neljapäev, 28. september 2006

Veel mõned muljed Georg -i filmi võtetelt


foto.jpg

Aasta oli siis 1946. Kunstnikud kogunevad Kuku klubisse. Mehi on sõjas langenud palju, sellepärast "pidid" mehed vahest ka kahe naisega tantsima minema. Mõnel mehel, nagu Tuglas -el siin, vedas eriti, sest Elo-kesel polnud midagi selle vastu, et Marie Under ka ta mehega tantsida sai. Tegelikult on see foto siin üks harv nähtus - foto mida minu kohalolek ära ei riku...aitäh Kaisa...Sa oled oled üks vingemaid fotograafe siinpool Uurale, nagu proff!!!

See on veel aastast 1945...siis kui Vene võim "veel" väga peale ei pressinud ja inimesed olid viimaseid hetki rõõmsad ja vabad, käisid tantsimas ameerika ja euroopa moelaulude taktis. Rõõmus "Habemik Hardi" alias Jüri Aarma on istunud klaveri taha, et alustada ühe mõnusa Svingiga - Helmi, mulle õpeta, kuidas saaks kord minust tantsija. Kui on vallanud mind jazzi-rütm....
Kahju, et see tantsuruumikene nii väike oli, et seal mingeid erilisi samme, kombinatsioone, hüppeid, tõsteid või keerutusi teha ei saanud...samas see võte kestis vähemalt mõne tunni..mille jooksul sai ka korralikult tantsu keerutatud.
Ühel hetkel me otsustasime Liisiga minna üles vett jooma. Samal ajal tuli FAD - Elo Selirand ja otsis paari, kes kaadris suudelda võiksid. Ja Küllo jäi Avega talle sobivasti ette. Aga kunsti nimel on ehk sellised asjad andestatavad päris "abikaasade" poolt. Igal juhul olime nii mõnegi võttegrupi liikme kadedate pilkude ohvrid...me saime ju tantsida peaaegu terve päeva...nagu olekski päriselt klubis. Jüri Aarmal olid püksid tagumiku pealt suurelt lõhki. Aga ega istuval sellest vahet pole.

Siin käib tants juba täies hoos. Pildi ääres on näha ka meie armas FAD - Elo, kes pidi vist küll absoluutselt kõige pärast seal muretsema. Tõeliselt sümpaatne inimene ja tema blogi tekstide peale olen ma nii mõnigi kord ennast ribadeks naernud...
Kaamera võttis teises saalist, sest meie effekt oligi rohkem selline, et keegi tantsib teises "tantsusaalis". Elo käskis meil küll otse seal ukse all keerutada. Ning maanduda ukse orva ja seal jutustama hakata. Liisi isa istus kohe ukse kõrval saalis ja vaatas mulle otse silma, nagu see näitlemine, mis tegema pidime oleks midagi tähendanud. Ahjaa, Jüri Aarma -l tegelikult habet ju pole...see habe oli ehtne grimm ja tõeliselt ehtne nägi välja. Riigikogulane Küllo Arjakas oli ka selline tantsulõvi, et rokkis ikka täiega...Avel kõht valutas ning mulle tundus, et ta ei jõua Küllo rütmile järelegi (ta pidigi järgmise võttepäeva hoopis haiglas veetma). Vahepeal olid meil kõigil ikka sellised tuurid üleval, et Kristina pärast kurtis, et tal põsk paistes ja jalad siniseks klobitud kontsadega...ja kontsad oli sellel ajal korralikud... mitte sellised tikud nagu tänapäeval. Kusjuures nii mõnigi meesterahvas pööras tähelepanu sellele, et naised olid sellel ajal väga ilusad, ehk ilusamadki kui tänapäeval. Sukkadel jooksis taga joon ja ennast sätiti hoopis teisiti. Pihad olid peenemad ja soengud armsad. Pildil on näha, et Liisil on veel juustes rullid, seega peaks see foto pärinema täiesti võtete algusest - ilmselt oli see siis ainult proov mitte võte.

foto4.jpg


Siin see meie - tantsijate - grupp on...Ülevalt vasakult - Mina, Küllo Arjakas, Rein Pars, Egert Eenmaa. Daamid ees, vasakult - Liisi Pars, Ave Smirnov ja Kristina Raja.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

vet du vad - ma vist sain aru, miks ma kunagi siin midagi ei näe:) Mozilla ei näita lihtsalt, küll aga IE! sattusin tartus ühes arvutis vaatama, kus oli vana hea IE ja siis nägin hoopis teistmoodi lk, mustas kirjas juttu ja linke ja pealkirju ja kõike!!!