teisipäev, 6. september 2011

Uus teatrisaade Vikerraadiost - Teatrisse!

Samal ajal kui "loodetavasti" olen juba SEB-i täispika maratoni finišisse jõudnud, algab Vikerraadios uus teatrisaade "Teatrisse!"
Saate tutvustus ütleb:

"Teatrisaade „Teatrisse!“ algab 11.septembril 2011!

Kuna teatripiletid on kallid, siis on Vikerraadio uus saade teatrisõpradele abiks parimate valikute langetamisel.

Teeme tutvust uuslavastustega, räägime lavastajate-näitlejatega ning sõna saavad ka vaheda ütlemisega kriitikud. Kui vaja, sekkume ka teatri olemuse ning köögipoole ümber käivatesse aruteludesse.

Kuna eestlased on maailmas üks enim teatrit külastav rahvas – statistiline fakt! – siis leiame, et eestlane väärib eraldi raadiosaadet, mis on pühendatud just teatrile.

Uue teatrisaate autor Meelis Kompus kutsub kuulama üle nädala pühapäeviti kell 13.05. Saade kordub kolmapäeval kell 00.00."


Ka minul oli väga meeldiv vestlus suveteatri-teemadel saatejuht Meelis Kompusega. Pärast maratoni ja saadet tõmban siin blogis ka suveteatrielamused kokku. Nagu tavaliselt :)

September juba käes ja ühtlasi sügis - aeg on blogile tuurid jälle sisse ajada, kaua see viilimine juba kestab - isegi mitu lubadust on veel täitmata...
lihtsalt see jooksmine on nagu narkootikum...

Ühtlasi tervitused Elisabet Tammele, kellega me 1. septembri hommikul Otsa-kooli juures koos (no okei "koos" on ilmselge liialdus, ega ma teda ei tunne, kuigi samas koolis õppisime... ja ei julgenud juttu ka teha...) lilli ostsime ja tema oma jooksuriietega koos kimpudega minema sörkis... seega ma pole kaugeltki mitte "ainus" :) Aga Elisabet mängib ühes selle aasta parimas tükis - Aeg ja perekond Conway... ja tema roll seal on järjekordne täistabamus. Ei teagi, mis ta üldse sügisel teeb, sest "Aeg..." on hetkel kavast maas ja ainult mõni kord mängitakse septembris-oktoobris "Keskööpäikest" ja "Nii see on kui Teile nii näib" - neidki tegelikult ainult 5.oktoobrini...
Pilvede all? Või midagi uut ja huvitavat?

ETV sarjas "100 luulepärli" jäigi tema esitatud Viivi Luige "On aastasaja lõpp" kõige paremini esitatud luuletuseks. Ma ei väsi kordamast ja soovitamast seda - uskumatult hea esitus (jälgige tema pilku ja pause -imeline! Me vaatame seda tihti, ka koos lastega, ikka uuesti ja uuesti.
Teine suur lemmik oli tema Linnateatri kolleegi Anu Lambi loetud Jaan Kaplinski "Ei ole jumalat". Aga seda ma käian üksipäni...
Üldse kõik Elisabeti ja Anu ja Harriet Toompere loetud(vaata/kuula näiteks Liivi tihase-luuletust) luuletused olid need kõige parimad. Kui ma vaatan kuidas Anu loeb Kareva luuletust, loeb ta seda niiiii hästi, et mul hakkab Anust päriselt kahju!
Üheks põhjuseks kindlasti ka see, et nad esitasid neid peast, aga võibolla just sellepärast nende esitustes oli hoopis teistmoodi tunnet sees... need mõjusid isegi lemmikluuletustest enam - just esituse pärast... Mõni selline lemmik, mis peaks igal eestlasel peas olema loeti ju ka nii mannetult lihtsalt paberilt maha... Ja kahtlemata (võibolla sellepärast, et ma mees olen?) tahan ma luulet kuulata ikka pigem naisnäitlejate esituses :)

Mmmmmmmmm
(loe järgmine sõna sama tooniga, nagu Ants Lauter ütleb "Mehed ei nuta" filmis)
IGATAHES,

teatrisügis alaku!!!!

Häid elamusi!

"Teatrisse!"

Kommentaare ei ole: