kolmapäev, 7. märts 2007

Viimast korda sellel aastal valmistest...

Tegelikult ma mõtlesin, et ei puuduta üldse seda teemat. Jah, pühapäev tuli ja läks. Jah, ma käisin valimas, nagu alati. Sedapuhku siis juba teist korda Lillekülas, kuhu me ennast terve perega sisse kirjutasime. Mingi räämas koolimaja moodi ehitis oli. Räämas, nagu meie poliitiline maastik. Sobib.

Ma läksin valima tegelikult kindlalt teadamata, keda seekord valida. Lugesin kõikide erakondade valimisplatvormide lühitutvustused läbi, seeläbi jäi sõelale kolm-neli erakonda. Kuigi jah, peab nentima, et ega neil suurt vahet pole. Igaüks lubab suuremas jaos üht ja sama ning kõigil on siis paar "erilist" asja. Seekord oli ju valimiste põhiteemaks raha ja palgad.

Otsustasin, et ei anna oma häält inimesele, keda ma ei tea või kes mulle ei meeldi. See muidugi välistas suurema osa neist. Läksime K.-ga siis sinna "koolimajja" sisse. Laudade taga istus 4-5 inimest, aga ainult ühe juures oli saba. Asusin siis kindlameelselt sappa, enne kui aru sain, et iga lauataga istuva inimese juures on teatud tähega algavad perekonnanimed. K perekonnanimi algab R-iga ning tema oligi oma õiges sabas. Aga minul vedas, sest K-täheliste laua taga polnud kedagi. Astusin siis oma laua taha, kus tädike just oli tõusnud ja hakanud rääkima mingi mehega, kes seal kõrval seisis. Kõrval lauas istuv tädi haaras kohe abivalmilt nimekirjad ja tahtis hakata minu nime otsima. Minu laua tädi, see kes seisis - tuli kohe tagasi istuma ja haaras nimekirja enda kätte. Ta ütles: "Ma vaatasin kohe, et päeva ilusaim mees tuli. Lootsin ja ootasingi et ta tuleb minu juurde, aga tõusin ainult hetkeks, sest ta läks teise järjekorda. Aga ikkagi tulite minu juurde. Nii ilus mees!"

Oh, valimas tasub käia - sealt saab sellise ego-laksu! Viimati sain sellise komplimendi kui käisin viimast päeva Georgi filmis! Kummaliselt südantsoojendav ja oi-kui-vajalik hingepalsam.

2 kommentaari:

Andreas Prausen ütles ...

Ma ei tea, kas sa oled päris "tavaline" valija. Aga sinu otsustusvaliku kirjeldusest seda siiski järeldasin. Ja seetõttu tahaksin küsida: kes on see inimene, keda sa "tead"? Ma ei mõtle seda, et sa peaksid nüüd välja ütlema, keda sa valisid, vaid pigem, et kas "tead" tähendab tunned isiklikult? Või seda, et arvad end meedia põhjal teda "teadvat"? Näiteks, kas sa Kalle Mihkelsit, Marju Länikut, Koit Luusi, Peeter Kreitzbergi, Erika Salumäed või Juhan Partsi ka "tead"?

Danzumees ütles ...

hehh...täpsustuseks, et ikka "meedia kaudu tean"...kuigi naljakas, aga üks Su nimistus olevatest on mu endine naabrimees. Ma ise olen täiesti parteitu ning täiesti apoliitiline. Lisaks veel kõigele käin trennis ühe kandidaadiga (see inimene oli nii eelmises kui ka selles riigikogus). 1 on mu sugulane (ta oli nii eelmises kui ka praeguses riigikogus), paariga olen varem koos töötanud (neid pean ka oma tuttavateks). Aga jah, siin pidasin silmas, et "tean mis poliitikat inimene ajab", mitte et teda isiklikult tunneksin.