laupäev, 2. veebruar 2008

Enne Eurolaul 2008 finaali...

Kokkuvõtteks peaks ütlema, et sellel aastal on osalejad liiga tõsised, mõni(SKA Factor) tundub lausa vihasena. See aga pole üritus, kus nii laulmist kui laval olekut liiga tõsiselt võtta. Kes tahab laupäevaõhtul vaadata kurja, kurba või vihast nägu telekast? Sellepärast kukutaksin nii umbes 7-8 kümnest selle aasta osalejast kohe välja! Teine asi, mis silma torkas, oli hämmastav viiside monotoonsus. Jah, eurolaul peab pähe jääma kummitama, et ajaks, kui hääletus toimuma hakkab oleks laul ikka veel enamvähem meeles. Aga ega sellepärast ei pea laul igav olema! Kolmandaks, Luisa Värk on päris ok häälega, aga vaesekesel on küll üks laul kevem kui teine. Kahju!

Siin minu edetabel alates viimasest kohast kuni kõige paremani välja:

10.Margus Vaher ja Luisa Värk - God inside your soul

Soul oli küll see asi, mis selles laulus puudu oli. Gospel on minu jaoks võõras, kui seda valged üritavad laulda. Eriti inimesed, kes ilmselt ise ka ei tunneta seda žanri mitte kõige vähematki. Sõnad ja viis täiesti igavad ja mõtetud. Ausalt üeldes enam ei mäletagi muud sellest laulust, et kui tobedad sõnad sellel olid ja et kui kahju Luisast oli, et ta sellist rämpsu pidi esitama. See mees tundus ka nii "Freaky". Kindel viimane koht oleks garanteeritud!

09.Taavi Peterson - Question man

Igal muul aastal oleks see laul võinud ka viimane olla. Täiesti monotoonne. Rannapi senise loomingu põhi. Kas vanameister on oma "touch"-i kaotanud. Lisaks varesemoodi kraaksuv laulja. ÖÄK! Kindel viimane koht oleks garanteeritud!

08.SKA Factor - Real Big Money

Mis see oli, täpselt ei mäleta. Mäletan ainult, et laulja ajas laulu lõpuks hirmujudinad peale. APPIIII!!! Kuidas sellised laulud finaali on pääsenud? Kas see polnud mitte Rebekka Kontuse bänd. Kus on Rebekka??? Oleks vähemalt tobeda laulu oma häälegagi mingil moel kuulatavaks teinud. Kindel viimane koht oleks garanteeritud!

07.Traffic ja Luisa Värk - It's never too late

Vaene Luisa. Trafficu poisid ja Luisa teevad mis suudavad, aga kui laul on lame ja mõtetu, siis mis Sa ikka teed. Meloodia on kohe meelest läinud. Mina annaks esitajatele punkti, kuid suurel eurovisoonil...Kindel viimane koht oleks garanteeritud!

06.Iiris Vesik - Ice cold story

Kimehäälne Iiris ja taustaks tummasambad Benton ja Oja. Jah, liiga ice cold minu jaoks. Sellisega läbi ei löö, rahvas tahab ju tantsida ja möllata. Natuke igav laul ja väga kaugel minu maitsest. Millegipärast jäi küll viis natukeseks ajaks meelda, ehk sellepärast, et Iiris seda pealkirja ikka mitu korda korrutas, aga võibolla on loos siiski midagi. Jääksime ehk sinna eelvooru viimaste sekka.

05.Supernova - Stefani

Selles laulus on Smilersi tunnetus. Ehk saaksime mõned punktid Soomlaste käest. Aga esitajad olid kanged ning ülienergiline nõksutamine ei mõjunud kaasakiskuvalt vaid nagu oleks lauljal mingi psüühiline häire, sest naeratus oli väga võlts. Positiivsena mõjus heledapäine kitarrist, kelles oli seda miskit "positiivset". Soomlaste punktid ehk hoiaks meid 0-punkti saamast, aga viimaste sekka jääksime ikkagi.

04.Birgit Õigemeel - 365 days

Vinge häälega laulja laulab natuke igava viisiga laulu. Liiga tõsine jälle...ja igav. Balkani ballaadide austajatelt ehk mõned punktid tuleks. Mõned ka lähinaabritelt, kuid üldjoontes ikka eelvoorust edasi ei pääseks. Kahju, Birgit oleks võinud parema lauluga imet teha.

03.Paradise Crew - Üksinduses

Jaagup Kreem on pisikestele tüdrukutele liiga vanaks saanud, nüüd on tõstnud pead mantlipärija. kuid kahjuks on kingad liiga suured. Ja kaua see PC suudab Romeo ja Julia stiilis lauludega lehma lüpsta, seda saame kõik koos lähituleviku jooksul teada. Samas laul on eesti keeles ja mitte kõige hullem. Aga kahjuks eurovisioonil meil sellega küll midagi teha ei ole.

02.Rolf Juunior - One on one

Nonii, nüüd kus jamps on seljataga võime keskenduda kahele laulule, kelle oleks ehk ka mingi võimalus punkte koguda. Eurovisioon ju teatavasti sellise "gay-alatooniga" üritus, ehk Rolf sellise gay-mehena tooks oma sõprade punktid koju. Eriliselt hästi mõjus Kaire Vilgats taustal. Justkui mõni "ülekostümeeritud" transvestiit (ja seda kõige paremas mõttes). Südameid ja tantsu ja vikekaarevärve, kui RJ ka natuke narataks või vähemalt ei oleks nii emotsioonitu, siis kes teab mis koht selle lauluga tuleks, usun et mitte viimane.

01.Kreisiraadio - Leto Svet

Yess, esimese lauluga oleks võinudki kogu selle aasta eurolaulu võistlus piirduda. Kesävalot nyt! Ainuke tõeliselt positiivne laul. Kahtlaselt sarnane viis küll mõnele Yello laulule, aga what the heck, võibolla selles ongi hea eurolaulu saladus, et tundub kohe kuidagi tuttav. Sommerling. Ma absoluutselt ei näe mingitki võimalust, et mõni teine selle aasta lauludest võiks saavutada suurel eurovisioonil parema koha, kui Oja Pets, Leinatamm ja tibid päiksega...12 punkti!!!!!!

Luisa Värk ja Margus Vaher oleksidki võinud laulda - Jumal, jumal tänatud, et vähemalt üks potentsiaalne võidulaul on meil sellel aastal - Leto svet...kuna neil see võistluses olev "jumala" laul kuidagi välja ei tulnud...

Kommentaare ei ole: