laupäev, 24. mai 2008

Eurovisiooni finaal 2008 - Live blogimine

Oh ma ei tea, kas seda ongi enam mõtet teha...suurem osa laule ju juba kuuldud ja hinnatudki. Ja pole ka irooniline soon pulbitsemas. Vaatab kas viitsib ja kui kaua...

1. laul - Rumeenia. Liiga tõsiselt võtavad seda asja. Seda ei ole ilus vaadata ja väga kole kuulata. Igav meloodia, häältel ju tegelikult polegi viga.
Hinne 1

2.laul - Suurbritannia. No kas tõesti Inglismaal pole normaalseid bände ja laule. See kõlab nagu London Beat vms. Miks nad küll ei palu näiteks Elton Johnil või George Michaelil kirjutada mõne laulu?
Hinne 2

3.laul - Albaania. Nabapluusiga plix on jälle tagasi. Laul on päris meloodiline ja pole nagu vigagi. Ma ei saa hästi aru, mis keeles ta laulab? Laul annab isegi kurva mõõdu välja.
Hinne 5

4.laul - Saksamaa. Bänd No angels. Luuk tituleeris nad Saksamaa Spice Girlsiks. Laul mulle meeldis videote põhjal kõige rohkem ja laval hajub see täiesti laiali. Hääled on kehvad ja tibid on jubedad oma hõljuvate riietega. Selle laulu viga on see, et nad on neljakesi. Oleks 1 tugeva häälega naine, oleks olnud palju-palju parem. Nüüd hakkab tekkima tunne, et jälle üks laul mille lõppu ei jõua ära oodata.
Hinne 5

5.laul - Armeenia. Mul ei ole selle laulu kohta mitte midagi öelda. Tädi on oma vuntsid maha ajanud. Kiele kiele. Tants on ka selline aelemine.
Hinne 1

6.laul - Bosnia Herzegovina. Jälle lubab Luuk pantomiimklouni. Ma seekord passin täpselt peale, et kus ta siis on...Paksud vuntsidega pruudid on igatahes kohal. Ja pesu on ka nöörile riputatud kuivama. Pruudid koovad agaralt ja lauljad jooksevad mööda lava. Balkani-rokk, mis polegi nii erinev Briti indie musast. Ljuba me, ljuba me! Midagi vanaema drussikutest räägib Luuk.... aga pantomiimklounist ei kippu ei kõppu.
Hinne 6

Nüüd tehti teatavaks, et Belgradi teretulnuks soovija on Paris Hiltoni look-a-like. A tegelt see ikka pole nii. Mingi tavaline blond tütarlaps.

7.laul - Israel. Luuk ütles, et see on Dana Internationali uus tulemine. Ja laulu alustabki hõbehäälne tütarlaps. Oih, aga udusest pildist selgineb hoopis mees. Nunuh - Dana Internationali "uus tulemine"! Laul on ilma erilise show-ta. Üks "mees" üksi laval...a kohe tulebki neid juurde...ja samaga muutub laul igavaks.
Hinne 2

8.laul - Soome. Jälle need pikajuukselised härrad otsivad ratsutavadi mehi. Gay värk nagu see eurovisioonil ikka kombeks! Luuk ütleb selle laulu peale, et Rootsi tuleb 15.ndana. Ja et Charlotte on täis "laetud".
Hinne 1

9.laul - Horvaatia. Vanainimeste tango. Lauldakse midagi romansist. Mehel on lahe kaabu peas, aga laul ise ajab magama. Vahepeal karjub mingi pensionär kah. Kuna Rootsi televisoon ei pane teksti alla lauludele, siis võib oma ettekujutusvõimel lasta lennata. Äkki näiteks madalatest pensionitest või siis kehvast meditsiinisüsteemist Horvaatias. Igal juhul on ta väga karm ja kuri ja tal on kepp!
Hinne 2

10.laul - Poola. Poola Celine Dion. Hämmastav ma just leidsin enda särgi pealt suure valge juuksetuti. Hmmm hämmastav kokkusattumus. Sest ekraanil on just pikkade pikkade valgete juustega ooperisse kalduva häälega, sinise kleidiga Poola kaunitar. Tal on ka väga suured ja väga valged hambad. Hmm...kas Annely Peebo esindab tänavu Poolat? Aga laul on tavaline. Igavapoolne.
Hinne 3

Ohhoo! Rootslased lasevad just õues saluute!!! Ei tea, kas nad teavad juba midagi, mida mina ei tea?

11.laul - Island. Eurodisko! Gay-noormees roosade varrukatega. See on tema elu - laulab ta ja taha ei taha muuta midagi selles. Nüüd liitub ka Islandi blond naisterahvas lauluga. See on eurodisko, nagu 90-ndatel! Midagi tuttavat, midagi lapsepõlvest...nostalgia lokkab. Siiani parim! Kuigi kahju, et ometi kuhu sobiks üks korralik taustatantsu punt, siis seda pole. Blond islandi paarike üritab ise diskot teha, aga see ju pole see.
Hinne 7

12.laul - Türgi. Rokk. Trummid. Türgi keel. Just selgus, et lapsed on mu Eurovisiooni-saiakese ära söönud. Nii, kogu eurovisoon on metsas. Välja tuleb kaevata külmikust Daim -i jäätis! Laul on jamps. Eriti kuna see on juba korra kuuldud, ei taha enam kohe kuidagi.
Hinne 2

13.laul - Portugal. Siinses meedias on räägitud, et see on suurfavoriit! Nojah, kui eelmise aasta võidulugu on see, millise võitu jälle oodatakse. Muidugi oleks ju tore kui järgmisel aastal toimuks üritus Lissabonis. Paks tädi on päris emo(tsionaalne). Midagi lauldakse merest, vist Mere senjoora, aga rohkem ma ei tea. Ja see laul ei lõpe ega lõpe.
Hinne 2

14.laul - Läti. Piraadid - varastanud laulu mingilt 70ndate Saksa šlaagribändilt ja mmingi ime läbi saanud finaali.
Hinne 1

15.laul - Rootsi. Charlotte on laval. Esialgu hõbedasena. Aga refrään ja värvid on platsis. Ilus, võimas. Võidulaul. Sobiks küll. Ainult, et kui see Eurovisioon siia Rootsi järgmine aasta tuleb, siis on oodata ka minule hulle töönädalaid. Aga ma olen tugev, ma olen valmis....ma olen hiiiirõu! Luuk puhub pasunat stuudios! Ei tegelikult see pole ikka minu lemmik.
Hinne 5

16.laul - Taani. Oh see on nii lõdva laul. All nite long. Jube igav. Võiks ju meeldida, aga nii igav. On ju ka hullemaid laule. Soni on peas ja taani mees karjub lõpetuseks midagi serbohorvaadi keeles, aga ma ei saa mitte mõhkugi aru. Võibolla äkki, et tema poolt hääletataks.
Hinne 2

17.laul - Georgia või Gruusia, kuidas iganes tänapäeval nende riiki eesti keeles kutsustakse. Pime tädi on kohal. Piisss vill kamm! Ja midagi muutub. Meie sõbrad grusiinid. Mustast saab valge ja rahu ongi kohal. Mitte sugugi kõige hullem täna...
Hinne 4

18.laul - Ukraina. Rootsi lehed pasunadasid täna, et Ukraina ahvib Rootsit. No, võib ju öelda, et kleit on sama. Kuigi vaadates seda praegu, siis laul okei pole hea, aga tundub, et Ukraina võidab täna vähemalt Rootsit. Aga me kaldun arvama, et neil tuleb muidu ka hea tulemus. Kahtlane naine - Shady lady ju ikkagi. Naine on ka MÄRKSA kenam kui Rootsi tädi. Uuups...kohe hüppavad tal rinnad välja! Hingeldas niiiii sügavalt!
Hinne 6

19.laul - Prantsusmaa. Luuk puhub jälle pasunat! Habeme ja vutsidega naised on laval!!!!!!!!!!!!! Jeesus on meie seas ja ta on praegu Serbias laval! Hoopis erinev laul teistest! Originaalsus on alati positiivne. Aga laul ise on kuidagi nõrk ja liiga kummaline. Igal juhul see laul ei võida. Sellepärast, et massidel pole piisavalt hea maitse. Võidab ju ikka see kõige keskmisem. Natsa prantsuse keelt ka sees. Pole viga! Äkki siiski ajaloo esimene ingliskeelne eurolaul on piisavalt popp ja rahvapärane?
Hinne 6

20.laul - Ažerbadžaan. Munadeta mees falsetis alustab karjumist. Inglitiivad on ka seljas. Ja pikajuukseline nais-mees saatan istub toolil ja koriseb ka midagi. Selline slaavi-ingliskeel on kõrvadele valus. Taevas ja põrgu on mõlemad laval, aga see kõrvuti kiljumine, no ma ei saagi aru, et kes on kes ja kitse hinumise saatel muutub ka saatan valgeks. Ja kaks munadeta meest kiljuvad nüüd koos.
Hinne 1

21.laul - Kreeka. Roosa tibi oma "number one" lauluga. Kreeka on üle aasta sama lauluga. Aga võibolla see ongi nende "secret combination"? Kuigi üks aasta oli neil ka mees. Sellel aastal neil polnud "secret combination".
Hinne 2

Öäkkkk see lauluvõitlus imeb täiega! Mul polegi kellegi poolt olla!

22.laul - Hispaania. Jeeeeeeeeeeeeeee, ometi üks lahe laul! Kes ei võta ennast ülemäära tõsiselt! Lahe Elvis on laval. Macarena, Robocop ja kõik korraga on koos laval!!!!!!!! Seeeeeee on minu lemmik tänavu! See on protest kogu sellele tänavuaastasele rämpsule!
Hinne 8

23.laul - Serbia. Laulu nimi on "Oro". Nohh, tädi on vahetatud, aga laul on sama mis eelmisel aastal. Punane taustavärv on kah vaheunud sinisega. Üldse on kuidagi sinine ja kurb see tänavune eurovisioon. Ma oskan seda laulu ka peast juba: nununanunanunanunanei!
Hinne 4

24.laul - Venemaa. Uskumatu mis rämpsuga Timbaland on hakkama saanud. Ja miks ta on sidunud end sellise kehva lauljaga. Dima, kui kuulus gayikoon laulab kah: "I'm falling in love with this guy". Otse ja omadega. Mul läheb süda täiega pahaks, eriti selle tema täiesti jubeda diktsiooni pärast. Minu meelest on see kogu Eurovisiooni kehvim laul ja laulja. Ta on küll finaalis ainult sellepärast, et on Venemaad esindamas. Venelasest iluuisutamise Olümpia ja MM-i võitja ja ma ei tea miks, on kah lavale surutud. Venelased on nii palju raha pannud selle sisse, aga see on täiesti möga!!!
Hinne 0 (õigemini negatiivne)

25.laul - Norra. Luuk paneb jälle pasunat eetrisse. Need ju Norrakad! Tädi on laulnud koos 50 centi ja igasugu kõvade tegelastega tausta! Kui poolfinaalis mulle see tema hääle värin ei meeldinud, siis täna otse vastupidi! See laul on tänaõhtustest lauludest kõige lähedasem sellele, mida ma ka kuulaksin vabast tahtest. Ei mingit liba-showd. Lihtsalt tore tütarlaps ja korralik laul. Ja ta ei taha olla üksi....nii kurb. Keegi ei armasta teda ja ta ei saa sellest aru. Aga kohe otsa lohutab ise-ennast, et keegi on alati seal väljas, kes on kõigi jaoks. Tuleb lihtsalt vastu pidada.
Mina olen täna Norra poolt.
Hinne 8

Kossustaar on kohal ja viskab palli publikusse millega algab hääletus!

Minu TOP:
1. Norra
2. Hispaania
3. Island
4. Bosnia Herzegovina
5. Prantsusmaa
6. Ukraina
7. Saksamaa
8. Albaania
9. Rootsi
10. Gruusia

Stuudios on välisminister Carl Bildt. Tema on väga rahul Belgradi korraldamisega. Talle meeldisid Albaania ja Gruusia, sest nendes lauludes oli sõnumit. Luuk ütles, et tema lemmik on Prantsusmaa! Hehhee..need kõik 3 laulu on ka minu topis.

Ja nüüd korratakse uuesti kõik laulud üle. Aga Bildt räägib ikka edasi, et linnas on palju peomeeleolu tänavatel ja ka palju rootslaseid on seal ka pidu panemas.

Inglismaa - 12 punkti Kreeka
Makedoonia - 12 punkti Albaania
Ukraina - 12 punkti Venemaa
Saksamaa - 12 punkti Kreeka
Eesti - (mida teeb seal SAHLENE????? Paadam aitab, lõpeta!) 12 punkti Venemaa - Ei ole tõsi! Mul on täna häbi olla eestlane!
Bosnia Herzegovina - 12 punkti Serbia
Albaania - 12 punkti Kreeka
Luuk tuletab meelde - My secret combination, Kreeka laul....
Belgia - 12 punkti Armeenia
San Marino - 12 punkti Kreeka
Läti - 12 punkti Venemaa

TOP 3 hetkel:
1.Kreeka
2.Venemaa
3.Türgi

Bulgaaria - 12 punkti Saksamaa
Serbia - 12 punkti Bosnia Herzegovina
Iisrael - 12 punkti Venemaa
Küpros - 12 punkti Kreeka
Moldaavia - 12 punkti Rumeenia
Island - 12 punkti Taani
Prantsusmaa - 12 punkti Ameenia
Rumeenia - 12 punkti Kreeka
Portugal - 12 punkti Ukraina
Norra - 12 punkti Taani

TOP 3 hetkel:
1.Venemaa
2.Kreeka
3.Armeenia

Ungari - 12 punkti Ažerbadžaan
Andorra - 12 punkti Hispaania
Poola - 12 punkti Armeenia
Sloveenia - 12 punkti Serbia
Armeenia - 12 punkti Venemaa
Tšehhi - 12 punkti Armeenia
Hispaania - 12 punkti Rumeenia
Holland - 12 punkti Armeenia
Türgi - 12 punkti Ažerbadžaan
Luuk!!!! Mis Charlotte- konkurendist Sa enam räägid? Ukraina on top 5-s, aga Rootsi viimase 5 seas!!!
Malta - 12 punkti Rootsi!!!!!!!!!!!!

TOP 3 hetkel:
1. Venemaa
2. Kreeka
3. Ukraina

Iirmaa - 12 punkti Läti
Šveits - 12 punkti Serbia
Ažerbadžaan - 12 punkti Türgi
Kreeka - 12 punkti Armaania
Soome - 12 punkti Norra
Horvaatia - 12 punkti Bosnia Herzegovina
Rootsi - 12 punkti Norra
Valgevene - 12 punkti Venemaa
Leedu - 12 punkti Venemaa
Venemaa - 12 punkti Armeenia
Montenegro - 12 punkti Serbia

TOP 3 hetkel:
1. Venemaa
2. Ukraina
3. Kreeka

Gruusia - 12 punkti Armeenia
Taani - 12 punkti Island

LÕPPTULEMUSED:

1.Venemaa
2.Ukraina
3.Kreeka
4.Armeenia
5.Norra
??18.Rootsi??
Maailma suurim riik võitis. Täiesti möga lauluga. Timblandile maksti ja ju see siis läheb massidele kohale. Minule mitte. Dima Bilan. Venemaa...järgmine aasta siis Moskvas. Venelased teevad kindlasti uhkelt. Midagi see Dima pobises seal, mitte midagi ei saanud aru! Iluuisutaja tänab, et tal on nüüd veel üks tiitel...

Ja öak, veel kord peab kuulama seda jampsi.

Hehee. Rootslased lasevad nüüd õues rakette. Ei tulnud võitu....oleks ehk pidanud saatma rahva lemmiku (ja ka selle, kellele meie oma hääle helistasime) ehk "Empty Room"

Kommentaare ei ole: