pühapäev, 22. jaanuar 2023

Lõplik tänavuste Oscari-nominentide ennustus kõigis 23 kategoorias


Kristallkuul on jälle puhtaks nühitud ning ennustus tuleb eetrisse paisata, et pärast vaadata, kas USA filmiakadeemia liikmed tänavu millegagi üllatada ka suudavad?
Hetkel tundub, et suures plaanis on asjad paigas, ent igas kategoorias on 1-2 kahtlustega varianti. Sellepärast lisan ka tõenäolisemad alternatiivid. Neid alternatiive võiks muidugi kõvasti rohkemgi välja tuua, aga panin maksimumpiiriks 3 pealkirja. Lühifilmikategooriates eriti üllatada ei suudetakski, sest seal on kõik poolfinalistid juba teada ning vabalt võikski kõik need välja tuua, sest nendes žüriides on väiksemad otsustajate ringid ning seega ka ühekülgsem, just nende inimeste maitse... ja kui see enda omaga kokku ei lange, no siis ei ole midagi teha... Nagu ma tegelikult ei usu, et nad suudavad "Save Ralph"i nomineerida, ehkki see igas mõttes oleks nominatsiooni väärt, ent nendel on seal mingid hoopis omad, mitte just eriti läbipaistvad kriteeriumid.

Vast kõige lihtsam on ennustada näitlejate nominente, sest need järgivad suures osas USA näitlejate gildi auhinna-nominatsioone. Samuti on ju teada, et praktiliselt iga aasta Toronto Filmifestivali publiku lemmikfilmi tiitli võitja saab ka parima filmi Oscari-nominatsiooni. Tänavu selleks oli "The Fabelmans"...mida oleks ju kindlasti saatnud edu ka ilma Toronto-võiduta. Eks ka mitmed teised USA filmitegijate ametiühingute aastaauhindade nominendid on head indikaatorid selle kohta, millised ka Oscaritel aupaistele pääsevad. Samas ju ei kunagi 100%, sest inimesed siiski on natuke erinevad siin ja seal žüriides ja hääletajakogudes. Seega on ikka mõnus tunnetada oma maitsega segatult, et mis siis ikkagi nominatsiooni napsamisega ajalukku lähevad?

Siin on minule end "ilmutanud" nimetused :) (Lisamärkus 24.01 - märgin punasega need, mis tegelikult ka nomineeriti)

BEST PICTURE
"The Fabelmans"
"The Banshees of Inisherin"
"Everything everywhere all at once"
"Top Gun: Maverick"
"TÀR"
"Elvis"
"Avatar: The way of Water"
"All quiet on the Western Front"
"Babylon"
"Triangle of Sadness"

3 alternatiivi:
"Women Talking"
"Black Panther: Wakanda Forever"
"RRR"

Minu 2 viimast on riskiga valitud. Kõik ennustavad "Women talking"ule edu, aga kuna minule endale see niiiii väga ka ei mõjunud, et lausa parima filmi nominatsiooni pakuks, siis puhtalt sellepärast eelistan ka ennustada teisi filme. Samuti usun, et kuna mina ei oska hinnata eriti koomiksifilme, siis ei tõusnud käsi ka Musta Pantri ennustamiseks... Avatari nominatsioonist me ilmselt nagunii ei pääse, kuigi kui mina saaksin otsustada, siis seda siin nimistus ka poleks. 
Minu jaoks hetkel võiduennustus on: The Fabelmans


BEST DIRECTOR
Steven Spielberg "The Fabelmans"
Martin McDonagh "The Banshees of Inisherin"
Todd Field "TÀR"
Daniel Scheinert / Daniel Kwan "Everything everywhere all at once"
James Cameron "Avatar: the Way of Water"

3 alternatiivi:
Sarah Polley "Women talking"
Edward Berger "All quiet on the Western Front"
Joseph Kosinsky "Top Gun: Maverick"

Cameroni asemel võib olla kes tahes alternatiividest. Tegelikult ei imestaks ka kui Ruben Östlund, Baz Luhrmann või kriitikute lemmik Carlotte Wells siin üllatab...samas hääletajateks ei ole ju kriitikud, seega Charlotte'i võib vast siiski seekord kõrvale jätta? 
Minu jaoks hetkel võiduennustus on: Steven Spielberg "The Fabelmans"


BEST LEADING ACTRESS
Cate Blanchett "TÀR"
Michelle Yeoh "Everything everywhere all at once"
Danielle Deadwyler "Till"
Michelle Williams "The Fabelmans"
Margot Robbie "Babylon"

3 alternatiivi:
Viola Davis "The Woman King"
Ana De Armas "Blonde"
Andrea Riseborough "To Leslie"

Alles päris aasta lõpus Charleze Theroni ja teiste, just naisnäitlejate häälekate sõnavõttudega on Andrea Riseborough tõusnud ka variandiks... Mina oleksin rahul, sest minu aasta TOP5 seas oli ta ka. Ana De Armas muidu näitlejana meeldib ja paljud ennustavad talle nominatsiooni, aga minule film ise hästi ei sobinud ja Ana aktsent rikkus tema muidu saavutatud hämmastavat Marilyniga sarnasust... seega lihtsalt ei suutnud teda Marilynina uskuda ning ühtlasi ka nominendiks ennustada...kuigi USAs on hetkel latiinode ja asiaatide vihkamine ning "kõrvale jätmine" vägagi aktuaalne ja poliitilise laenguga teema, seega ei imestaks, kui tänu sellistele kõrvalefektidele tehtaks ka vastavaid otsuseid ning me näeme ka Armast nominendina tänavu. The Woman King oli ju action-film ning need on 1 käe sõrmedel kokkuloetavad korrad, kui action-filmist on saanud keegi naispeaosa-nominatsiooni... Viola Davis ei ole minu arvates just selle rolliga nominatsiooni väärt ka, sest ta ei tee midagi sellist, mida me juba ei oleks näinud varem teda tegemas. Ehkki on ju tugeva naise tugev roll alati teretulnud aupaistele! Aga ega vahet ju see aasta teistel nominentidel polegi, sest Oscar läheb lõppude lõpuks nagunii Cate Blanchett'ile.


BEST LEADING ACTOR
Brendan Fraser "The Whale"
Colin Farrell "The Banshees of Inisherin"
Austin Butler "Elvis"
Bill Nighy "Living"
Paul Mescal "Aftersun"

3 alternatiivi:
Tom Cruise "Top Gun: Maverick"
Tom Hanks "A man called Otto"
Hugh Jackman "The son"

3 kindlat ja no peaaegu kindel on ka Bill Nighy'i nominatsioon (kuigi mina talle seda ei annaks selle rolliga), aga kas nii noor näitleja, nagu Paul Mescal suudab just selles - pühas meespeaosade - kategoorias nominatsiooni endale rabada - saab näha. Ma vist nii tahaks, et olen natuke pimestatud enda valikust. Samas isegi nendele joonealustele tagasi mõeldes, siis Paul peaks ikkagi saama 5 sekka... või siis ikkagi üks Tomidest? Võitjaks ennustan hetkel siiski: Brendan Fraserit.


BEST SUPPORTING ACTRESS
Kerry Condon "The Banshees of Inisherin"
Jamie Lee Curtis "Everything everywhere all at once"
Hong Chau "The Whale"
Angela Bassett "Black Panther: Wakanda Forever"
Stephanie Hsu "Everything everywhere all at once"

3 alternatiivi:
Dolly De Leon "Triangle of sadness"
Jessie Buckley "Women talking"
Janelle Monae "Glass onion"

Stephanie Hsu ju võib ka ilma jääda, sest Jamie Lee nomineeritakse (ma loodan) samast filmist kindlasti... Tegelikult peaks need 4 mu nimekirja esimest olema üsna kindlad variandid...  Võitja loodetavasti on Kerry Condon (või Hong Chau).


BEST SUPPORTING ACTOR
Ke Huy Quan "Everything everywhere all at once"
Brendan Gleeson "The Banshees of Inisherin"
Barry Keoghan "The Banshees of Inisherin"
Paul Dano "The Fabelmans"
Eddie Redmayne "The good nurse"

3 alternatiivi:
Judd Hirsch "The Fabelmans"
Brad Pitt "Babylon"
Brian Tyree Henry "Causeway"

Ma ei saa 100% aru sellest hullust armastusest Ke Huy Quan'i rolli vastu... samas vist mõni ei mõistaks ka minu sama suurt armastust hoopis Barry Keoghan'i külahullu rolli suunal. Tundub, nagu kõik ennustaks 5ndaks nominatsiooniks Judd Hirsch'i... ja kindlasti oma pika karjääri ning vast ehk selle sutsaka rolligagi on ta ju loorbereid väärt, aga hei, oleme ausad - Eddie Redmayne oli seekord parem. Tundub, et Ke Huy Quan viib kevadisel gaalal ka kuldmehikese oma koju.


BEST ORIGINAL SCREENPLAY
"The Banshees of Inisherin"
"Everything everywhere all at once"
"TÀR"
"The Fabelmans"
"Triangle of Sadness"

3 alternatiivi:
"Aftersun"
"Elvis"
"Cha Cha real slow"

Millegipärast, mida aeg edasi, seda rohkem lahtumas tegelikult ja veel eriti siin kategoorias on Triangle of sadness'i aupaiste-arvamuse tugevus... Ma kardan, et see film jäetakse siiski tänavu parima filmi nommist ilma, aga midagi ju peaks akadeemia filmile andma, et selle pealkiri ajalukku läheks ja just see kategooria seega päästab päeva (kuigi Dolly De Leon võib ka ju selle töö ära teha). Kui mina saaksin mõjutada, siis nomineeritaks "Cha Cha real smooth", aga olen vist sellega kui hüüdja hääl kõrbes. McDonagh võib siit saada võidu jälle, sest see kategooria näib alati "tema oma", kui tal uus stsenaarium Oscarite-karussellis.


BEST ADAPTED SCREENPLAY
"Glass onion"
"Women Talking"
"Living"
"The Whale"
"She said"

3 alternatiivi:
"Top Gun: Maverick"
"All quiet on the Westen Front"
"Pinocchio"

Kui minu maitse võidutseks, oleks siin hoopis "After Yang" kõige kõvem tegija. Kõik küll ennustavad nii Top Gun'i kui Läänerindel muutuseta võimekust, aga just stsenaariumid mõlemal filmil minu arvates polnud suurem asi. Top Gun'is oli ju "sisu" hõredalt - see oli rohkem vaatemängu-film. Ja Läänerindel jutust nad suutsid tegelikult kogu peakirja seose filmist kõrvaldada ning lõpus väsis vist stsenaariumikirjutajatel jaks ka laiemas plaanis. Aga lihtne on pimestuda nende kahe filmi puhul, sest filmid ise ju tervikuna on suurepärased. Hetkeseisuga Oscari peaks viima koju Glass onion... aga kui veel aega veereb edasi, siis ei imestaks ka kui Naiste rääkimine siin võidutseks.


BEST CINEMATOGRAPHY
"Top Gun: Maverick"
"Avatar: the Way of Water"
"All quiet on the Western Front"
"Empire of Light"
"The Fabelmans"

3 alternatiivi:
"The Batman"
"Babylon"
"Elvis"

Tegelikult peaks siin "tegija" olema ka "Bardo", sest see kaameratöö seal on midagi väljaspoolt siit maailma... aga kuna film ise oli üsna käkk muus osas, siis loodetavasti on mul õigus see oma ennustusest hoopis kõrvale jättes. Fabelmanide kaameratöö võib asenduda ühega alternatiividest, aga tihti käivad parima filmi ja kaameratöö nominatsioonid (ja võidudki) käsikäes, siis võib muidugi ka Empire of light'i vägev kaamerasilm olla see, mis just sellele "peadeülestele seadusele" lõivu maksab ning asendub mõne alternatiiviga.

LISAKS SAI NOMINATSIOONI: "TÀR"


BEST EDITING
"Top Gun: Maverick"
"Everything everywhere all at once"
"Elvis"
"The Fabelmans"
"Avatar: the Way of Water"

3 alternatiivi:
"Banshees of Inisherin"
"Babylon"
"All quiet on the Western Front"

No need tegelikult peaks olema paigas... ei oska isegi näha, et mõni film väljapool mainituid võiks siin üllatada! Ja võit on vast nimekirja 2 esimese vahel endale kaklemiseks.

LISAKS SAI NOMINATSIOONI: "TÀR"


BEST PRODUCTION DESIGN
"Avatar: the Way of Water"
"Babylon"
"All quiet on the Western Front"
"Black Panther: Wakanda forever"
"The Fabelmans"

3 alternatiivi:
"Elvis"
"Glass onion"
"Everything everywhere all at once"

Kunstnikutööde vahelist võitlust on raske ennustada, sest mõnikord on oluline detail, mis loeb rohkem kui terve filmi kunstnikutöö. Sellepärast ei suuda ka Kõik kõikjal korraga päris kõrvale jätta...sest kasvõi need lödid pikad sõrmed, mis võib ju ka hoopis tõsta kostüümikunstnikud nominatsioonile või keskmine silm...mis omakorda peaks minema ka grimmikunstnike pärusmaale... aga no see kontorimiljöö või asiaatide pesa... kas selle eest pääsevad nad nominatsioonile? Vast siiski mitte. Glass Onion ja Elvis on päriselt võimelised vahetama mu ennustustest välja näiteks Fabelmanid ja ma ei imestaks. Elvis ju ka ajastufilm ning järgib ehedust... seega kes teab, võibolla läheb siis rohkemgi mu ennustustest vahetusse...


BEST COSTUME DESIGN
"Black Panther: Wakanda forever"
"Elvis"
"Mrs Harris goes to Paris"
"Babylon"
"Everything everywhere all at once"

3 alternatiivi:
"Living"
"The Woman King"
"All quiet on the Western Front"

See peaks olema enamvähem paigas. Aga vahetused ennustuste ja alternatiivide vahel on muidugi võimalikud.


BEST MAKEUP & HAIRSTYLING
"Elvis"
"The Whale"
"The Batman"
"Black Panther: Wakanda Forever"
"All quiet on the Western Front"

3 alternatiivi:
"Babylon"
"Blonde"
"Amsterdam"

Vaid ehk Läänerindel muutuseta on minu poolt riskantne valik... aga need kuivanud poriga näod - see oli midagi erilist. Samas oli ju eriline ka kuidas saavutati latiinast Marilyn Monroe... Ja Amsterdami juukseseaded, grimm jm...


BEST ORIGINAL SCORE
"Pinocchio"
"The Fabelmans"
"Babylon"
"Women talking"
"The Banshees of Inisherin"

3 alternatiivi:
"All quiet on the Western Front"
"Avatar: the Way of Water"
"Black Panter: Wakanda Forever"

Üks ma usun, et mu kindlamaid viisikuid nominentideks siin pikas nimekirjas....ainult Läänerindel muutuseta akadeemiaarmastuse suurust on tervikuna raske ennustada... võibolla nad tahavad sellele filmile igas kategoorias, kus vähegi võimalik, mingi nominatsiooni anda, et saada 1 megasuure nominatsioonidenumbriga film liidriks?

LISAKS SAI NOMINATSIOONI: "Everything everywhere all at once"


BEST ORIGINAL SONG
Naatu Naatu "RRR"
Ciao Papa "Pinocchio"
Hold my hand "Top Gun: Maverick"
Lift me up "Black Panther: Wakanda Forever"
Carolina "Where the Crawdads sing"

3 alternatiivi:
Applause "Tell it like a Woman"
Stand up "Till"
New body rhumba "White noise"

Kõik on nii võlutud Naatu Naatust ja mina teiste seas. See ilmselt jookseb võiduni välja... aga eriti tahaks näha neid tantsimas Oscari-gaalal, sest tänavu on juba lubatud, et kõik laulud tulevad ka gaalal esitamisele! Yes... Taylor Swift on vast mu kõige riskantsem ennustus, aga arvan, et nad seal tahavad ka oma gaalasaate vaatajatearvu temale nominatsiooni andmisega tõsta. Lisaks oli Swift ka üks lühimängufilmi võimalikest poolfinalistidest hoopis pikendatud muusikavideoga, mis andis lühimängufilmi mõõdu välja ning võitis ühelt eelfestivalilt õiguse kandideerimiseks... aga nagu me teame, siis see film kukkus siiski juba poolfinaalistki välja. Ent võibolla kogu sellel siiski on mingi jõud tõukamaks teda hoopis siin laulu poolfinalistide hulgast ka nominendiks? Applause'i autor on üks enamate nominatsioonidega naisi selles kategoorias läbi ajaloo... seega ju nad teda armastavad ja see ütleb juba palju enda eest ka selle aasta laulu võimaluste kohta siiski nominatsioon saada. Ma jätsin selle siiski alternatiiviks. Oleks tahtnud ka A man called Ove'st pärit laulu siia mahutada, aga enda seatud piirangud ei luba :)

LISAKS SAI NOMINATSIOONI: "This is a life" Everyting everywhere all at once filmist


BEST SOUND
"Top Gun: Maverick"
"Avatar: the Way of Water"
"Elvis"
"All quiet on the Western Front"
"Babylon"

3 alternatiivi:
"The Batman"
"Everything everywhere all at once"
"Black Panther: Wakanda Forever"

Eks see selline tehnilisemate ja muusikaga filmide pärusmaa-kategooria ole. Sellest ka minu siinsed just sellised ennustused.


BEST VISUAL EFFECTS
"Avatar: the Way of Water"
"Top Gun: Maverick"
"The Batman"
"Black Panther: Wakanda forever"
"All quiet on the Western Front"

3 alternatiivi:
"Doctor Strange in the Multiverse of Madness"
"Nope"
"Jurassic World: Dominion"

Ei tea, kas sakslaste sõjafilmis oli piisavalt efekte võrreldes näiteks Doctor Strange'iga... aga filmi enda väärtus, ehk headus on varemgi lugenud sellistes piiripealsetes situatsioonides. Nope on tegelikult ka paljude lemmik, lihtsalt mitte minu oma... aga kui sellele filmile tahetakse nominatsioon anda, siis saavad nad seda teha just selles kategoorias. Kuigi see taevas lendav plönn polnud ju ka midagi nii erilist. Animatsioon peaks olema teise kategooria teema, kas mitte? Jurassic World oli lihtsalt nii möga... aga efektid ju head... Seega kui stsena ja film ise oleks vähegi normaalsed, siis oleks ilmselt ka nominatsioon siit nende oma. Aga kui hääletajad unustavad selle, milline möga film see oli ja hindavad puhtalt efekte, siis kõik lootused pole siiski veel kadunud filmil siit siiski nomm endale saada. 


BEST ANIMATED FEATURE
"Pinocchio"
"Turning Red"
"Marcel the Shell with Shoes on"
"Puss in Boots: the Last Wish"
"Bad guys"

3 alternatiivi:
"Sea beast"
"My father's dragon"
"Inu-Oh"

Riskin Bad guys multika ennustamisega, sest minule see meeldis (ja mis siis, et keegi teine sellele nominatsiooni ei ennusta... isegi mitte alternatiivina). Teistel ennustajatel on ainult selle asemel midagi muud. Ma hea meelega hoopis jätkse Saabastega kassi järje kõrvale, sest see oli nii tavaline ja minu arvates suisa igav. Peaasi, et Marcel saaks nommi! Kuigi kõik näivad selle kategooria Oscari juba ammu ulatanud Guillermo del Toro Pinocchiole.


BEST DOCUMENTARY FEATURE
"All the Beauty and the Bloodshed"
"All that Breathes"
"Fire of Love"
"Navalny"
"Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song"

3 alternatiivi:
"Descendant"
"The Territory"
"Retrograde"

Ma tean, et olen rumal jättes "Descendant"i kõrvale.... selle produtsentide seas on ju ikkagi Barack ja Michelle Obama... nagunii nomineeritakse... aga minu jaoks oli see üks igav dokk. Oluline jah, aga palju rohkem mõjus Leonard Coheni oma... lausa pisarateni. Minu aasta 2 lemmikut dokki kukkusid juba poolfinaalis välja (Wildcat ja Goodnight Oppy)... neil pole seal järelikult hea maitse :) Olgugi, et 3 õiget saavad nagunii nominatsiooni (3 esimest siin listil). Navalny oli nii härga täis ja jättis nii rumala inimese mulje (ega ta programmis ju ka mingit muud sisu polnud kui ainult Putini-vastasus), et ise ei tahaks seda siin nomineerida, aga no kasvõi teemale tähelepanu pööramise pärast neelan selle siiski alla, et kõik seda filmi nominatsioonile upitavad. Rohkem loodan, et The Territory või Retrograde pääseks finaali. Võidab vast ikkagi ka All that breathes või All the Beauty and the bloodshed. Ma ise vist annaks võidu nendest, mis sellel aastal veel võistlustules järel on - Fire of Love'ile.

LISAKS SAI NOMINATSIOONI: "A house made of splinters"


BEST INTERNATIONAL FILM
"All quiet on the Western Front"
"Argentina, 1985"
"Close"
"Decision to leave"
"Saint Omer"

3 alternatiivi:
"EO"
"The quiet girl"
"Bardo"

Oi kuidas ma tahtsin tegelikult panna Prantsuse "Saint Omeri" asemel Iiri "The quiet girl"i oma ennustatud 5 sekka, sest prantsuse film mul nägemata... aga BAFTA nii armastab seda ning osad akadeemialiikmed Oscaritega kattuvad, seega järsku on see indikatsiooniks, et USA läheb ka Omeri rada? Tegelikult hoopis kõik ennustavad 5ndaks nominendiks hoopis Poola veteranlavastaja "EO"-d. See oli ka hea... aga ma ei tea, kas siiski lausa Oscari-nominatsiooni vääriline? Minu arvates siiski mitte...ent alternatiivina tuleb sellega siiski arvestada. 


BEST ANIMATED SHORT
"The Boy, the Mole, the Fox and the Horse"
"It's nice in here"
"The Debutante"
"Sierra"
"Save Ralph"

3 alternatiivi:
"New moon"
"My year of Dicks"
"Ice merchants"

Ma arvan, et mu nimekirja 2 esimest on kõige tõenäolisemad võitma... Ülejäänud on puhas arvamismäng. Kõik 15, mis said edasi, võivad siin võidutseda. Sierra suhtes on lihtsalt pöidlad peos. Olen kõik 15 lühimultika poolfinalisti ära vaadanud ning pakuks sellele alles 8-9 kohta enda maitse järgi...ehk siis mitte 5 nominendi sekka. Aga õnneks ma olen selle kategooria suhtes igal aastal kõige kaugemal oma ennustustega, seega ei pidanud paljuks huupi ka Sierra ikkagi nominatsiooni-ennustuste sekka arvata. Kui mina peaks võitja valima, siis oleks selleks It's a nice day. See on väga sisukas ja oluline multikas.

LISAKS SAID NOMINATSIOONI: "The flying sailor" ja "An Ostrich told me the world is fake and I believed it"


BEST DOCUMENTARY SHORT
"The elephant whisperer"
"Martha Mitchell effect"
"Stranger at the gate"
"38 at the Garden"
"Haulout"

3 alternatiivi:
"The Flagmakers"
"How do you measure a year?"
"As far as they can run"

Läksin isikliku maitse rada.... Mnu lemmikud on need 4 siin nimekirja esimesed... ja 5. kliimateema tõttu oluline... Aga kõik ennustavad Liputegijatele edu, seega tegelikult ei tea midagi kindlat. How do you measure a year? režissöör oli ka eelmisel aastal parima lühidoki kategoorias nomineeritud 5 filmitegija seas!


BEST LIVE ACTION SHORT
"Le Pupille"
"Nakam"
"Night ride"
"The Red Suitcase"
"The treatment"

3 alternatiivi:
"An Irish goodbye"
"Ivalu"
"Almost home"

Le Pupille - Disney-film kirikukoolist, peaks olema ainuke kindel neist. Juudi-teema on alati akadeemia meele järele, sellest ka mu ennustus - Nakam. Minule endale väga meeldis "Night ride" - lumises Norras tahtmatust trammivargusest ja huligaanidest, kes seal sõidavad ja transvestiiti hakkavad kiusama. The Treatmenti äge üllatuslikkus ja puänt - minu maitse (kuigi film on päris juba aastast 2019, aga Oscari-reeglid lubavad kui festivalivõit on tulnud ja varem pole nimekirjas olnud)! Pöffil nähtud "Iiri hüvastijätt" peaks vist hetkel olema suisa eelsoosik... Mul veel 4 edasipääsenud 15st siiski nägemata, seega on see kategooria ka kõige raskem ennustada...


Ainsad 3 nominenti, mida ennustan "pimesi", ehk ise filmi nägemata on "Saint Omer" parima rahvusvahelise filmi kategoorias ja "Nakam" ning "The red suitcase" parima lühimängufilmi kategoorias. Alternatiivide seast on nägemata parima laulu kategoorias "Tell it like a Woman", parima täispika multifilmi kategoorias "Inu-Oh" ja "My father's dragon", parima lühidoki kategoorias "How do you measure a year?" ning parima lühimängu kategoorias "Ivalu" ja "Almost home". Seega need on vaid tunde pealt, kuna nähtud filmide seas ei ole piisavalt tugevaid, et vaid nendest oma ennustused koostada.

Kokku ennustan nominatsioonide arvu järgi vastavalt:

9 nominatsiooni:
"The Fabelmans"
"Everything everywhere all at once"

8 nominatsiooni:
"The Banshees of Inisherin"

7 nominatsiooni:
"All quiet on the Western Front"
"Avatar: the Way of Water"

6 nominatsiooni:
"Top Gun: Maverick"
"Elvis"
"Babylon"
"Black Panther: Wakanda Forever"

4 nominatsiooni:
"TÀR"
"The Whale"

3 nominatsiooni:
"Pinocchio"

2 nominatsiooni:
"Women talking"
"Living"
"The Batman"
"Triangle of sadness"

1 nominatsioon:
"Aftersun"
"Empire of light"
"Glass onion"
"Mrs Harris goes to Paris"
"RRR"
"She said"
"The good nurse"
"Till"
"Where the crawdads sing"
"Argentina, 1985"
"Close"
"Decision to leave"
"Saint Omer"
"All that beathes"
"All the beauty and the bloodshed"
"Fire of love"
"Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song"
"Navalny"
"Bad guys"
"Marcel the Shell with shoes on"
"Puss in Boots: the last wish"
"Turning Red"
"38 at the Garden"
"Haulout"
"It's nice in here"
"Le Pupille"
"Martha Mitchell effect"
"Nakam"
"Night ride"
"Save Ralph"
"Sierra"
"Stranger at the gate"
"The boy, the mole, tho fox and the horse"
"The Debutante"
"The elephant whisperer"
"The red suitcase"
"The treatment"

Kommentaare ei ole: