neljapäev, 5. aprill 2012

Laena kannelt...

Meenus just paarikümneaasta tagune intervjuu Raine Loo-ga, kui ta ütles, et ta niiiii ootab Mati Unti Tartusse....

Ma niiiiiiiiiiiiii ootan Vanemuist Tallinna oma draamatükkidega....

Tahaks näha tervet nimekirja nende lavastusi, aga Tartusse ei jõua kohe kuidagi... ja kui võtakski reisi ette, siis nimekiri on juba nii pikk, et ei teagi mida valida...

Andres Mäharit ja Maria Soometsa tahaks kohe eriti näha!

Praegusest repertuaarist tormaks silmagi pilgutamata vaatama:

- Inimese parimad sõbrad - auteur Rein Paku uusim vaimusünnitus
- Kadunud käsi - jah, kriitika pole just kõige leebem olnud, aga ma ei usu seda, sest tegemist on ikkagi McDonagh-iga...
- Kontsert diktaatorile - Aivar Tommingas kandideeris Teatriliidu aastaauhinnale... Lennuk lavastas - Hitler ja natsi-teema... žanrimääratlus "psühholoogiline triller" - minu jaoks sellest kõigest juba rohkem kui piisavalt argumente, et seda vaatama minna...
- Karjäär - auteur Uku Uusbergi uusim... kuigi viimased tema tükid pole enam olnud nii head kui esimesed, mõjub mulle Uusberg narkootikumina - kunagi ta ju kirjutas-lavastas Pea vahetuse. Need paar vahepealset apsakat võib andeks veel anda... ehk on Karjäär jälle "tase"?! Igatahes põnev.
- Tappa laulurästast - Harper Lee raamat on klassika ja ka mina andsin sellele viis tärni... Seal oleks nii Mähar kui Soomets... lisaks veel nii mõnigi Vanemuise-lemmik... VÄGA postiivsed arvamused minu jaoks õigetelt inimestelt. Seda lihtsalt PEAB nägema!

Niiiii kahju, et Quevedo ja Kuidas kuningas kuu peale kippus jäidki nägemata, sest neid Tallinna ei toodud...
Oh miks küll Tartu on nii kaugel? :(

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No Tallinnas on ikka kordi rohkem häid etendusi kui Tartus, nii et mul on suurem probleem - miks on Tallinn nii kaugel? Ise olen näinud Kadunud kätt ja Kontsert diktaatorile. Käsi ei avaldanud erilist muljet, aga diktaator meeldis VÄGA. Aga Vanemuise lemmik on hetkel hoopis tantsuetendus Casanova ja ka Haldjakuninganna oli nii äge.

Danzumees ütles ...

:) Tegelikult Haldjakuninganna jäi listist välja, sest tahtsin rõhutada just seda, et Vanemuine võiks mõnikord mõne draamaetendusega ka Tallinnat väisata... Aga nii Casanova kui eelmainitu kohta olen ka mitmelt poolt ülistavaid kommentaare kuulnud. Tänud sellesse potti lisamast! :)

Anonüümne ütles ...

Hea Danzumees, palun ärge unustage ka Pärnu teatrit! Leidke ikka aega tulla vaatama siinset tööd ja unustage eelarvamused (näit. Boyband:) Päikest!

Danzumees ütles ...

Pole sugugi Pärnu teatrit unustanud! Boyband jääb küll (ilmselt) minu jaoks ära, aga tahaks kindlasti Endla suvehooajast osa saada. Hamlet Anderssoni "seinast" räägitakse juba legende ning lisaks on pilku köitnud "Sinikad", "Nähtamatu maja", "Põrr" ja "Seljatas sada meest".
Pärnus on ju tulekul ka Monomaffia!

Endlas oli viimati minu jaoks hingeminev elamus "Imetegija", kuigi kirjutada sellest ei jõudnudki.

Anonüümne ütles ...

Tore:) Boybandi Te tulete loodetavasti ikka oma silmaga kaema (kui k.toome lauljana absoluutselt ei meeldi, siis seda enam julgustan vaatama tulema:)) Jõud ja jaksu Teile eesti teatril silma peal hoidmisel:)

i. ütles ...

Mikomägi kiitis tänases PMs Karjääri. Ütles, et see on sajandi parim etendus. Seega ootused on kõrged.

Danzumees ütles ...

Jah, lugesin ka just lennukis Postimehest... Igatahes põnev, sest Mikomägi kasutas maagilisi sõnu Uusbergi kohta - pole midagi üleliigset ega midagi puudu. See mind just viimasel ajal tema tükkidega ongi vaevanud, et need oleks nagu viimistlemata või korrastamata... No Karjäär tuleb igatahes ette võtta :)