esmaspäev, 10. august 2009

Aitäh! :) Minevikku ja tulevikku vaadates...

Aitäh kõikidele heade ja ilusate sõnade eest blogiaadressil. Sain oma arvuti lõpuks ometi remondist tagasi ja oi-kui-hea, et nüüd korras on ja saab normaalselt jälle kirjutada :)
Vahepeal on kõiksugust kultuuri ahmitud ning plaanis on ka kõigest vähehaaval midagigi kirjutada. Olgugi, et need muljed ei ole enam värsked vaid pigem just see olulisem, mis meelde on jäänud. Hetkel lõpetasin ühe suurepärase lõuna ning nägin KM-i :) ja muidugi ka teisi - ümber maakera töötavaid töökaaslaseid :)

Kui nüüd kõikidele kirjutamata juttudele mõtlema hakata, siis Kon-Tikit näiteks sai juba oma kuu aega tagasi vaatamas käidud. Aga ma olen meelega hoidunud peaaegu kõikidest teiste inimeste arvamuste lugemisest, et hoida omad mõtted mõjudest puhtana.

Suve suurim elamus - Madonna kontsert, mida vaatasin "esireast" ning filmisin ja pildistasin ja jagan seda materjali lahkesti ka teistega. Elamused alates enne kontserti toimunud asjadest kui viimase lauluni välja :) Lisaks Lady Gaga ja Amy MacDonaldi kontserdid. Amy kontserdi kohta mul palju materjali pole, aga Maddy ja Gaga näiteks tuuride kontserdialgused võtsin mobiilikvaliteediga üles.

Suve teise poole teatritükidest, kes jõuab, tasub minu meelest sõita Ontika mõista Mtsenski maakonna leedi Macbethi vaatama - tõeliselt vinge elamus. Romantiline, elektrit täis, fantastiliselt heade rollide paraad ning lisaks ka mõtteid ärgitav ning vestlusteemasid kojusõiduks ning hilisemakski.... Plusspoolele kannan ka Aiapeo (majas sees toimunud) ja "alati huvitava Ojasoo/Semperi" No-teatri Onu Tomi onnikese. Kusjuures kummaline, aga suve üks esimesi teatritükke - "Imearst" on ka terve suve mu sees kasvanud...ja seda mängitakse veel Septembris. Ma ainult ei tea, kas Volkonskiga või mitte...sest just nimelt Volkonski kurb ja sügav roll on hakanud mu sees mõtete ja tunnete juuri ajama.

Kinofilmidest pakkus tõelise elamuse Pixari viimane multikas UP, ehk Üles... kiskus pisaragi silma :) ning andunud Potter-i fännina, ei pettunud ma loomulikult ka viimases Harry seikluses. See oli märksa tumedamates toonides ning täiskasvanulikum kui ma lugedes mäletasin.

Raamatutest olen hetkel vaimustuses Enn Vetemaa Monumendist (täiesti fantastiliselt hea TEKST!!! Ja see oli tema esimene raamat!!! Mul tulid lugedes lausa külmavärinad lihtsalt sellepärast, et see tekst oli niiiiii hea!) ja katsun lugeda ära kõik Karin Alvtegeni raamatud (kaks raamatut on veel jäänud). Mingi kummaline himu on lugeda ka rohkem soome keeles, sest Soome kirjandus on kuidagi nii huvitav hetkel... ja muidugi "Let the right one in" kirjaniku teine ingliskeelde tõlgitud raamat...mis oli nii huvitav kuni viimaste lehekülgedeni, aga sellestki ehk natukese aja pärast, kui saab tagasi "tavaellu". Hetkel olen Eestis töölainel ja mul on uus "Eesti kodu"...NO-teatrist 2 minuti kaugusel ja Draamateatrist 4 minuti kaugusel :) Maal on aias veel marju vaja korjata (sõstrad ja tikrid) ja kirsse ja veel üht-koma-teist ja ehk saan ka kasvuhoone valmis...

Sellel nädalal on ees sütel kõndimine ja ma ei tea mis ime asjad veel...

Aga natuke veel ja siis kirjutan ehk kõigest täpsemalt, kui nüüd arvuti töötab ja kusagilt selle aja saab näpistada. Elu on ikka hullult põnev ja kiire... tahaks veel ka Saueaugule Küüni täitmist vaatama jõuda ja ehk veel midagigi... enne augusti lõpus toimuvat "Rootsis kolimist". Jah, ka seal tuleb jälle oma kodinad ühest linnaosast teise toimetada... ja lapsed kooli saata... poisil hakkab kool juba 19.augustil. Aga nüüd tagasi töömaailma :)))

4 kommentaari:

Sehkendaja ütles ...

No tere tulemast tagasi!
Aiapidu... kas tõesti aitas vaadata... Ma just loobusin, aga võiksin ehk veel ka pileti osta. No ei tea.

Madonna muljeid käisin kohe järgmisel hommikul kontrollimas, aga näed, ei tulnudki. Kas tohib sellist materjali teistega veebis jagada üldse (videod ja pildid)?

Küüni täitmine olla hea olnud. Ja "Up"-i oleme ise ka tükk aega oodanud, kuna kahel eelneval kinoskäigul on see reklaam ees olnud ja lapsed on juba ootusärevad.

Kas "lapsed kooli saatma" tähendaks, et tegelikult tulevad ikka kõik kenasti Rootsi kaasa?

Danzumees ütles ...

Aitäh!
Aiapidu oli selline 4 tärni tükk. Tegelikult hoopis kurb, kuigi mingid koomilised momendid olid ka sees (ma vaatasin maja sees olevat versiooni, õues pidavat olema "tüüpiline Baskin"...aga samas paljudele meeldis ka "Augustikuu teemaja" ja ka "Täiskuu"...mis minule absoluutselt korda ei läinud, kui koju sõidan, siis kirjutan täpsemalt. Ka Madonna muljed tulevad siis, hetkel olen Läänemaal ja õhtul peaks sütel kõndima :))) Ma igatahes jagan seda materjali kuigi ma ei tea, kas võib või mitte... eks siis kui keegi käsib, siis võtan maha... ma mobiiliga filmisin ja mobiiliga filmimine polnud keelatud :))).

Ja laste kohta... ei ainult poiss jätkab Rootsis, teised kolivad sinna "uude kodusse" Tallinnas.

merleke ütles ...

Tere-tere üle pika aja! Ma ootan põnevusega sinu pikemaid muljetusi.

Danzumees ütles ...

Tere Merleke! Ma olen teisipäeval tagasi "kodus". Ei tea kas siis kohe jõuab kirjutada, sest kolmapäeval algab poisil kool ja neljapäev-reede on mul kolimine...jälle... ja siis veel üks sutsakas Eesti tagasi... aga Madonna muljed tahaks kiiremas korras üles kirjutada, muidu läheb veel meelest ära... kuigi praegu olen ikka veel selle kontserdi lummuses... nii kui autos plaadi käima panen olen justkui tagasi neljandas augustis... Lauluväljakul :)

Aga "igapäevaelu" jätkub ilmselt alles 31.augustist... Olen küll kõrvaltulpa üritanud suurema osa asjadest üles kirutada, mis suvel nähtud-kuuldud... aga "tegemistest" ei ole küll üldse jõudnud märkmeid teha... Liiga põnev suvi on olnud :)