja mis veel...

12,laul - Bulgaaria
Jeeeee, back on track. Instrumentaal või? Igal juhul break biitide anthem! Ja siis blond sulgedega. Rikkusid hea asja ära. Alles hiljuti oli eurovisioonil mingi DJ pliis take me away.. Aga ooot, break biiidid jälle tagasi ja laul on jälle coooooool!
Ma kujutan seda kusagi tantsusaalis tantsimas. Päriselt. mitte, et see mu lemmiklaul oleks, sellel võistlusel tegelikult ilmselt selliseid ei tulegi. Umbes 10 aasta kohta ehk 1 või 2 on selliseid häid olnud (Fiumi di parole meenub).
Aga jah, breaktantsija oli tasemel ja break biidid kah.
Hinne 8

13.laul - Taani
Rootslaste jaoks lisaks Islandile kindel kõvade punktide andja. Uhh... All night long...see laul on ju kah juba olemas. Ja ikka All nite long, all nite long, all nite long. Mehel on sobivalt soni peas. Mis selle muusika stiili nimi ongi...bluus...soul....ei "möga".
Hinne 2

Nüüd pidavat pime laulja tulema!

14.laul - Gruusia
Okei pime või mitte, aga see millest nad laulavad, see on Gruusia südamel. Ma sellepärast mõistan, miks nad nii tõsised on. Tädil on tegelikult väga hea hääl, aga laul ei sobi sellisele tilulilu kontserdile, see ei mahu siia. Ja ega meloodia pole ka suurem asi. Aga "Peace will come", midafi muutub ja saabub rahu. Riiete valge musta värk, see on mitmetel maadel tänavu pop.
Hinne 4

15.laul - Ungari
Valge klaver, valges mees, aga laulma hakkab hoopis jämedahäälne naisterahvas. Küünlad põlevad. Laul ise on väga igav ja tavaline. Candlelight on vist nimi. Sellel laulul pole muud viga, kui see, et mulle see meeldi. Ma lihtsalt ei viitsi. Liiga tõsine. Ja mitte originaalne ega ka piisavalt hea, et viitsiks seda finaalis näha.
Hinne 3

16.laul - Malta
Malta taustal on 100% Rootsi tantsijad ja isegi vist Rootslane on selle kirjutanud! Ehk siis laval on rohkem Rootsit kui Maltat. Laulu nimeks Vodka. Tantsijad on taskulampidega ja naise hääl on mehiselt jäme nbing ta nõuab VODKA-t! Nastarovje! See on vist Serblastele karjutud...Vodka, I want it so bad! Andke jumala pärast tädile pits juba, ta ju saab muidu kreepsu!
Hinne 3

Hmm, nüüd nad ütlesid, et sellel aastal on üritatud sama kandi riigid poolitada , ehk Kreeka ja Küpros näiteks ei saa eelvoorudes teisteisele hääli anda...

17.laul - Küpros
Jälle naine ja taustamehed. Selline Kreeka värgi, vabadust Küprose. Selle järgi saaks tantsida Hava Nagilat. Nende rahvusevärk, eks näis kuidas balkani ja slaavi riikidele see peale läheb?
Hinne 4

Ja nüüd ollakse lava taga Green room-is ja saatejuhid ütlevad, et rahvas gren roomis käituvad nagu tiinerid. Appi, nüüd nad hakkasid laulma. Mis jama see on? Tõeliselt õudsad isehakanud lauljad? Aga võibolla ma ei saa aru, nad ehk tahavad mõnitada eurovisiooni võidulaule? Ooot aga nad mõnitavad ka eelmise aasta enda võidulugu? ei, ma ei saa aru.

18.laul - Endine Jugoslaavia Vabariik Makedoonia
hiphop r&B luges Luuk paberilt stiiliks. Mingi mammilik päris norm häälega tädi. Palub, et ta saaks MIND armastada. Okei, ma pole kade. Lase käia. Sa ju võid sealt oma Endisest Jugoslaavia Vabariik Makedooniast seda tega! Valges hiphop tantsivad mehed taustal. Polegi kõige hullem!
Hinne 6

Ja ongi viimane laul! Fado inspireeritud -
19.laul - Portugal
Ooo korpulentne tädi jätkab küprose laulu, aga rahulikumas vormis. Portugali ballaad. Vahepeal on pilt udune. See on vist nende jaoks kustiline, et äkki rahvas vaatab täpsemalt, mis värk on? Ei see on liiga uima. Ei sobi viimaseks lauluks, ei sobi üldse minu kuuldeulatusse.
Hinne 2

Saatejuhid loevad soome keeles Kolme, kaksi, üksi. Ei saagi aru et miks? Kohal on 80 astane, kõige esimene Eurovisiooni võitja. Luuk ütles, et ta oli 40ndate 50ndate Britney Spears. Tädi paneb segast. Midagi, et ta saab alati püsti-plaksutuse osaliseks (standing ovation). Tädilt küsiti, et kuidas talle Belgradis meeldib. Tädi ei saanud aru, kus ta on, kas ta on tõesti Belgradist, et ta pole seda veel näinud...;-)))))))))

Ja hääletus läks lahti. Korratakse lugusid.
Täna olid paremad lood, aga kogu show oli igavam, polnud ju Võrnot, Leinatamme ja mis tähtsaim, polnud Oja...kuigi kui Albaania nii vulisevalt voolava loo esitas, siis arvasin, et koha on platsis ka Oja... aga ei tulnud.

Minu TOP10 soov:
Island
Rootsi
Bulgaaria
Tšehhi
FYR Makedoonia
Türgi
Ukraina
Albaania
Šveits
Gruusia

Ennustan aga, et:
Läti , Horvaatia, Ungari ja Valgevene on Tšehhi, Albaania, Šveitsi ja Gruusia asemel.

Korratakse jälle laulud üle. Ja huvitav et Türgi ajal jääb jälle pilt tõrkuma. Tümpsu on liiiiiga palju. Rootsi puhul, kui rahva lemmik oleks võitnud, ehk see mis rahvalt Melodifestivalenil kõige rohkem hääli sai - EMPTY ROOM - sellel oleks olnud paremad võimalused! Ta oleks rohkem silma torganud...

Kummaline nüüd korduses võib öelda, et Taanil on jälle kuidagi selline neile iseloomulik laul. Taanis vist viljeletakse sellist musa.

Veel 40 sekki hääletamiseks. Saatejuhid on tõeliselt mööda!

Ka hääletus on läbi. 10 minuti pärast saab tulemused!

Meile pakutakse Serbia balletti. Luuk ja "teine mees" käivad läbi kõik positsioonid kelle taga Rootsi laul esineb finaalis. Mis on hea, mis mitte. Ja pole ju veel teadagi, kas Rootsi on edasi saanud! Tublid poisid. On ju mingi teooria, et kui kujutad midagi ette, siis lähebki päriselt nii! Eks näis kas teooria peab vett täna...

Uhh see Serbia tants olevat hullult auhindu võitnud. Ei tea kellega ta siis võistelnud on? Aga make-up on vinge! Ja mehed ju pöörlevad lahedalt, a ma ei viitsi sellist igavat tantsu nüüd tulemuste ootamise ajal.

Korratakse üle ka otse finaali saanud suurte riikide laulid. Ma pean ametlikult pöialt Saksamaale ja Hispaaniale. Oleks ka juba aeg, kui mõni korralik suur Euroopa riik korraldajaks oleks. Äkki see taastaks ka natuke Eurovisiooni mainet? Ei tea, asi on tegelikult ju päris kurb.

Ja nüüd green room-is... Makedooniaga räägivad, aga laulja ei saa küsimusest kohe aru. Ukrainaga ka, seal tädi kõrval istus ka Kirkorov...

Ja saabub suur ümbrik 10 väikse ümbrikuga...

Finalistid:
UKRAINA
HORVAATIA
ALBAANIA
ISLAND
GRUUSIA
Rootsalstel on närvid läbi....
TAANI
ROOTSI
tuli ära, huhhhhh
LÄTI
TÜRGI
PORTUGAL

Minu soovidest täitud 6/10-st ja ennustusest kah 6/10-st. Täna siis nii ja laupäeval uba uuesti nende jubedate laulude seltsi. Uskuge mind Rootsi võidab!!!!(Norra, Island, Taani on ju ka finaalis hääli andmas...)
Hääd õhtu jätku!

Kommentaare ei ole: