neljapäev, 5. oktoober 2006

Thank You for Smoking



Üllatavalt originaalne Ameeriklaste tehtud film. Selle filmi väärtuseks ongi stsenaarium. Kõik muu ei torkanud eriliselt silma ei suurepärasusega, ega ka häirinud. Aaron Eckhart ja Maria Bello ning teised rohkem ja vähem tundmatud näitlejad olid kõik sümpaatsed, kuid nende roll ei olnud särada, vaid edastada seda natuke kiiksuga omapärast lugu.

Tegemist oli suitsutootmise firmade esindaja elupildiga. Ehk siis inimene, kes peab poolträäkima suitsetamisele ning luua ühiskonnale pilti, et suitsetamine pole üldse nii hull ja ebatervislik. Samuti lobbyt tegema valitsusele, et suitsutootjad saaksid ikka rikastuda ja suitsetamine oleks pop.

Sisu ei tahakski rohkem täpsemalt ümber kirjutada. Tahaksin rääkida veast, mida märkasin...nimelt kui relvahull sööb juustuga võileiba pubis ja alkoholihull võtab ampsu, siis juust tuleb pealt ning võileib läheb koledaks...järgmisest stseenis näidatakse võileiba, mida polegi nagu puudutatud. juustu sisse torgatud ameerika lipp on samuti korrektselt nagu tikk püsti...sest see on oluliselt seotud filmi sisuga...hämmastav, et nad sellise apsaka läbi lasid.

Kui mu mälu mind ei peta, sai film esilinastuse Ameerikas Sundance-i filmifestivalil, mis tegelikult peaks tähendama seda, et tegamist ei ole mingi suure Hollywoodi stuudio filmiga ning see on tulnud ilmselt käesoleva filmi iroonilist tematikat arvestades filmile vägagi kasuks.

Siiski väga hea muusika on ka leitud...kas just nüüd hea...aga sobiv. Vahepeal lasti ka sellist 60ndate eesti filmi stiilis muusikat - labadabadabadabadaba....

Kommentaare ei ole: