teisipäev, 1. mai 2007

Eesti otsib superstaari 2.finaalsaade

Pühapäevaõhtul, kui midagi targemat nagunii teha pole, kui lugeda, lapsi kantseldada või vaadata kuidas TV3 jälle ämbrisse astub. Ei olnud ka see pühapäeva erand. Superstaarisaade on teinud oma järjekorde etteaste ning jööb vaid imestada, millist rämpsu telešõud lubatakse eetrisse. Kuidas nad nii ebaproffessioonalsed inimesed sinna tegijateks on palganud, see ületab igatahes minusuguse mõistusepiiri. Kõigepealt saatejuhid, eriti Jüri Nael. Ma pean iga kord hääle vaikseks keerama, et mitte seda õudust tuppa lasta. Lisaks mul on kuri kahtlus, et tema poolt oli ka finalistide alguse liikumine. Tundus, et lauljatel oli häbi sellist nõmedat liikumist sinna nimedelugemise taustale teha, aga kui on kästud ning superstaariks saamisehimu nii suur, siis ei jöö ju midagi üle.

Oh, teiseks žürii. Milleks, oh milleks nad seal istuvad ja tunnevad ennast ebamugavalt ning tekitavad piinlikkust ka vaatajates. Kui neil pole midagi öelda mõistlikku, siis nad võiks ju olla vait. Võtku õppus American Idol-ist vaadaku vähemalt üks saade ära võibolla sellest oleks abi. Heidi Purga paneb üldse kohatut teksti. Vahepeal tundub, et ta on mingi mõtte valmis mõelnud, siis paiskab mikrofoni saades selle eetrisse, kuigi kontekst ja sidus tegelikkusega absoluutselt puudub. Seda võib muideks näiteks üle kontrollida vaadates viimase saate Birgiti esitust ja siis kuulata, mis Purgal on öelda. Miks nad peavad ütlema midagi kui nad ei oska või kui neil pole midagi öelda, ei mõista.

Ja kolmandaks kogu see õudus, mis toimus saate lõpus. Jumal, kas on tõesti nii raske välja keerutada sellest, et tulemused hilinevad. Nii ebaprofessionaalset saadet pole ikka väga väga kaua näinud.

Aga nüüd peamise juurde, ehk muusika... ja selle saate võistluslaulud alates kehvemast:

8. Rivo Kingi. Ooo õudust. Ma arvasin, et eelmine saade kuulsin selle saate põhja. Aga ei. Ta suutis seekord veel kehvemini laulda. Lisaks veel väita, et Hero on Nickelbacki laul...Ta peaks ikka kontrollima, kelle laulu ta laulab. Tundub, et ta ei suudagi laulda valesse helistikku eksimata. Eriti pärast seda kui originaal on just eetris kõlanud, oli seda tõsiselt piinlik kuulata. Selles puudus igasugune elu ja kõla. Ma ei mõista, kuidas selline tegelane sai finaali. See tõmbab kogu saate taseme alla. Rivo lihtsalt pole laulja. Ma laulan pingutamata duši all ka paremini seda laulu või kasvõi Põdral maja metsa sees. Jube!

7. Mariann Saar. Aretha oli liiga suur tükk hammustamiseks. See on nagu mina, kes läks teatrikooli sissepääsueksamitele Hamletit tegema. Lollid oleme mõlemad, aga mina oli toona noor ning enam nii ei teeks. Ja Mariann on praegu noor, vaevalt et ta teeks niimoodi 10 aasta pärast. Muidugi kummaline, et teama kõige suurem vääratus viisipidamises sattus ka sellesse l
iku mida telefoninumbritega näidati. Kas see oli kogemata? Tegelikult see oli monteerija viga, järjekordne aps aprude reas. See ilmselt läks talle maksma ka edasipääsu. Muidu tema kime hääl pole ka otselt minu maitse. Liiga tasapaks.

6. Nele Kirsipuu. Hmm, eelmisel nädalal olin veendunud, et kindlasti tõuseb ta tuleval nädalal kõrgemale kohale minu tabelis. Aga oh häda. Nele vajab inglise keele diktsiooni õpetajat (eyes, thing, you..... see oli jube väänamine ja keele moonutamine, andestamatu). Miks ta küll ei laula midagi tantsulist ning näita oma tõelisi võimeid. Paluks veel põsemikrit, et käed oleks vabad. Miks oh miks. Ja see maitselage riietus. Tõeline pettumus. Muidugi see vahepeal noodi kõrvalt laulmine ning tempos mitte püsimine tekitas tunde, kas tal taktimõõdust aimu on? Õudne.

5. Taavi Peterson. Tema puhul tuleb mängu mingisugune omapära. Ta oleks nagu Rannapi sugulane. Selline hull mees metsast, kelle kunstist paljud aru ei saa (mina nende hulgas), aga rahvale on ikka tsirkust vaja läinud. Minu jaoks on ta samas kastis nende kahe mehega, kes eelvoorus laulsid Kasatšokki ja Need ei vaata tagasi. Üks külahull on lavale lastud. Muusikaliselt mannetu, sest häält ju mannetu. Aga samas vähemalt midagigi omapärast. Oh, neid nelja, 5-8 koht, ei saagi hinnata, nad tuleks kõik sealt saatest ära saata.

4. Anna-Liisa Supp. Hmmm, Beyonce laul oli Anna-Liisa jaoks natuke liiga raske. Seda peab laulma häälega, mis on võimsam, kogenum, enesekindlam. Samas 5+ lavalise presentatsiooni eest. Kuidagi õigena tundus see. Häält kahtlemata Anna-Liisal on ning tegeliku lootus võiduks veel säilub, ainult et ta peaks julgemalt vastama küsimustele ning olema julgem ning vabam ka laval. Patriku lemmik, aga mitte laulja vaid välimuse pärast. Hmm...juba kuue aastaselt pikad blondid juuksed avaldavad talle muljet.

3. Raimondo Laikre. Selle saate tõeline üllataja. Hääl lausa helises seekord. Natuke oli vahepeal kiirustamist tunda, ehk "Pitch" polnud paigas. Aga muidu päris kobe Elton John-i tõlgitsemine. Ning see polegi ehk nii kerge kui võib ette kujutada. Ise ta on küll natuke naljakas, mitte üldse tiigri moodi, pigem...ah ma jätan ütlemata, maitse asi. Aga laulmisoskused on tal olemas. Loodetavasti oskab ka tulevikus nii hästi laule valida, nagu seekord.

2. Birgit Õigemeel. Väga võimas esitus. Tüdruk säras ja suutis ka selle lauluga oma häälevõimeid näidata. Vokaalses mõttes ehk oligi saate parim. Kuid minu jaoks ei lase teda seekord esimese kohale panna ingliskeelne viga. "THE", mis kordub laulus mitmeid kordi, sest see on ka pealkirjas. See häiris päris pahasti. Ja kui ei oska inglise keelt tuleks mõnes teises keeles laulda või küsida nõu põne targema käest, näiteks inka õpsilt. Ei, see on mu isiklik kiiks. Mind lihtsalt jäi see häirima seekord ning ei või midagi sellele parata. Tegelikult oli üldjoontes Birgit tasemel, peajagu üle nendest, kes seljataha jäid. Mõni pole laulja tema küünemustagi väärt, mida ta hoolega koukis, kui ootas, mis žüriil talle öelda on. Naljakas, et me oma maneeridest teadlikud pole, eriti laval ja eriti telesaates, mida vaatab sadu tuhandeid inimesi. Oh, jälle ma nokin ta kallal ja tegelikult ta mulle ju väga meeldis!!!

1.Luisa Värk. Yeeeeee!!!! Luisa ruulis seekord täiega. Mitte lihtsalt ainult sellepärast, et ta laulis oma haigusele vaatamata päris puhtalt kogu laulu ära. Ta oli laval kõige vabam, tal oli mingisugunegi liikumine, mis sobis väga hästi lauluga. Tema laul kui laul oli parim. Son of a preacherman....hmmm milline mõnus laul! Ta nägi kõige parem välja ja tagatipuks oli tal ka parim film. Nonii, sellest võistluses on ilmselt kujunemas Vestmanni ja Piibelehe võistlus, kord on Vestmann all ja Piibeleht peal, siis jälle Piibeleht all ja Vestmann peal. Birgit ja Luisa teevad võislusest vaatamisväärilise. Jumal tänatud, et on kaks inimest, kelle pärast saadet vaadata. Luisa vanaisa Sass tegi õieti, et lapselapse telepurki pistis. Temast võib asja saada!

3 kommentaari:

kasepuu ütles ...

Muide, Hero On Nickelbacki laul...olgu..Nickelbacki ja Salivase ühistöö, aga seda loetakse tavaliselt siiski Nickelbacki alla...
Usu mind, ma tean.

CD7 ütles ...

See kõik tõi mulle praegu pisara silma ... luisa on mul juba aastaid lemmik ja tore on vaadata kuidas ta on eesti 1 parimaid lauljaid .... mitte aint minu arvamusel ... ma ei tea kas ma tohin seda levitada agaa ikkagi 1 mu lemmikuid lugusid:

http://cd7.msn.ee/kusoled.mp3

luisa võidab selle veel ära kuna elvast pole elusees paremat lauljat olemas ja eestis pole paremat esinejat ...

Danzumees ütles ...

Kasepuu - Hero on Chad Kroeger-i sooloprojekt, ehk ilma ülejäänud Nickleback-ita, taustaks ehk featuring veel Josey Scott. Niimoodi igatahes väidab Spider man-i plaadiümbris.

CD7 - Jah, Luisa on vinge! Selles saates ta rokkis peajagu teistest paremini...see, et Eestis pole paremat esinejat...selles suhtes ma kahjuks ei saa Sinuga 100% nõustuda, küll aga võibolla kunagi kui ta kogemusi juurde kogub siis kes teab - sky is the limit! P.S. Aitäh laulu eest, ta tõesti laulab hästi! See, et ka Birgit ja Anna-Liisa on võistluses teeb asja põnevaks! Aga ma hoian ka Luisale kahe käega pöialt! Ka pärast kolmandat saadet on tema "Son of a preacherman" kõikidest seni kõlanud esitustest kõige-kõige parem!