laupäev, 12. mai 2007

Eurovisoon pärast kontserti, enne hääletust...

Punktid on 10 palli süsteemis.
Meie pere top 6:
1. Latvia
2. Germany
3. Ukraine
4. Finland
5. Hungary
6. Georgia

Minu top 3:
1. Ungari
2. Ukraina
3. Saksa
4. Gruusia
5. Bulgaaria
6. Läti

1
Bosnia & HerzegovinaMarija Sestic
Rijeka bez imena

1 punkt
Uhke kleidiga ilus tädi. "Oled mu valu, oled mu kurbus, tahan hoida Sind enda ligai". Ei minule ei meeldi. Kuidagi mõtetu meloodia.Vahepeal mõned võimsamad kohad, aga hinge ei lähe. Mõned balkani rahvusrütmid sekka ja kogu slaavi-euroopa on põlvili.

2
SpainNASH
I love you mi vida

2 punkti
Neli Hispaania kutti, laulavad ja tantsivad valges. S. Ütleb, et koledad poisid, aga olen kuulnud, et see ongi rohkem homopoiste jaoks. "Tule anna mulle oma armastus". Minu oma kuulub mu naisele, sellepärast jääb seekord ära. Liiga tavaline, selliseid laule on 13 tosinas. Häält vaesekestel ka pole. Lõpuks tüütas päris ära.

3
BelarusDmitry Koldun
Work your magic

3 punkti
Kirkorovi kirjutatud laul, mida esitab Diana fanklubi asutaja poeg. Natuke Bondi plagiaat. Laulja ei tohiks inglise keeles laulda, sest slaavi aktsent rikub kogu võlu ära. Mustad bondikloonid laval, kes vahepealt tantsivad päris normaalselt, aga ei midagi erakordset. Hallil seinal seismine mõjub päris vahvalt sellest show punktid, aga laul on nõrk ja igav, liiga palju pealkirja kordust. Igav.
Bitmap

4
IrelandDervish
They can't stop the spring

4 punkti
Eestis käinud esinemas - Viljandi folgil. Vahva rahvamuusika. Ilus tüdruk. Sõnad on õudsad kitšid, "Euroopa on suur lava. Üks mandikoor laulab käsikäes. Nad ehmatavad pääsukese." Iirlased ei taha kohe üldse võita, sest kardavad Eurovisiooni korraldada. Musa hea, sõnad kehvad, no mis teha.

5
FinlandHanna Pakarinen
Leave me alone

8 punkti
Soome superstaari võitja. Äge rokklugu. Esimene laulu moodi laul. Võimas vokaal, võimas musa. Võitu väärt! "Jäta mind rahule" on küll natuke negatiivse tooniga pealkiri ja see võib hääletajad eemale tõugata. Aga Hanna on vinge ja loodan, et see ei loe.

6
FYR MacedoniaKarolina
Mojot svet

1 punkti
Tallinna Eurovisioonilt tuttav nägu. Aga Balkani nainanaina laul ei mõju minule. Isegi kui seda laulab nii ilus tädi ja nii lühikese kleidiga. "Täna jälle varjudega räägin, pean enda eest põgenema". Pärast Soomet tagasi igavasse ülemõistuse Balkani Eurovisooni keskliini - naerdes lauda kurbi sõnu ja otsa jälle nainanaina.

7
SloveniaAlenka Gotar
Cvet z juga

4 punkti
Ooperilaulja. Jälle selline mõtetult võimsate helidega Balkani melodraama, mida lauldakse naeraulsui. "Minu valge lill, sinu külm maailm". Täiesti mõtetu. Hääl on kahtlemata võimas, aga minumeelest see Balkani kultuur ja nende helid lämmatavad teineteist. Mingi huvitav naksumise heli siiski muusikas äratab tibatillukese huvi. Show elemendina käes taskulambiga endale näkku valgust lastes..hmmm midagigi

8
HungaryMagdi Rúzsa
Unsubstantial blues

10 punkti
Janis Jopliniga blues. Ometi üks laul, mida võiksin kuulata ka muidu raadiost. Lihtne päris laulja ilma mõtetute eurovisiooni tavlise pühaduseta. Mõnusad sõnad isegi kõige lisaks. Hing on helides, sõnades ja laulus endas ning lauljas. Kes võibolla pole kõige ilusam, aga teeb oma laulmisega kümme korda selle tasa. Selle laulja ülejäänud looming hakkas ka huvitama. See ehk on märk tõsisest headusest. Harv juhus eurovisioonil.

9
Lithuania4Fun
Love or leave

7 punkti
Mõnus mahe muss suveõhtul kudagil grüünes kuulamiseks, midagi bossalikku. Naine kitarriga ja mõned mehed kanga taga varjudena. Päris hea, kuigi ei midagi erilist. Tegelikult ei jaksa neid värvilisi lehvikuid. Mõnus et keegi loodab lihtsalt oma muusikale. Mis sest et laul pole kõige parem, parem kui keskmine eurolaul

10
GreeceSarbel
Yassou Maria

1 punkti
Kreeka poiss nelja naisega. Tavaline Kreeka kehva häälega meeslaulja, kes laulab midagi shake it up stiilis laulu. Selliseid on olnud ja on sellel aurovisioonil ja kindlasti tuleb veel mitu. Aga see versioon on üks kehvemaid, eriti kehva laulja pärast. Aga õiget särtsu ka pole. Mannetu plagiaat ka tantsu mõttes. Pakuks viimast kohta koos Makedooniaga.

11
GeorgiaSopho
My Story

9 punkti
Juba poolfinaalis silma jäänud punase kleidiga kaunitar. Kellel kuidagi midagi sarnast Björkiga. Aga kõige vingem on ümbritsev show - Gruusia tants on niiiiiii vinge. Täiesti kaasaegne samas midagi rahvuspärast. Sellesse laulu see sobib. Väga vinge! Ilus puhas vokaal, Björkil on konkurent. Kahekordsed pöörded õhus ja maandumine säärtele....

12
SwedenThe Ark
The worrying kind

5 punkti
Biseksuaalne Arvo Pärdi austajast laulja. Laul ise mitte kõige hullem, aga eriti rohkem kui korra seda kuulata ka ei viitsi. Midagi seitsmekümnendate muusika fännidele. Minu jaoks plagiaat. Selliseid on nii palju. Kuidagi kuiv keerleva musvalgete ja hallide toonidega. Nii kehva Rootsi esindajat ei mäletagi. Teisele kohale jäänud laul oleks pidanud nende rahvulikus eelvoorus võitma, oleks olnud võibolla kogu võistluse võitja. Ikkagi solidaarsushääled tulevasele kodumaale.

13
FranceLes Fatals Picards
L'amour à la Française

2 punkti
Gaultieri riietes mehed laulvad osaliselt inglise keeles. Seda pole prantslased varem teinud. Laul on tõeliselt mõtetu. Samasse kanti rootslastega. Selline Pariisi reklaam laulus kus on riffid Valgevene laulust. Naljakas, kurbnaljakas. Tõsine möga.

14
LatviaBonaparti.lv
Questa Notte

9 punkti
Ainuke laul Itaalia keeles seekord. Tõsiselt ilusad Läti meeshääled. Üks lauljatest on ka ehe italiaano. Väga võimas, ehedalt võimas, sobiks lõpulauluks. Ilus meloodia, see ehk kõige olulisem. Päris ilus ood armastusele. Kohati tulevad külmavörinad isegi. Pole ime kui järgmine aasta jälle Riias on eurovisioon...polegi erilist showd vaja...lihtsalt ilusat laulu.

15
RussiaSerebro
Song # 1

1 punkt
Selle bändi esimene live esinemine. Jälle plagiaat. Seksinäljas vene tibid, teevad oma maa naistele reklaami. Paras, tõmbavad endale vee peale. Kutsuvad oma kirsikooki maitsma... Ma saadaks nad parem inglise keele kursustele hääldust õppima. Riffid Michael Jakcsonilt oli viimane tõrvatilk meepotti. YÖK! Kõige nõmedam on see, et eurovisooni vaadatkse ikka kerge veninine all ja siis selline seksile kutse läheb purjus rahvale peale.

16
GermanyRoger Cicero
Frauen regieren die Welt

9 punkti
Mõnusalt värske vaheldus. Siiras esitus. Mõnusad sõnad, hea jazz. Sellist tahaks rohkem. Normaalne bänd. Mõnus saksofon, mõnus bass. Saksa keeles, kihvt! Originaalne! Naised valisevad maailma, yesss

17
SerbiaMarija Šerifovic
Molitva

5 punkti
Lesbid Balkanilt. Seekord aga ei mängita kaunitarile, vaid lihtsalt ilusale meloodiale. Sest sõnad on järjekordelt Balkanilikult tobedad. Aga naise mõnus jämedam hääl kõlab võimsalt. Siis pole vaja seda tobedat teksti alt lugedagi.

18
UkraineVerka Serduchka
Dancing Lasha Tumbai

10 punkti
Ukraina omad umpalumpad. Päris naljakas. "Seitse, seitse ai lju lju"...ehk tavalise keskmise eurolaulu üle irvitamine. Eriti pull ja originaalne on lause "I want to see Russia goodbye" Eestlased ja Ukrainlased on vennad õed. Lahe ja nende vahklipis oli Muumi!!!!!!Ok, happy end! Elagu, Ukraina!

19
United KingdomScooch
Flying the flag (for you)

2 punkti
Täielik kitš. Inglismaa jälle punktita. Mõtetu, isegi pole naljakas. Aga kui laulus kõlab sõna Tallinn (From Berlin to Tallinn), siis on tegemist Eestile kõige lähedasema lauluga. Ja Inglismaa on ikka Eestile palju punkte andnud. Sellest ka rohkem kui 1 punkt.

20
RomaniaTodomondo
Liubi, liubi, I love you

0 punkti
Rumeenia on paaril viimasel aastal väga meeldinud. Seekord on hüpatud kaugele minu maitsest. Mõtetu eurovisioni slaaviviisike. 6 keelt, häälte meelitamiseks. Õudne õudne, koe venekeel võtab viimasegi punkti.Kõige lisaks kammalliikamalla. Kristin hakkas ka selle laulu peale nutma

21
BulgariaElitsa Todorova & Stoyan Yankulov
Water

9 punkti
Võimas looduseteema. Võimas muusika. Hääl pole eriti hea, aga mõjub rahvuslikult omapärasena. Trummid on vinged. Techno. Esimene korralik tantsulugu. Sõnad muidugi mõtetud, aga sellise laulu puhul polegi vaja. Päris huvitav

22
TurkeyKenan Dogulu
Shake it up shekerim

1 punkt
Tüüpiline shake it -lugu. Plagieerivad enda eurolaule. Mõtetu same old same old. Vinguva häälega naiselik mees laulab. Tõsiselt nõme. Mis sest et tal on palju kommi kõigi jaoks ("lots of candy for you"). Tõeline kommionu.

23
ArmeniaHayko
Anytime you need

2 punkti
Idamaises stiilis ballad. Dramaatiline tuuline, stiilis, "Why baby do we say goodbye". Hääl on päris hea, aga põhimõtteliselt sõnad on tobedad ja föödimängija tõe meelde Kivirhi Romeo ja Julia, kuts Julia oli kits...Laulu lõppu ei jaksa ära oodata. Hullem hääleraiskamine nii kehvale laulule.

24
MoldovaNatalia Barbu
Fight

4 punkti
Moldova seksisümbol tõsiselt maitsetus kostüümis jälle üks idaeuroopa keelpillidega sealse disco, kus lauljal oleks vaja inglise keele kursust. Vaatasin alguses, et kolm pikkade juustega naist tantsivad taustal, aga keksmine oli hoopis mees. Tegelikult laul polnudki kõige hullem. Üle keskmise, kuigi see sõnum on minu jaoks vastuvõetamatu - meame võitlema...ei pea.

Kommentaare ei ole: