esmaspäev, 29. september 2008

Suur sünnipäevapidu



Natüürmort. Jõudsime peomaja juurde natuke vara ja selline on ju sobiv hetk loodusfotode tegemiseks. Kuna kogu majaümbrus oli paksult kaetud tammetõrudega, siis sellest ka inspiratsioon...

Peomaja on ju vaja ka õhupallidega dekoreerida :) Nii vapustavalt ilus ilm oli, et tegime maja aknad ja luugid lahti. Nii sai siise valgust ja õue muusikat.


Selline vaade avanes peomaja terassilt. Ehk siis maja juures oli tõsiselt vinge mänguväljak. Siin fotol on tegelikult sellest kõigest ainult väike osa. Lastel läheks seal tunde, et kõik asjad järele proovida.

Peoperemees. Õigemini üks kahest peoperemehest. Nii palju kingitusi pole vist küll ühelgi sünnal varem saanud! Ega vist ei saa ka enam, kui meil just järgmine aasta sama asja ei õnnestu korraldada. Sest tegelikult kutsututest ei tulnud vist tervelt 4 last...selle eest kohal oli kokku üle 60 inimese! Tõeline PIDU! Ja kuna pidu ei toimunud ainult nelja seina vahel, siis mahtusid kõik väga hästi ära. Ette rutates võib ka öelda, et nii soolast kui ka magusat oli piisavalt. Kõik oli maitsev ja mis peamine - lapsed (nii omad kui külalised) rahul.



Sööma pidime mitmes jaos, aga kõik lapsed mahtusid ühise pika laua taha. See tuli küll üle saali viltu ritta sättida. Siin fotol on kohe oodata kooki!



Tervelt kaks torti! Aga kõik sai otsa!



Ja minu tehtud šokolaadikook oli ka hitt. Üks neiu, võttes oma viiendat šokolaadikoogitükki ütles, et see olevat see tema lemmikkook! Minu süda muidugi säras! Rahvas kiitis ka mu kartulisalatit. Ehk siis eilsed ponnistused ei olnud asjata. Läks küll hull aeg selle valmistamiseks, aga lõpp hea, kõik hea. Šokolaadikooke tegin 2 plaaditäit ja lõikasin pisikesteks tükkideks, et kõik saaks võtta mitu "tükki". K sõi ka ja ütles, et oli väga hea. Ma ise olen enda suurim kriitik ning sellepärast igaks juhuks ei maitsenud. Nii saan elada selles illusioonis, et ehk oligi söödav...



Mänguväljaku otsas oli rulasõidu-koht ja selle eri tasandite vahel huvitav auk...ja muidugi on sellised augud need maailma küige huvitavamad ja salapärasemad kohad :)



Ajasime ühel hetkel lapsed igalt poolt mänguväljaku pealt ja majast ja mujalt kokku ning korraldasime ühismängimise ka.


"Tagumine paar välja" ostus tõeliselt lahedaks ja popiks peo-tipuks. Pärast seda oligi kell kolm ning peo lõpp. Siis sai iga külaline kaasa kommikoti tänutäheks, et nad pittu tulid ja kõik suundusid oma kodudesse pühapäevaõhtut veetma.
P kingitustekott oli nii suur, et selle sangad läksid katki :) Kahju, et Kristin haigeks jäi ja nad ei saanud S-iga sellest osa. Talle oleks kindlasti meeldinud teiste lastega mängida ja pargis möllata. Samas meil K-ga oli ehk sellevõrra kergem aidata kaasa peo korraldamises.
Nüüd on küll rammestunud olek...ehk tuleb ka magus uni... Selleks aastaks on meie pere sünnad peetud.

8 kommentaari:

Sehkendaja ütles ...

Kus vedas ilmaga! Kui meil eile Tartus sadas, siis veebikaamera näitas SergelsTorgetil, et Stockis päike puha paistab. Aga õhtul läks meil ka ilusaks.

Paistab, et vahva pidu oli!

Me sattusime kord 2006. suvel (vist suhteliselt esimest/viimast korda elus) ühele Stockhomi mänguväljakule - Humlegaardeni otsas, Kungliga Biblioteketi taga - oli see vast elamus. Liigendatud erinevate vanuste jaoks, rongid, laevad, kiiged, rattad-kärud... Lisaks majake ja personal...

Palju õnne!

Danzumees ütles ...

Ilmatellimus tõesti täideti 100% ja rohkem veel! Me olime T-särkide väel, sest nii palavaks läks vahepeal, lisaks olid "peomaja" aknad kõik pärani ja osa lapsevanemaid sõid isegi õues! Ja pidu oli muidu ka igati õnnestunud. Eriti kuna see mängupark oli tõesti nagu mingi lõbustuspark oma kiikede ja ronimisvõimaluste ja ma ei tea veel mille kõigega. Seal oli ju isegi miniloomaaed! Ja uskumatu, et selle maja rent maksis kokku kõigest 250 SEK-i!!!

Aitäh heade soovide eest!

enetimm ütles ...

nii huvitav on lugeda erinevaid sünnipäevade pidamise kombeid, kuigi nii palju lapsi tundub natuke liiga palju...

mul võttis natuke harjumist, kuidas siin neid korraldatakse... kui nad olid nooremad tegin alati temaatilisi pidusid (liblikad, dinosaurused jne - ainult mitte printsessi omi :), nüüd annan lastele rohkem vabad käed!

siin on link minu ühest sünnipäevast lastele ja pilte võib näha siin.

palju õnne sünnipäevalpsele!

Danzumees ütles ...

Lapsi oli palju küll, aga samas ei tundunud hetkeksi, et "liiga" palju. Suurem osa oli koos oma vanematega ja sellepärast oli ka kontroll pidevalt olemas :)
Lisaks mõned tüdrukud tahavad ikka tüdrukute seltsi ja ja mõned poisid tüdrukutega ei lepi...niimoodi said kõik seltsilise valida, vastavalt sellele mida nad parajasti teha tahavad ja kellega. Samuti ei olnud need lapsed kurvad, kes ei tahtnud ühismängudest osa võtta...sest kõigile jagus kaaslaseid.

Käisin ka Sinu laste sünnipäevapilte vaatamas - nii huvitav! Pean ka tänama, sest sain enda jaoks paar mõtet, mida järgmine kord ära kasutada :)

Aga see link sünnipäev-blogipostitusele ei tööta. Ma katsun Su blogi kaudu selle 2007 aasta juuni alt üles otsida :)

Ja "laast aga mitte liist" - tänud õnnitluste eest! Vaatasin teda sünnipäeval täpsemalt...no oli ikka vanem küll kui päev varem :)) Ma kiusu pärast juba otsisin, et kas habe hakkab kasvama :) Mu vanaisa ikka pani oma karvase põse minu põse vastu ja ütles...et ma pean habe ära ajama...ma juba nii "suur" mees, et mu habe torgib :)

valgeseelik ütles ...

Nojaaah, kui on kasutada selline mänguväljak, siis vahest tõesti ei tundu selline hulk külalisi liiga palju... :) Väga toredad muljed! :)

Danzumees ütles ...

Täpselt! Kui vihma oleks sadanud, siis oleks võibolla "tsipa" kitsaks läinud...aga tegelikult oli see majake sellevõrra suur küll, et kuidagi oleks ikka ära mahtunud. Aga siin Rootsis on üldse vinged mänguväljakud. Tõeliselt vinged!

Sehkendaja ütles ...

Üldse - mida teha siis, kui lapse sünnipäev on talvel... Meie poisil on keset detsembrit ja kodus ei saa seda vist ka sel aastal pidada (ometi vanasti pidasime kõik sünnipäevad kodudes - nüüd oleme mugavamaks läinud kui meie vanemad:))

Danzumees ütles ...

:)) Mugavus, mugavus :)) Eelmisel talvel me käisime õige mitmel P klassivenna sünnipäeval. Suurem osa olid ikka kodudes :)

Aga sellel ajal kui vanem tütar oli 7-9, siis mäletan pidusid, mida peeti näiteks mängutoas (seal on ka proff, kes mänge ja muud võib juhendada). Siis oli ujumishallis pidu, millest on veel siiani vahvad mälestused! Ja väga kihvti peo saab ka uisuhallis :) Natuke uisutamist, natuke uisujää kõrval söömist ja mänge :)
Hmmm, hea külma korral polegi vaja uisuhalli, piisab ka väliliuväljast...tuleb veel odavam :)