reede, 12. juuni 2009

NRJ in the Park 2009

Oi kuidas ma kibelesin Dead by April-it vaatama... ja ma saingi!!!! Juba ette (õigusega) kartes, et selle kontserdi peamiseks publikuks on pubede massid, meelitasin kodust S-i kaasa... ta ju 13 ja mina 36, ehk kahe peale keskmine vanus on enam-vähem :))) Sellised väli-kontserdid, kus puudub vanusepiirang ja pileti hind on kõigest Gröna Lundi sissepääsu hind - ehk siis kõigest 70 krooni...kusjuures mina ostsin eelmisel korral suvekaardi, mis maksis 149 krooni ja siis saab terve suve tasuta sinna sisse. Aga meil ju veel plaanis ka Amy MacDonaldi kontsert seal juuli lõpus ning kui vähegi võimalik siis ka Lady Gaga augusti alguses...veel napilt enne Madonnat...

Läksime loomulikult jala, kuigi sinna on päris mõnusalt pikk jalutuskäik. Etteruttavalt võib öelda, et päeva sammude summa küündis üle 17000! Saime S-iga pikalt maast ja ilmast jutustada teel. Ta oli ikka nii uhke oma heade koolitulemuste üle ning mina muidugi rõõmustan temaga koos.

Jõudsime kohale täpselt õigeks ajaks, ehk siis kui kontserdi juhtideks olevad raadio DJ-d kuulutasid esimese esineja - Mando Diao. Rahvast oli tõeliselt palju. Pärast selgus, et see on kontserdi 10 aastase ajaloo suurima osalejate arvuga! Mando kutid laulsid kõigepealt "Gloria" ja siis oma viimase aja suure hiti " Dance with somebody": http://www.youtube.com/watch?v=O-mXi37qo24

Teisena esinenud Måns Zelmerlöw lõi mul ka tantsuka sisse. Ta oli ainuke esinejatest, kes laulis 3 laulu. Kuulutajad teatasid, et mees saab järgmisel nädalavahetusel aasta võrra vanemaks, ehk siis 23. Minule tema, ehtne Rootsi diskens meeldib. Lisaks olid taustal vinged meestantsijad, mis andis veel juurde... oleks ise tahtnud tantsida... täiega, aga need noored oleks ilmselt mõelnud, et mingi vanur elab oma noorust välja... Rootsi noored on kuidagi kummaliselt liikumatud kui nad kontserti vaatavad. Kusjuures suitsetavad mis kole.... ma mõtlesin et ütlen ühele tüdrukule, et tema meik ja tibiriided ei muuda seda, et ta haiseb nagu konidega kuhjatud prügikast. Aga hoidsin end tagasi :) Loomulikult. Aga ise nõksutasin küll nii vähe, et lasta muusika oma kerest läbi, aga nii palju, et S ei peaks oma vanamehe pärast häbi tundma :)

Tundus, et paljudel oli ka Måns Zelmerlöw-i vastu midagi, sest kui ta küsis, et kas ta laulab veel, siis mingid mehed kõrval oleks küll meelsamini näinud, et noorte tüdrukute suur lemmik lavalt lahkuks :)

Tema esimene laul on siin... teisena laulis vana Rootsi eurovisioonil teiseks laulnud "Cara mia" ja kolmandana, tänavuaastal 4. või 5. jäänud "Hope and glory". Aga siin see "Rewind"...just lahe suvelugu:


Pärast Måns Zelmerlöw-i tuli lavale Swinfly. Rootsi räpprühm, mis mind jättis üldiselt külmaks, sest isegi see kaasatud tütarlaps oli häälest päris ära ning lasi vahepeal täiesti rütmist väljas ja ilmselt ka nootide kõrvalt :) Ainuke lahe asi oli mingi tüüp, kellel oli luukerekostüüm seljas. Tollel hakkas aga hüppamisest palav niiet ta pidi vahepeal oma "kolju-kapuutsi" vahepeal ikka keskelt lukuga lahti tegema :)

Vahepeal väike võistlus, et kes saadab sponsori nime SMS-iga sellel on võimalus võita tasuta mobiiltelefon. Muidugi kõik teenagerid krabasid oma moblad välja ja hakkasid toksima :)))

Ja siis ainuke kontserdi nais-soolo - Janet! Tema viimane laul on jälle selline, mis minu tantsumuusikamaitsega hästi ühildub: http://www.youtube.com/watch?v=DSP2uzGnvU8
Tegelikult laulis ta enne seda veel oma esimese hiti, millel pole ka viga. Ainult et tütarlapsele on see kuulsus pahasti pähe läinud. Vähemalt see jutt oli tal küll selline väga kahtlase väärtusega :)

Ja järsku hakkas rahvast igast kandist juurde voolama. Päris kitsaks läks kohe! Selge, lavale saabusid Dead by April-i kutid... eks nende muusika pärast ju minagi sinna ikkagi "kohale" läksin. Ja need kaks laulu õigustasid tervikuna selle kogu kontserdi. Tekitas hirmus isu näha nende täispikka ja korralikku rokishowd. Toss, kidramehed rokkimas, punkarisoenguga laulja ja muidugi karjuja, kes on tegelikult kogu bändi esi-esineja... Ei tea kas ta karjumise pärast pidi loovutama laulmise teisele mehel või ongi lauljaks otseselt kitarrist ja karjub siis see peamees... Vahet pole, sest muusika on neil ikka tõsiselt hea ja vinge! Siin on tõestus:


Pärast Dead by april-it tundus kogu eelnev show köki-möki. Ja nende järel tulnud Milow veel see kõige igavam ja mõttetum kontserdile kutsu... Milow teatas küll, et eile ilmus tema esimene plaat Rootsis ja täna ta esimest korda esineb Rootsis... Anyway, tema "Ayo technology" kõlab raadiost paremini kui live-na. Mees laulab kõik laulud ainult kitarri saatel ja S küsis, et kas see kõik oligi üks ja see sama laul... ja ega minagi neid hästi ei eristanud. Võibolla oli neid 3 või ikkagi ainult 2... ei tea :)

Kontserdi lõpetas Flipsyde. Kuulasime nende esimese laulu ära ja panime ajama, et massidelt jalust saame, sest Flipsyde pole just midagi erilist... ega pärast Dead by April-it polnudki nagu vajadust kah, sest nood oma kahe lauluga andsid tõesti rohkem kui teised kõik kokku :)

Kommentaare ei ole: