laupäev, 2. august 2008

Kesköine tants

Just praegu on mul selline lõunamaal-olemise-tunne. Laman lahtise akna all ilma tekita. Kardin lehvib kergelt, sest mõnus soe briis tuleb tuppa. Kell hakkab 1 saama. On reede ja laupäevavaheline öö. Lahtisest aknast kostuvad nädalalõpu rõõmsad hääled. Stockholmi kesklinna tänavad on sellisel ajal rahvast täis.

Mu pere magab ja mul on hea olla. Oli pikk ja huvitav päev ning väga kuum (30 kraadi). Hommik algas sellega, et mu mobiil töötab jälle! Kuigi remontida on teda ikka veel vaja. Tööpäev lendas kui linnutiivul ning pärast tööd käisin ühe armsa inimese lahkumispeol. HK kolib tagasi Eesti ja see on nii kurb. Häid inimesi tuleb enda ümber koguda võimalikult palju ja siis tuleb neist kõvasti kinni hoida. Loodan südamest, et ta ei kao mu elust igaveseks.

Koju tulles tõin lastele jäätist. S-ilt pressisin välja, et kui ta jäätist tahab, siis peab oma vennale natuke ingliskeelset Club Penguin -i tõlkima. P on maailma suurim Club Penguni fän. Ja kuna meil on 3 arvutit, siis kujunes see meie õhtu vahelduseks arvutiõhtuks. Nädalalõpp on ju käes ning üks asi mis kindel, kui ilm on samasugune, siis me lähme kindlasti ujuma! Ja lisaks tahaks "Joonista ja arva" mängu mängida. Kindlasti peab sõitma linnast välja kuhugi suuremasse toidupoodi ja tahaks ka S-i viia Dark Knight-i kinno vaatama, aga kahjuks on see siin Rootsis alla 15 aastastele keelatud ning kui kinotöötajal on kahtlus võib ta küsida dokumente ning keelata kinno pääsemise. Sellepärast ei hakka seda isegi proovima.

Lugesin Eliza Day GEP-i kogemusi ning tema loo lõpus soovitatud artiklit NO99 festivalireisidest ja nautisin mahlakat teksti. Samaga uurisin natuke, mis teatritel sügisel kavas ning selgus, et NO99 toob lavale "rambo". Ja otse loomulikult mängib rambot Risto Kübar ning teist peaosalist minu teine "lemmik" Rasmus Kaljujärv. Huhh ja kõrvalosadesse on pandud Andres Mähar, Jaak Prints ja Sergo Vares. Ilmselt tuleb kolme viimase pärast seda tükki ikkagi vaatama minna. Arvestades veel seda milline Prints-i fän on K ja tegelikult oleme ju mõlemad nende kolme kõrvalosalise suured austajad. Aga enne ootan küll vähemalt viit ülistavat arvustust ära, sest vabatahtlikult ma enam mõne mehe kangetel sirgetel jalgadel ja harali sõrmedega rolli ei ole nõus vaatama minema. Aga see olen ainult mina ja minu tobedad kompleksid. Sest võibolla sellest saabki tema roll, mis toob ta välja sellest sarnasest kujust, mida ta rollist rolli kaasas kannab? Loodan kogu hingest.

Meie K-ga vaatasime So You think You can dance-i 4.hooaja 2.võistlussaadet ja lapsed kustusid üksteise järel. Pärast saadet käisime 7 Elevenist juua toomas (ostsin Ubuntu Cola) ja K-le brownie-sid. Kell oli siis juba 23:30.

So You think You can dance saates olid kolm parimat tantsu samadelt paaridelt nagu esimeseski saates, ainult et paremusjärjestus oli teistsugune.

1. Kõige paremaks osutusis minu meelest seekord Twitch ja Kherington (ehk "Twitchington"). Nende valss, mis oli pühendatud koreograaf Jean-Marc-i haigele tütrele läks otse südamesse. Mia Michaels oli seekord žüriis ning kuigi ma austan teda koreograafina, oli ta minu meelest natuke julm Kheringtoni vastu. Teised žüriiliikmed õnneks kiitsid teda taevani ja Mia ise ka lõpuks leebus ja sai aru, et oli olnud ülekohtune. Aga tants ise oli Viini valss ning üks neid ilusamaid valsse, mis ma elus näinud olen:



2. Teiseks parimad olid minu meelest ka eelmisel korral teiseks parimad Mark ja Chelsie Hightower Argentiina tangoga. Alex De Silva korograafia pole küll võrdne paar hooaega tagasi Allison -i ja Ivan-i Argentiina tangoga, kuid see saade oli üldse natuke tasemelt tagasihoidlikum.
Aga Argentiina tango on ikkagi niiiiiiii seksikas, kui ta on sellisel tasemel esitatud:



3. kohale ma paneksin eelmise korra fenomenaalselt parimad Joshua ja Katee, kuigi tegelikult olid nad ehk seekord võrdsed jagama teist kohta.

Paremusjärjekord on natuke muutunud pärast teist saadet minu jaoks:
1.Twitch
2.Kherington
3.Joshua
4.Chelsie H.
5.Mark
6.Katee
7.Will
8.Courtney G. (või Comfort)

Ülejäänutel ma arvan võiduvõimalused puuduvad.

2 kommentaari:

Eliza Day ütles ...

Kui ma oma GEPi sissekannet kirjutasin, mõtlesin, et peaks viitama ka sinu tekstile, sest seal oli meil jälle päris palju sarnaseid mõtteid, aga kuna ma kirjutasin seda mitmes jaos, unustasin ma lõpuks. Aga näe, nüüd viitasid hoopis sina ise.. :D

Danzumees ütles ...

Aitäh artikli-viite eest! Siin Eestist ära olles ei taipa ega märka ega näe neid huvitavaid artikleid. See NO lugu oli väga hea!