neljapäev, 26. oktoober 2006

Stiilipeod ja Ants Tael

Täna on Patrikul lasteaias stiilipidu. Teemaks on päikese-/vihma- -printsid/-printsessid. Eile kui ma Patrikul lasteaias järel käisin läks minust mööda naaberrühma ema oma pojaga. Vaatas plakatit ja küsis oma poja käest: "Noh, kumb Sa olla tahad? Päikese- või Vihmaprints?" Poiss ei mõelnud pikemalt vaid vastas kohe: "Lumeprints". Tüüpiline, kas pole... Aga see ema läks sellest lausa närvi ja kiskus ta kaasa ning trepilt oli veel kosta, et kuidas see poiss aru ei saa, et sellist varianti polegi. Omamoodi naljakas, kuigi poisist oli kahju. Tema kunstiline silm nägi ennast just nimelt lumeprintsina ette. Aga elus on tihti nii, et ei saa alati seda, mida parajasti soovid. See ongi "harjutusi iseseisvaks eluks", mida juba lasteaiast (loomulikult) Sulle eluks kaasa antakse.

Patrik (õnneks) valis vihmaprintsi rolli. Katsu ema õmbles talle eelmine nädalavahetus, kui maal käisime, keebi. Sellise tumesininsest sametist. Katsu oli käinud Abakhanist riiet toomas, ta ise oli nii uhke selle üle, et sai sellise asjaga, nagu "riide ostmisega" hakkama. Kuldset riiet ostis ka - välgu kujutise jaoks. Eilne hilisõhtu tegimegi Katsuga oma stiilipeao, ehk siis meil oli "lõika-liimi-õmble-värvi" stiilipidu. Millest meie kahekesi ainult osa võtsime. Mina lõikasin krooni ja välgukujutise. Katsu värvis krooni halliks ja õmbles välgu keebile. Mina tegin kroonile sätendava helesinise ja hõbedase liimiga vihmapiisad peale. Tõeliselt äge kostüüm sai. Ma usun, et Patrik võib küll ennast seal uhkelt tunda.

Muidu sai eile veel Ants Tael -a tantsukoolis jalga keerutatud. Viisin Serru trenni ja siis läksime Avega vanalinna. Avel oli kõht jube tühi ja mõtlesime, et jalutame Kompressorisse, sest peaaegu tund oli veel trennini aega. Nukuteatri vastas jäi meile ette mingi Kuldne Lõvi. Hakkasime juba sisse uurima minema, kui mingi mees vastu tuli välireklaam kaasas. Ave oli juba sisenemas, aga ma jõudsin teda hoiatada - sellel välireklaamil olid poolalasti inimesed. Küsisin siis sellelt reklaami kandvalt mehelt, et mis koht see Kuldne Lõvi on? Sain kange venekeelse aktsendiga vastuse - stripbar. Noh, thanks aga no thanks...astusime edasi. Paari sammu pärast sattus ette vahva koht nimega Quam Quam. Selline omamoodi Tartu vanalinna tunne tuli. Tartus on selliseid hubaseid, väikseid, hämaraid, stiilseid pisikesi restosid rohkem. Olime ainukesed kliendid (hiljem tuli küll mingi naistebande ka). Me sammusime otse taha baari - seal oli tööl baari-Kristjan. Aga mingi tütarlaps tuli kohe menüüdega meid lauda juhatama. Menüü osutus üpris normaalseks - mitte mingi hingenöörija. Pakitod 45-60 krooni, salatid 60-110. Supid ja midagi veel, päris normaalne. Ja kuna aega polnud ka kuhugi edasi jalutada, siis otse loomulikult jäimegi sinna.

Taela juurde, Mustpeade majja, jõudsime ka õigeaegselt. Ja kuigi meil pidevalt see jama, et tahame mõlemad kaptenid olla laevas ning mõlematel oma arvamus igast liigutusest, siis läbi raskuste tähtede poole. Mul on juba selline tunne, et Rumbas, Jive-is ja Sambas rokime juba täiega. Tahaks isegi raskemaid kombinatsioone. Aga see eest klassikalised Aeglane valss ja Foxtrot nõuavad veel kõvasti harjutamist. Ma usun, et ka need lähevad paremini kui suuremal osal seal, aga eriti aeglane valss tundub kuidagi eriti raske. Ja eks meil mõlemal ole ka omad head ja vead, kuid lõppkokkuvõttes tunnetab Ave jube hästi muusikat ja saab "tihti" minust paremini nendest kombinatsioonidest aru, seega olen ma ikka õnnega koos, et ta nõustus mu partneriks tulema...ainult, et nüüd esimest korda tekkis selline tunne, et kuhu siis nüüd edasi...trenne on veel järel 3-4 korda...aga tahaks ju veel edasi areneda. Kuidas saadakse võistlustantsijaks? Ja ma juba 33, kas nii vanadel on üldse mingit mõtet arendada midagi selles vallas...tahet oleks küll, natuke hakkab oskusi ka tulema... peaks Reeda käest küsima...

Pärast tööpäeva, pärast lõika-liimi-värvi stiilipidu ja pärast Amazing race-i, kus kukkus mu lemmikpaar (jalata tüdruk) välja. Kummaline nädal - supermodellides kukkus ka mu lemmik - A.J. välja... puudub veel, et Erki Nool Tantsud tähtedega -saatest seekord välja läheks...ja ongi kõik kolm reality saadet, mida hetkel jälgin - kaotanud need, kellele pöialt hoidnud. Pärast kõike seda, oli aga elevus veel sees, et magama ka ei tahtnud ja nii me siis vaatasime veel ühe filmi ka õhtu lõpuks - My Super Ex-Girlfriend. Uma ruulib...aga filmist kunagi teine kord...

Kommentaare ei ole: