kolmapäev, 6. august 2008

Külaline Eestist

Tänase päeva tegi eriliseks IP, kes saabus meile külla siia vihmasesse Stockholmi. Ometi üks inimene, kes võttis vaevaks ja tuli meile külla! Nii mina kui K oleme kutsunud kõikvõimalikke inimesi - sõpru ja tuttavaid, kuid eks see ole ju mõistetav, et laevapiletid on kallid ja kallist puhkuseaega ehk ei taha raisata tavalise ja ammututtava Stockholmi peale. Ja ometigi, nii minu kui K kursaõde TTÜ-s õppimise aegadest tuli meid vaatama!

Lapsed olid ka elevil juba nädal aega. Ja kuna ta ei tulnud "poodlema", nagu ta ise end väljendas, siis mõtlesime sisustada tema päeva muuseumikülastusega. Võtsime ette Nordiska Museet-i, ehk Põhjamaade muuseumi, kus peale P meie perest ka pole keegi käinud. Väga suur ja kolakas loss, täis erinevaid väljapanekuid. Mis kõige paremini sealt meelde jäi...7 aastase Frederik-i riietus, ajast mil teda 1700-datel Rootsi Kuningale tutvustati. Üldse, olid 18.sajandi riided palju ilusamad kui 19.sajandi riided. 19.sajandi riided olid just nagu mõnest Jane Austen-i raamatu ekraniseeringust võetud. Veel jäi meelde nukumajade kollektsioon ning puust nikerdatud asjad. Peamiselt oli nikerdiste tegemisel kasutatud laimipuud, aga vahest ka kaske. Uhked olid ka maskid, mõned neist üpris tuttavad, kuid väga võikalt mõjusid "surnumaskid", eriti lapsest tehtud. Uhke on ka Gustav Vaasa suur kuju. Naljakas, et tema pea nikerdamisel on kasutatud tammepuud, mille ta ise oli kunagi istutanud!

Pärast viisime lapsed koju ja ise tegime veel kesklinnas pisikese jalutuskäigu. Ostsime suuri mustikaid ja tulime Pizzarestorani kaudu koju. Siin meie kodu juures tehtav pizza on maailma parim! Ma pole isegi Itaalias nii head pizzat saanud! Ausalt öeldes Eesti pizzad tavaliselt ei kõlba kuhugi. Näiteks Peetri Pizza-t ma ei suuda enam suu sissegi võtta. Kuigi väga head pizzat pakutakse näiteks Tartus La Dolce Vita nimelises restoranis. Aga ka sealne ei küündi selle meie kodu-pizzeria tasemeni. Lisaks veel see imeline kapsasalat - fantastiline!

Nüüd õhtul/öösel vaatasime veel Forgetting Sarah Marshall filmi (osutus natuke tobedaks seksi-komöödiaks, kuigi sai ka paaris kohas naerda) ja So You think You can dance 4.hooaja 5.võistlussadet.

Lühidalt - Kokku tantsiti 12 tantsu - järel oli ju 6 paari. Tegelikult mitu väga head tantsu, kuigi päris hinge ükski seekord ei läinud.
1. Kõige parem oli ehk Joshua ja Katee Bollywood-i tants. Koreograafiks Nakul Dev Mahajan ja muusika Dhoom Tana - Om shanti om. Kiire ja huvitav:



2. Esimest korda 2 parima seas on Courtney ja Gev ning nende jazztants, Mandy Moore-i koreograafia järgi. Muusikaks Creatures - Standing there :



Minu edetabeli hetkeseis (siiani pole veel ühestki lemmikust pidanud loobuma!):
1.Chelsie
2.Joshua
3.Mark
4.Katee
5.Twitch
6.Kherington
7.Courtney

Kommentaare ei ole: