neljapäev, 3. august 2006

Goodbye to Allison and Ryan; Breakfast on Pluto; ja üks eriti tähtis asi!!

Apppiiiii! Olen pettunud!!!
Ryani lahkumist ma ju ennustasin ja arvasingi. Aga milleks Allison??? Ta oli seal üldse kõige parem tantsija!!!! Muidugi ta polnud nii jutukas ja esiletükkiv, aga ega see polegi ju oluline - olen üpris veendunud, et võitjaks saab Benji. Rahvas armastab teda ja eks ta ju tantsi kah hästi, aga kaugeltki mitte nii hästi kui Allison. Noh, aga ka eelmine hooaeg ei võitnud parim (Blake), niiet nii kui lastakse rahval otsustada, siis ei valita mitte parimat, vaid rahvamees või rahvanaist, kelle ka jutt jookseb.

Pärast seda suurt pettumust (nagu ise oleksin kaotanud seal), ei pidanud ma filmis pettuma. Patrick McCabe-i raamatu põhjal on Neil Jordan teinud ühe isemoodi filmieluka nimega Breakfast on Pluto. See ilmus 2005 ameerikamaal ja ilmselt oma päritoluriigis Iirimaal samuti ja kuigi minagi olen pidanud seda vaatama juba eelmisest aastast peale jõudis ta mu DVD -mängijasse alles eile.
Olen juba varemgi mõelnud, kui naiselik nägu on Cillian Murphy-l ning lõpuks on ka teised selle ära tabanud ning teda selles suhte ekspluateerinud. Tema freaky jäme hääl küll ei lasknud petta, et kas tegemist on naise või mehega ning ega see polnudki filmitegijate taotlus, kuid see mõjus mõnevõrra häirivalt. Niiet filmi tegelikud näitlemistöö pärlid tulevad hoopis meeskõrvalosatäitjatelt, keda ta selles omapärases transvestiidi (või transseksuaali, krt kas keegi oskab neil terminitel ka vahet teha peale neid nähtusi põdevate inimeste) road movie Patrick-ule (või peaksin ma ütlema Patricia-le) ette paiskab. Stephen Rea teeb vist oma elurolli ning Brendan Gleeson särab nagu alati. Liam Neeson-i roll on küll imepisike, aga ta suudab ka sellega näidata oma oskused ja võimed ära.

Patrick McCabe, kes selle filmi alsueks oleva raamatu autoriks ja ka stsenaariumi režissöriga kahasse kirjutas on kirjutanud sellise raamatu nagu lihunikupoiss, mis ka Varraku Iirise sarjas ilmunud. Tundub, et ta on meister selliste natuke psüühiliselt nihkes poiste teemaarendusega. Aga filmi suureks trumbiks on ka selle soundtrack. Üks teise järel tulid sellised seitsemkümnendate klassikalised pop ja rockpalad, et sužee jälgimise kõrval tekkis ka huvi ja ootus, et mis järgmine laul kõlama hakkab. Täielik hittide paraad, nii laulude kui kõrvalosatäitjatega. Soovitan soojalt. Hinne 4+

FYI Best supporting actor Stephen Rea, Best costume designer, Best make-up, best adapted screenplay.

kuna tegemist eelmise aasta filmiga, siis on ajalugu juba tuvastanud, et kahjuks jäeti film tühjade kätega - ei ühtki nominatsiooni...

Nii, ja nüüd kõige tähtsamast!!!!! Mu poja, mu ainuke poja, luges eile esimese sõna iseseisvalt kokku!!!! A-U-T-O
NIIIIIII TUBLI!!!!!!!!
See on see mis teeb tõeliselt õnnelikuks. Isegi täna veel tuleb muie suunurka kui sellele mõtlen, et nüüd see läheb ka tema jaoks lahti!!!!!

Kommentaare ei ole: