laupäev, 2. veebruar 2008

Viimaste nädalate tegemistest

Tõesti laisk blogipidaja olen viimasel ajal olnud. Kindlasti on selles oma osa faktil, et detsembri ja pool jaanuari veetsime terve perega Eestis. Peamiselt küll maal, kuid kahtlemata ka teatrisaalides ning kinos ja muidugi selle aja jooksul sai läbi loetud ka üks paras ports raamatuid, 9 kui täpsem olla. Maal aga interneti polnud ning seeläbi jäi ka blogipidamine olematuks.
Tagasi Rootsi jõudes, oli kõik töö ees ootamas. Keegi teine seda ju minu eest ära ei tee.

Kui nüüd päris aus olla, siis päris tore on tagasi olla! Nüüd oleme ju juba 3-4 nädalat jälle siin Rootsis ja just eile arutasime K.-ga, et polegi veel kordagi Eesti järele igatsenud. Kas sellepärast, et saime korraliku annuse kodumaad ning nüüd on pikemalt ka normaalne ära olla või on toimunud mingi läbimurre, ehk siis on Rootsi saanud kodusemaks ja kuidagi hakkame ära harjuma. Sellisel juhul võttis see siis aega kõigest 8 kuud! Võibolla mõjutab sellele ka P. suur lembus Rootsi vastu. Tema "maailma parim sõber" Aksel A. on talle nii oluline ning talle koolis nii väga meeldib! Ta on tõeline Estniska skolan -i fänn! S. ikka loodab ja ootab, et me Eesti tagasi koliksime, kuid ka temas on viimasel ajal märgata sellist leplikumat suhtumist siin elamisse.

Tööd nagu mainisin on viimasel ajal tõeliselt palju olnud ning ühe suure ja ilusa töövõidu sain ka eelmisel nädalal. See oli tõeliselt magus ning peaks tooma Eestile kõvasti head! Aga sellest kunagi suve poole rohkem, kui asi reaalsuseks muutub.

Kristin on hakanud päris mitemid sõnu juba ütlema ning tahab matkida ka kõiki sõnu järgi. Ta on ka tõeline "Imeliste" austaja. Kui K. talle Imelise härra pisikese nuku andis, siis ta võõrastas seda, kuid nüüdseks on juba leppinud. P. joonistas siin paar päeva oma matemaatika töövihikusse mingit harjutust ja ütles: "kui saan, joonistan kassile kilu käppa". See lause tundus kuidagi nii grammatiliselt võõras, aga tegelikult pole ju midagi valesti. Ta üritab ka vahest rootsi keelseid väljendeid kasutada, aga kuna koolis saab ta eesti keelega läbi, siis ega see keel nii kergelt ei arene. S. seevastu on 6 koolikuuga juba päris hea! Lisaks areneb ta inglise keel jõudsalt. Ma tihti hämmastan. Matas teeb ta ka viimasel ajal päris tublisti oma eestis asuvate koolikaaslastega samu töövihikuid. Ajaloo 6.klassi Eesti materjali luges juba läbi. Lisaks oleme otsinud lisamaterjali Hiina kohta ning ta on ka tõsiselt huvitunud hiina keelest. Vinge!

Me käime ka K-ga mõlemad, küll eri rühmades, aga ikkagi Eesti Majas rootsi keele kursustel. Ma hetkel veel pole tundnud, et ma areneksin, sest tegelikult ma ju mõnevõrra räägin ja üpris normaalselt saan aru, kuid olen aru saanud, et mul on tegelikult vaja sõnu õppida. Ostsin mõni aeg tagasi 3 rootsi keelset raamatut. Ja võtan ühe ette ning kirjutan ja õpin kõik võõrad sõnad pähe. Alustan Jonas Gardelliga....

Muidu olen K-le sellel aastal ette lugenud 3 raamatut, praegu on käsil neljas - Jan Kaus -i TEMA. Läheb väga ladusalt, kuigi ta meenutab mulle natuke Sibol/Ots -a eelmisel aastal loetud Eestlaste uskumatu rännak läbi Euroopa. Kuigi Kaus-i raamat on palju tagasihoidlikum. Eks näis, kumb läpuks peale jääb. Aga kahtlemata on oma sisse lükitud klišeedega päris huvitav lugemine. Oleks tore, kui sellel kõigel oleks lõpuks ka mingi terav point või püant. Muidu nendest kolmest loetud raamatust on kahtlemata kõige parem Tammsaare Tõe ja õiguse 5.osa, kuid väga tore lugemine oli ka proua Ramotswe ehk Daamide detektiiviagentuuri seeria kolmas osa - Ilusate tüdrukute moraal. Seda lugedes on tõeline tunne Aafrika atmosfäärist. Kunagi kui Aafrikas ise käisin, siis kasutan ka neid tundeid mida seal kogesin, atmosfääri loomiseks. Kõige lisaks jõin täna elus esimest korda Rooibose teed. See oli tõeliselt maitsev!!! Mõnus mekk jäi pärast suhu.

Stockholmis on praegu (vist viimast nädalat) suured allahindlused. See kord jäi meil korralik ostutuure tegemata. Pole viitsimist kuidagi ja ega ka erilist vajadust. Tegelikult tahaks hoopis Hiina reisida või Eesti...

Ahjaa tõeline protsess on ka interneti maale saamine. Slingboxi ostsin juba ära...kui nüüd neti ka saab, siis saab siin Rootsi Eesti televisiooni ka näha, siis poleks siin Rootsis elamisele enam midagi tõeliselt suuremat ette heita (kui ei arvesta S-i kurbust ja mõnes mõttes elu seismist, kui arvestada, et Eestis läheb elu edasi, kuid me ei saa sellest seal osa võtta ning tagasi minnes peame alustama sealt kus see elu meil seal pooleli jäi. Kuid lõppude lõpuks ei ole ju tegemist millegi ülepääsmatuga. Kõik laabub, lõpuks ikka laabub kõik. Nii see elu on seni näidanud ja ma tõega usun, et nii saab see ka olema).

Täna sadas ka lumi maha. Lahe! Homme tahaks viia lapsed Hagaparkenisse Liblikate majja. Suured, ilusad, eksootilised, värvilised liblikad on nii müstilised, kui nad maanduvad Su õla peal. Liblikad üldse mõjuvad mulle. Sellest aga mõni teine kord. Nüüd kohe algab Eesti Eurolaul ja internetis saab seda otseülekannet jälgida...põidlad pihku Kreisiraadiole!!!

Kommentaare ei ole: