neljapäev, 18. juuni 2009

Jälle kodumaal! ehk suvised plaanid...

Jõudsin hommikul laevaga jälle Eestisse! Aaaah kui mõnus on kodus olla :) Päike paistis, oli küll üpris jahe - ainult 14-15 kraadi, kuid ikkagi. Kõik on roheline ning isegi õitseb - justkui hiliskevad, kuigi juuni ju juba täies hoos.

Laeval öösel õue vaadates päris pimedaks ei läinudki. Jaanipäevgi ju juba nurga taga. Mu arvuti juhe kukkus imekombel läpakakotist autopõrandale ning sellepärast kulges laevasõit lugedes, mitte arvutiga mürades. Lõpetasin Oksanen-i Puhastuse (sellest kunagi varsti-kohe täpsemalt) ning lugesin peaaegu otsa terve järgmise raamatu - Miika Nousianen-i "Vadelmavene pakolainen" - see raamat mõjub natuke nagu Sofi Oksanen-i Stalini lehmad, ainult et Soome ja Rootsi vahelise seostusega, kuid mingis mõttes ka Kari Hotakainen-i "Kaitsekraavi tee"-ga on sarnaseid elemente. Ja lisaks ülimalt õpetlik tajumaks rootslaste tausta ning igapäevaseid kummalisuseid. (Aga ka sellest raamatust varsti pikemalt - 60 lehekülge veel lõpuni lugeda.)

Eestisse jõudes oli kõige esimeseks muidugi tööasjad. Kui need tehtud, siis raamatupoodi! Lõpuks ometi on ilmunud 2 mu oodatuimat raamatut - Stieg Larsson-i "Lohetätoveeringuga tüdruk" ja Leelo Tungla järg Seltsimees lapsele - "Samet ja saepuru"! Olen 99,9% veendunud, et neist mõlemast kujunevad ühed mu aasta lemmikraamatud - Oksaneni ja Vonneguti raamatute kõrvale. Aga eks siis näis...

Homme on jälle tööd terve päev, kuid õhtul läheb lahti ka suvine teatriralli :) Olen hetke seisuga planeerinud 16 etendust, aga võibolla jõuab veel paar tükki juurde... Kui päris aus olla, siis tänavu on valik kuidagi kesine. Eriti kui võrrelda eelmise aastaga. Eks muidugi mitu head asja on ka nähtud juba ning seegi vähendab valikut. Aga väga suuri ootuseid ei panegi - peale ehk paari tüki. Kuid seda suuremad ootused-lootused on sügisel. Vaatasin, et Linnateater on ka juba oma sügisesed piletid müüki paisanud, aga seal on kõik nähtud praeguse seisuga... kuigi Hecuba pärast võiks ka uuesti vaadata - see oli VAPUSTAVALT VAIMUKAS!!!

Sellel suvel on ka muusikat oodata - Madonna ja Amy MacDonald.... võimalusel läheks ka Jaan Tätte tuurilt ja Jassi Zahharovi tuurilt osa saama, aga eks näis. Lady Gaga-le vist ikkagi ei jõua ning Pet Shop Boys on just siis Rootsis kui mina olen siin. Kui ma kuidagi K saan ära meelitatud, et ta minuga oleks nõus Õllesummerile Terminaatorit vaatama/kuulama minema, siis seda tahaks ka väga. Õllesummer ei ole just mu "lemmik-üritus", aga Termikad on ikka korra aastas-paaris vaja mingil moel ära näha :) Nüüd ongi pikem paus sisse tulnud. HU? pidi ka Õllekal olema, kes teab võibolla jõuab sinna ka...

Kinos ju ka huvitav suvi ees - esiteks muidugi Harry Potter. Ma olen fän :) Ei tegelikult esiteks ikka see suve viimane maiuspala - Quentin Tarantino uusim, mis ilmub kinno Augusti lõpus. Siis Johnny Depp-i viimane film juulis. Lastega Jääaeg 3D ja Up. Ning kindlasti on suvekavas ka Woody Allen-i uus film, mida Stockis lubati juulis ekraanile. Juulis tuleb ka Jack Black-i viimane komöödia Year one. Ning üks pärlike on veel suve lõpus peidus, ehk augustis hakkab jooksma Almodovari uusim film!

Jah, suvi on käes! Puhkama saab ka varsti ning mul on lisaks uutele raamatutele (ostsin neid kokku oma 10 tükki) ka 10 raamatut Rootsist kaasa võetud... Tõeliselt ülepingutatud, aga parem nii...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Danzumees, soovitan osta ka Jan Beltrani La mala vida neetud elu ja Marje Ernitsa Aeg endale. Ilusat suve!

Danzumees ütles ...

Aitäh soovituste eest! Ongi vaja Jüri Järveti raamatule järgi minna ja ma ilmselt polekski nendele raamatutele muidu mingit tähelepanu osutanud.

Anonüümne ütles ...

:) Tahtsin ka just soovitada La mala vida ehk neetud elu aga jõuti ette. Selles on isegi midagi "almodovarlikku". Maybe isegi parem. Ilusat suve!