reede, 20. oktoober 2006

Driving lessons


Briti film, mis viimasel ajal on natuke haibitud üles. Eelkõige näitlejate pärast. Kesksetes rollides on Rupert Grint (tuttav Harry Potter -i sarja filmidest Ron -ina), Laura Linney (ameerika tädi, kes jõudnud ka oscarile kandideerida - viimati Liam Neesoni kaasana filmis Kinsey) ja kolmandana Julie Walters (kes viimati kandideeris oscarile filmist Billy Elliot). Näitlejaandambel oligi väga tugev, kuigi karakterid olid peamiselt must-valged. Natuke Ameerikaliku moega film. Kuid kaadrid Šotimaal on võimsad.

Sisuks sellise tugevalt uskliku pere poeg hakkab seltsiks käima ühel endisel näitlejannal. Too on natuke ekstentriline. Poisi ema on aga sügavalt usklik ning oma poissi hoiab ja aksvatab sügavalt usklikus vormis iseenda mõttemaailma järgi. Mis kohati on päris kohatu. Samuti ei aktsepteeri ta poja sõprust ja töötamist endise "vabade elukommetega" näitlejanna juures. POiss jääbki nagu kahe risttule vahele. Soovides tegelikult olla meele järgi mõlemale aga see pole võimalik. Kogu selle tegevuse keskel saab poiss tegellikult mitmeid elu-õppetunde.

Kokkuvõttes tundus film keskmisest parem, soe ja isegi mõtlemapanev. Sest valikud on tihti sellised, mis mõjutavad mitmeid inimesi. Samas elu on piisavalt lühike, et seda mitte ära raisata teiste tahtmiste täitmisele. Igaüks meist on isiksus ning igaühes meist on peidetud talente, mis võivad hakata õitsema just tänu huvitavatele inimsuhetele. Hindeks 3+.
Oscari FYC: Julie Walters Best supporting actress; Laura Linney Best supporting actress; Best original music.

Kommentaare ei ole: