esmaspäev, 25. juuni 2007

Juunikuine hommik Stockholmis

Hommikul kella poole kaheksa ajal pole Stockholmi vanalinnas veel turiste. Mõned üksikud inimesed, keda seal kohata võib on 1) kas tööle ruttavad inimesed, nagu mina. 2) ehitajad või 3) restoranide ning poodide töötajad, kes kaupa vastu võtavad. Ja muidugi transamehed, kes neid oma autodelt maha laevad.

Rootsi naised suitsetavad hirmus palju. Õigemini, seda on tänavapildis silmatorkvalt rohkem märgata kui Eestis. Hommikused naised ei suitseta. Nad lihtsalt siht silme ees kõnnivad hirmus kiiresti töökoha suunas. Mõni sõidab rattaga ka. Teine huvitav fakt on see, et hommikused naised on keskealised ning mitte suviselt vallatult riides. Pigem konservatiivsed. Mitte nagu päevased ja õhtused.

Drottninggatanil võib juba näha natuke laiemat kontingenti. Siin ehk mõni varajane turist või lõngus või kodutu või ma-ei-tea-kes veel on alustanud oma päevaseid toimetusi. Siiski, peamiselt on tegemist tööle ruttavate inimestega.

Läksin sisse ühte kioskisse, kus rahvas ostab kohvi, jogurtit ja saiakesi. Mul oli täna hilisem ärkamine - 6:50...ja seega ei jõudnud kodus midagi hamba alla panna. Mõtlesin, et teen ühe hot dogi. Aga võta näpust. Ilusad reklaamtahvlid küll sõnagi selle kohta ei maini, aga hommikul neid asju pole võimalik osta. Ei tea miks...aga sellised on reeglid. Võibolla saab neid alles lõunaks?

Tegelikult peaksin hoopis metroo või rattaga tööle hakkama käima. Enam vähem 35 minuti jalutamist on aga päris huvitav võimalus inimesi ja aknaid vaadata. Ja akendel on ju igasugust kraami. Kuigi tänasest alates küll peamiselt suured allahindluseid reklaamivad plakatid.

Hetke pärast teen kokkuvõtte Stockholmi juba alanud allahindlustest ja praegustest hindadest. On hea nii endal teada kui kellegil teisel ....keda huvitavab...

P.S. Pagan, siin Rootsis on blogger rootsi keelne. Ohhhh, KA SEE on rootsi keelne. Üllatus, üllatus.

Kommentaare ei ole: