kolmapäev, 6. veebruar 2008

Sweeney Todd


Eile õnnestus siis näha lõpuks seda kauaoodatud "õudusmuusikali" Sweeney Todd. Kus peaosas üks mu lemmiknäitlejaid Johnny Depp. Meeldivaks üllatuseks veel ka hr.Borat, ehk Sasha Baron Cohen ja hr.Snape ehk Alan Rickman ja Hr.Vingerjas(Peter Pettigrew) ehk Timothy Spall.

Kuid kättemaksu ja õudusmuusikali suurimaks võiduks on kahtlemata Sondheimi muusika. Laulud nagu Johanna, A little Priest ja No place like London kuuluvad muusikaliajaloo ilusaimate laulude hulka. Kuna tegemist polnud tühipalja draamamuusikaliga, vaid ˇtäiesti lisažanriga, ehk horror-iga, siis see kindlasti tõstatas filmi väärtust. Produktsiooniväärtused on väga kõrged ka kustiliste nagu kostüümi ja set-directioni osaaladel, siis tulemuseks on teadatuntud Tim Burton -i muinasjutufilmi tase!

Sisu poolest reeta ei tahaks midagi, sest usun, et kui mõnda asja poleks ette teadnud, oleks film veelgi paremana mõjunud, kuid mida võin lubada ja mida võib ka filmi pealkirjast (Sweeney Todd - the Demon barber of Fleet Street), et verest puudu ei tule, samuti õõvastavatest ja öökimiaajavatest stseenidest. Eriliselt tore oli, et polnud kasutatud traditsionaalseid laulvaid-näitlejaid. Selles suhtes tütarlaps, kes mängis Sweeney Todd-i tütart oli oma kliiniliselt puhta sopraniga nagu sobimatu. Kuid Johnny Depp on täielik rock 'n roll ning Helena Bonham Carter meenutas oma mitte-laulja häälega Anne Reemann -i Mees La Manchast või Marika Vaarik -ut Georg -muusikalist. Samas nagu küündimatu häälega sellise ettevõtmise jaoks, kuid samas mingis mõttes just nimelt selle tõttu mingil kummalisel tasandil lisaväärtust andev. Sasha Baron Cohen, itaallasest petisena laulis lausa vapustavalt hästi ning võiks vabalt ka laval muusikalides üles astuda. Lisaks poisiklutt, oli väga hea. Ehk kuigi tavaliselt lapsed muusikalis tõstavad mul ihukarvad vastikusest püsti, siis see poiss oli just sobilik!

Kui verd ja kõrilõikuseid kinolinalt näha ei põlga ja Broadway lavadelt filmilinale ülekantud muusikalfilmid nagu Chicago ja Evita meeldivad, siis meeldib ka Sweeney Todd.!

Erilised maiuspalad - laul "A little Priest" ja kõik kaadrid kus Bonham Carter ja Depp kahekesi koos kaadris on!

Siinkohal väike Top 12 muusikaga seotud filmide kohta (nii muusikalifilmid kui oluliselt muusikaga seotud filmid), mis praegu meelde tulevad.

12.ANASTASIA
11.RAY
10.SWEENEY TODD
9.CHICAGO
8.SOUND OF MUSIC
7.WALK THE LINE
6.TINA-WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT
5.LA VIE EN ROSE (LA MOME)
4.DANCER IN THE DARK
3.AMADEUS
2.EVITA
1.MOULIN ROUGE!

Sweeney Todd-i hindeks 4+ämbrite täied verd.....

2 kommentaari:

Raul ütles ...

Aga "Singin' in the Rain"? Ja kuidas hindad praegu kinos jooksvat muusikalist filmi "Once" ("Ükskord")?

Danzumees ütles ...

Singing in the rain minule isiklikult filmina väga ei meeldinud. Kuigi Gene Kelly on "jumal"!!!
Aga Once on seal top 20 piirimail. Nad olid täiesti oma Oscarit väärt ja uskumatu kui hea filmi saab nii lihtsate vahendite ja vähese rahaga. Pisike pärlike see "Once"!!!