kolmapäev, 13. juuni 2018

Popimad lood blogis alates 01.01.2018 kuni tänaseni

Pole juba pikemat aega teinud kokkuvõtet siinse lehekülje külastatavuse kohta. Nüüd juba poolteist aastat järjekindlalt kirjutan teatrielamuste peegeldused siia üles ja see on hea ning sobiv takt, et jõuda muude tegemiste kõrvalt oluline üles tähendada. Kui vähegi jõuaks, siis tegelikult tahaks ka loetud raamatutest jälle kirjutama hakata. Kuid hetkel hoian natuke aega seda liini, et vähemalt etendused, millele teatrid on kutsed saatnud, siis vähemalt nende kohta saaks mõtted üles tähendatud. Eks sinna vahele mahub ka mingeid üldisemaid kokkuvõtted ja eks pisut kriitikatki, kuigi viimasel ajal olen märganud, et saan mingisugusegi elamuse mistahes teatrikülastusest. Vanadus? Austus loojate suhtes? Teatriarmastus? Kaldun arvama, et segu neist kõigest, aga ju see ka ealiste iseärasustega on kuidagi seotud... Tänagi vaatasin NUKU noortestuudio tükki ja no tore näha tegemistahet ja lusti noorte silmades, kuigi mul oleks nii palju norida ja teabmis suurt elamust ma ka sellest napist tunnist ajast ju ei saanud, aga no raske on kirjutada noortest pahasti. Ei taha kellegi teatritegemiserõõmu ära võtta. Pole see ka ilmselt nende süü, lihtsalt see ei kõnetanud mind (vanurit)... samas kui mõni väiksematelegi mõeldud lastelavastus võib väga palju emotsioone, mõtteid või lihtsat esteetilist elamust pakkuda... Plaanin sellest noorte tükist siiski ka kirjutada ja üritan seda teha võimalikult läbi sellise prisma, et leida kiitmismaterajali üles ning las see suurem kriitika jääda juhendajate teha.

Kuid mitte sellest ei tahtnud ma praegu siin kirjutada. Plaan on teha kokkuvõte, kui palju ja mida loetakse...

Google analytics tegelikult teeb kogu arvestuse minu eest ära, seega ei ole mingit eksimust liitmistes, ega ka vaeva võtta välja raporteid. See süsteem on ka nii tark, et ei arvesta näiteks lihtsalt teksti ülekerimist, tuleb tõesti lugemiskiirusel lehte keerutada allapoole, et see arvesse läheks (olen kontrollinud). 

Päevadel kui ma ei kirjuta midagi, siis kukub loetavate lugude number 350 kanti. Kui kirjutan siis võib see olenevalt huvist tõusta ka üle 1000. Praegusel hetkel viimase 30 päeva jooksul on siit blogist loetud 13 317 lugu (selles on kordused sees, ehk eri arvutitest sama lugu lugenud inimeste numbrid on eraldi kokku arvutatud). Erineva IP aadressiga külastajaid on praegu kuus keskmiselt 4000-5000. Eks need numbrid on tihedalt seotud sellega kui tihti ma kirjutan ning on kasvamas. Lisanduvad ju üle 800 Facebookis ja üle 100 inimese Instagrammis jälgijaid, kes suuremas osas blogi pikka teksti ei loegi ja piirduvad lühemate arvamustega (Instagrammis vähemalt suve lõpuni kirjutan lühidalt kõikidest teatrikülastustest, oleneb muidugi Insta juttude populaarsusest, aga suure tõenäosusega edasi liigun seal FB ja blogiga samasse rütmi... peegeldan tagasi emotsioone ikka nendest teatritest, kes seda ise tahavad. Aga Instagrammist tuleb siiski see kõige esimene, vahetum ja kiirem emotsioon).

Kõige rohkem külastatakse blogi ajavahemikus 20:00-23:00. Kuudest on kõige populaarsem Jaanuar - aastakokkuvõtted on ikka läbi aastate olnud popid ja eks inimesed loevadki külmal ajal muidu ka rohkem ning see tõstabki numbrid üles. Nädalapäevade mõttes on kõige popim esmaspäev ja iga nädalapäevaga külastajate arv nädala jooksul langeb, jõudes oma madalseisu laupäeval ning põrkab pühapäeval neljapäevaga võrdsele tasemele. 

Otsingumootoritest 95% tulevad inimesed Google'i kaudu, 2,6% Bing'i ja 1,8% neti.ee kaudu. Lehekülgedest on suurim osa lugejaid saabunud Facebook'i kaudu. Natuke ka yksainus.blogspot.ee , maemaailm.blogspot.ee ja blog.tr.ee kaudu. Ning loomulikult teatrite leheküljed, mis viitavad siinsele blogile. Viimasel 3 kuul on need Piip ja Tuut Teater, Rakvere Teater, Teater Must Kast, NUKU, Ugala (Mee hind), RAAAM (Praegu pole aeg armastuseks)... neid on veel, aga tõin ära edetabeli ülaotsa nimed.

Popimad otsingud, mille järgi siia on jõutud (viimase 12 aasta jooksul) - konkurentsitult populaarsem on muidugi "Danzumees"
Edasi: 
Sünnipäevaluuletus
Tõde ja õigus
Sofi Oksanen Puhastus
Hingede öö
armastus
teater
Keisri hull
Mees kes teadis ussisõnu
Lohetätoveeringuga tüdruk
Draamateater
Doris Kareva
NO99
Kes kardab Virginia Woolfi
Iha jalakate all
Kuidas seletada pilte surnud jänesele
Augustikuu
jne jne jne

Tundub, et kirjanduslikud teemad on otsijate jaoks vaatet populaarsemad kui muud... Samas, eks teatri kohta loetakse siit muidu ja siis otsides leitakse ka kirjanduslikke teemasid.

Ja lõpuks ringiga selle pealkirjas toodud edetabeli juurde. Ehk TOP 20 loetumat käesoleval aastal kirjutatud teksti. Kirjutan sulgudes juurde ka numbri, mitu erinevat inimest vastavat teksti on lugenud tänaseks päevaks. Näib, et populaarsemad tekstid on tihti ka need, millele teatrid on ise oma Facebook'i lehel teinud viite, kuid eks see tabel näitab ka üldisemas plaanis, mis inimesi rohkem huvitab. Eelmisel aastal kirjutatud lavastuste kohta, mis on tänaseks üle 1000 lugeja kogunud: 1. "Lendas üle käopesa" - Rakvere Teater (2252), 2. "Viimane võllamees" - Rakvere Teater (2004), 3. "Ja peaksin sada surma ma" - Lavakool (1929), 4. "Praegu pole aeg armastamiseks" - RAAAM (1647), 5. "Ivanov" - Eesti Draamateater (1510), 6. "Tom Sawyeri seiklused" - TeMuFi (1471), 7. "Perplex" - Polygon Teater (1433), 8. "Hüljatud" - Vanemuine (1409), 9. "Praktiline Eesti ajalugu" - Tartu Uus Teater (1172), 10. "Bon Voyage ja teised valed" - NUKU (1165), 11. "Peks mõisatallis" - Must Kast (1141), 12. "Midagi on viltu" - Kammerteater (1102), 13. "Kirsiaed" - Tallinna Linnateater (1094), 14. "See hetk" - Tallinna Linnateater (1075). 7 lavastuse lood on üle 900 lugejaga ning mitmed neist tõusevad üle tuhande veel enne selle aasta lõppu.

Kõik siin edetabelis olevad pealkirjad on klikitavad lingid, juhul kui kellelgi on jäänud lugemata, aga soovib siit otse liikuda teksti juurde:

9. SUVETEATER 2018 (850)
10. p(ÖÖ) - NUKU (713)
19.-20. VÄIKE GAVROCHE - NUKU (379)

Kommentaare ei ole: