kolmapäev, 15. august 2007

2007. aasta suvine telemaastik

Kes siis suvel telekat vaatab? Jah. Ka minu kast on vist juba hallitama läinud. Tegelikult ma ei teagi, kus meie majas pult on. Sest televiisor kui selline on minu jaoks kaotanud igasuguse tähenduse. Rootsi kanalid ei näita miskit head ja kõik huvitav on juba ammu internetilaineid pidi ära vaadatud. K. veel siin üritas mingit Allsang -i vaadata. Seda peamiselt vist selle tagamõttega, et saada aimu rootlaste olemusest. Seda saadet on tehtud mingi 40 aastat ja võrdub mõttes Laulge kaasa saatega. Kuid mastaabid on hoopis teised. Ning juba saate pikk ajalugu on selle vorminud rahva migniks eriliseks suvemeelelahutuseks.

Aga mis siis täidab arvutiekraani sellel suvel.

Loomulikult parim, mida juba viimasel kolmel suvel on nautida saanud: SO YOU THINK YOU CAN DANCE

Kolmas hooaeg on senistest kõige igavam. Inimesed on sellised ebahuvitavad ning tase minu meelest mõnevõrra kesisem. Puudub selline konkreetne lemmik, nagu eelmisel aastal Ashley või Ivan. Kahtlemata on lahedaid tegelasi ka seekord ning eriti trikimeistrid on loomulikult alati huvitavad. Kõige eredamad tüübid, kes mälupagasis kaasa rändavad on kindlasti Dominick, Sabra, Neil ja Lauren. Kaks neist on nüüd jõudnud finaalini ka. Kuid miski sisemine hääl ütleb, et võitjaks osutub Lacey. Kes oma puusahõõrutusega ei paku minule isiklikult mitte mingisugust pinget. Samaga võiksid oma saate ümber nimetada Schwimmer-showks. Sest tegelikult ta ei ole seal parim tantsija. Aga noh...Pasha from Russia sai ka uskumatult kaugele...täiesti teenimatult. Ehk siis loodan, et Sabra, aga arvan, et Lacey võidab...

Suurimaks üllatajaks on Big Brother. Seda ahmime K-ga mõlemad nagu segased. Evil Dick, Daniele-i ja Nicki armulugu, Eric-u mahhinatsioonid, usuhull Jameka ja homopaar Dustin ning Jay. Kõik see on nii intriigiderohke ning hästi välja mõeldud. Tean ju küll, et Big Brother on mingi reality sarjade isa, kuid seni pole ma ühtki hooaega näinud. Lisaks veel parajalt psühholoogiliselt üles ehitatud mängud, mis omakorda tekitavad lisapingeid. Tõeliselt huvitavate pööretega sari. Loodan, et Evil Dick, aga arvan, et Jessica võidab.

On the lot on minu kui filmihullu jaoks nagu rusikas silma auku. Iga kord nautida neid naljakaid, õudsaid, põnevaid või lihtsalt huvitavaid lühimängufilme, kus üks on parem kui teine...mõnus maiuspala. Ameeriklastele millegipärast see peale ei lähe ning tõenäoliselt järgmisi hooaegu seda enam ei tehta, kuid vähemalt saab praegugi seda nautida. Loodan et Adam võidab, aga arvan et Jason saab oma milli.

Siis muidugi Last comic standing...mis pakub hullult nalja ning andekaid koomikuid. Huvitav, et Eestis see stand-up koomika täiesti olematu on. Kas meil pole andekaid koomikuid või rahvas valmis sellist nalja vastu võtma. Inglise keeles tunduvad need pisikesed naljalood tõeliselt head. Loodan, et Debra DiGiovanni , aga arvan, et Dante võidab. Mõned suured lemmikud kukkusid juba poolfinaalis välja.

Reailty saadetele vahelduseks jälgin mis toimub filmitööstuse telgitagustes ning eriti näitlejate süprade ja agentidega sarjas Entourage. Seksinäljas kolmekümnesed mehed, kellel raha kergelt sülle voolab. Pean tunnistama, et on hetki, mil ma neid seal kadestan ning tahaksin olla viies liige nende kambas, kuid seda naisteküttimist, seda poolt ma ei viitsiks. Mul oma olemas ja mingid tilulilud, mind isegi ei ahvatle. Aga jah, see rahaline pool...see annab sellise vabaduse tegeleda just sellega, mis parajasti pähe tuleb...tegelikult on kõige huvitavam tegelane hoopis agentuuri juhataja ja omanik. Tema rahaahnus ning töö ja kodu sobitamine kõige muu hullumeelsega, mis seal Hollywoodis toimub...see on põnev, naljakas ja huvitav.

Sopranode lõpu vaatasin ka ära. Üllatas. Kahtlemata ei oodanud sellist lõppu pikale sarjale. Aga samas jättis see lahtiseks võimaluse pikale mängufilmile, kus siis tegelikult saab teada, mis sellest perekonnast sai. (Ära järgmist lauset loe, kui tahad jätta endale üllatuse sisu kohta): Kõige karmim vapustus oli siis kui Tony Christopherile otsa peale tegi. See oli karm. Ja muidugi see koht, kus Tony ühel tegelasel American History X stiilis hambad välja lõi. See on julm. Kusjuures mida sari lõpupoole, seda hullumeelsemana mulle Tony tundus. Karm elu see maffiameestel ja nende peredel.

Apprentice UK, oli nagu värske tuuleõhk võrreldes Donalt Trumpi ameerika versiooniga. Kolmas hooaeg oli huvitav ning võitja arvasin juba esimestes saadetes ära. See andis omamoodi rahuldust. Kuigi ehk viimaseks finaaliks oleks olnud rahul ka sellega kui teine kandidaat oleks võitnud. Ülesanded olid põnevad, konkreetsed ja inimesed huvitavamad. Ikkagi Euroopalikumad... Kuigi Donaldi Staaride Apprentice saab olema kindlasti ka põnev.

Age of love. Mis ühelt poolt intrigeeris. Minu lemmik Maria läks oma soovil mängust välja. Kuid tegelikult läks nii nagu arvata algusest peale oli. Mark, suur tennisestaar oli sümpaatne ning naised huvitavad, eriti vanemad naised. Ja see, et Jen oli finaalis, sellele oli lahe kaasa elada. Ma ei kujuta ette armusuhet endast 18 aastat vanema naisterahvaga. See oli kuidagi võigas, kõik see seksuaalne pool seal selles eksperimendis, aga tõele au andes, siin vinged 40-sed naised olid...palju huvitavamad kui 20-sed tibid.

Britide supermodellide hooaeg on alles nii alguses, et lemmikutest on veel vara rääkida. Kuid kahtlemata on see huvitavam kui Ameerika või Austraali versioonid. Loodan, et Austraalia kolmanda hooaja võidab Alice, aga ta on kohati nii kohmetu. Ilus näolapp siiski ja vinged porgandpunased juuksed.

Work Out-i teine hooaeg tuli ja läks paari päevaga. Need 8 või 9 osa oli vaid kui hetk. Põnev ja huvitav ja kindlasti ka kurb, sest üks jõusaali treeneritest suri ära. Haiguse kätte. Aga millegipärast need inimesed lähevad mulle korda. Loodetavasti tuleb ka kolmas hooaeg.

War at home on see ainus pooletunnine komöödiaseriaal mida jälgin. Need peresuhted ja neurootiline pereisa, kellele balansiks lahe pereema, see lihtsalt ajab mind naerma. Ja tihti.

Pirate master, ehk piraadikapteni tiitli ja raha eest võitlevad inimesed, on jälle üks reality vorm, kus iga nädal keegi lahkub. Usas osutus sari nii ebapopulaarseks, et katkestati näitamine ning nüüd peab iga nädal netist uut osa ootama. Sest CBS paneb iga teisipäev järgmise osa netti. Minule see meeldib. Saate ülesehitus on tsipa teistsugune. Kindlasti oli jubedaks uudiseks ka see, et üks väljahääletanutest tegi koju saades enesetapu. Seda küll väidetavalt mitte saatega seoses, kuid see pitser on nüüd sarjal küljes. Karm värk kui realityu tv päris ellu tungib.

Greek - ehk uus noortekas. Ameerikalikust ülikoolielust, a la Beverly hills 90210. Huvitavad tegelased, samasugused emotsioonid nagu paljudes teistes noortesarjades. Siiski mulle meeldib.

Shark - James Woodsi karisma ja huvitavad kaasnäitlejad. See pereelu ja advokaadi elu segamine, see on võidukas kombinatsioon. Mina olen müüdud.

Shear genius - ehk parima juuksuri välja selgitamine...noh, see nüüd oli selline...omamoodi mõtetu, aga muidugi kui hakkad juba vaatama, siis tekkivad lemmikud ja nii ta siis tuleb ikka lõpuks vaadatud...

Design star, kus sisekujundajad tegid tihti imesid. Ikka lemmiku otsimine...see sobib suviseks meelelahutuseks....nagu sport. Tugitoolisport.

Praegusel hetkel jälgin ka Kanada otsib superstaari saadet. Seal oli üks Sergo Vares -e näoga mees Tyler, kes tundus alguses võitja. Aga kukku kahjuks välja. Ta on see tüüp, keda eesti versioonis Taavi tahaks ilmselt olla. Temas oli nii seda rokki kui rolli, kui ehedat originaalset staar, kuid lisaks sellele ka musikaalsust. Aga teine lemmik Jaydee Bixby on veel kuue hulgas ning ikka võistlustules...eks näis.

Hmmm. sellest nimekirjast võiks arvata, et ma muud ei teegi kui vahin telesaateid. Ei ega need ju kõik samal ajal tule...mõne neist vaatasin terve hooaja ühe ropsuga. Praegu tegelikult olen alustanud ka selliste sarjade vaatamist nagu Men in trees, Army wives,Temptation Island Australia, Rock of love ning isegi Ugly Betty on mul alles poole peal. Samuti mõned sarjad mis tulid ja läksid suve jooksul, mida ei mäleta. Kuid selline reality sport on suvel just see kõige õigem meelelahutus. Saab mõtted kuhugi mujale igapäevamurede juurest ära. Ja palavus on ka nii kurnav. Ja raamatulugemise vahel on ju ka midagi head ja lihtsat vahest hea vaadata.

Ok, järgnevaks katsun need vaadatud teatritükkide võlad kõik blogisse raiuda...neid on juba õige mitu. Kolm tükki lisandus ka suvel---Ronk, Eesti asi ja Jumalaemakiriku kellamees. Küll ma olen laisk kirjamees olnud viimasel ajal...muidugi nii palju telesaatedepassimist...millegi arvelt on see ju ikkagi lõppude lõpuks tulnud :)

Kommentaare ei ole: