esmaspäev, 8. märts 2010

82. Oscari-gaala - live blogimine

Neil Patrick Harris avab lauluga Oscarigaala. Küsib veel ironiseerivalt, et kõik kindlasti imestavad, mis tema seal teeb... Kaks poolalasti varieteetantsijat liituvad temaga. Ja varsti terve varieteetrupp. Selge - koreograaf on ju tänavuse gaala pealavastajaks :)

Lavale saabuvad õhtujuhid - Steve Martin ja Alec Baldwin. Alec teeb komplimentide rea Steve-i kohta, Steve tutvustab Alec-it lihtsalt - see on Alec Baldwin :))) Edasi tuuakse välja, Meryl Streep, kes on kõige rohkem kandideerinud näitlejatest üldse kunagi. Steve Martin muidugi ütleb, et tema võtab seda igatahes nii, et Meryl on kõige rohkem kaotanud...

Edasi tutvustatakse Christopher Plummerit ja filmi Invictus. Vera Farmiga, "Dame" Helen Mirren. Steve Martin muidugi ütleb that damn Helen Mirren. Ja jälle Meryl Streep.... :)))

It's complicated kaasnäitlejad irvavad Meryli üle korralikult. Edasi Precious filmi näitlejad.... pagan nende naljad on tänavu eriti teravad. Rahvas ei tea kas naerda või "buu"tada. Gabourey Sidibe. Mo'Nique. Woody Harrelson.

Avatari režissöör James Cameron. Avatar-i puuseemned lendlevad Steve-i ja Aleci ümber :)

James Cameroni ex-abikaasa Kathryn Bigelow. Teevad nende üle nalja ja osa rahvast nagu Clooney ei naera üldse... ja järgmiseks narrivadki Clooneyt.

Inglourious Basterds ja Christoph Waltz. The motheload.

Beautiful Sandra Bullock. "Who doesn't love Sandra Bullock" "Well tonight we might find out".

Matt Damon. Zach Efron ja see tumedanahaline Twilight näitleja, kelle nimi mulle meelde ei tule. Alec ja Steve teevad nalja noorte üle, et vaadaku millised nad 5 aasta pärast välja näevad. Edasi Jeff Bridges... ja veel üks nali Clooney üle.

Penelope Cruz tuleb lavale jagama esimest auhinda...

No igatahes ei tohi seda võita Matt Damon. Woody Harrelson oli lahe ja tõesti väga hea. Christopher Plummer on küll oma karjääri pärast väärt Oscarit. Tahaks seda "Last station"-it väga näha. Stanley Tucci mängib seda vägistajat Armsad luud filmis. Päris freaky, aga raamat oli ome lõpu pärast möga. Ja siis suursoosik - Christoph Waltz. No ikka nii hea roll. See kokkulõigatud montaaž on ka ülivinge....

Parima meeskõrvalosa OSCAR - Christoph Waltz (Inglourious Basterds).... yess 1 õige!!!
Kõne on tänukõne Quentin Tarantinole. Ta ütleb, et selle Oscari tänu võlgneb ta Quentinile... tegelikult ikka oma vingele rollile :)

Blind side-i kui parima filmi kandidaadi tutvustus. Ja eraldi auavaldus Sandra Bullock-i rollile.

Lavale tulevad Cameron Diaz ja Steve Carrell. Multifilmi kandidaatide tegelased räägivad, mis nendele tähendab, et nad kandideerivad. Uhhh, ma loodan, et Up võidab... see oli parim neist!!!

Parima täispika multifilmi OSCAR - Up ... 2. punkt kirjas.

Režissööri kõne. Tänud kaastöölistele ja perele. Sest filmi "süda" on pärit "kodust".

Steve ja Alec tagasi lavale. Kiidavad, et neile meeldis film "Hangover".

Lavale tulevad Amanda Seyfried ja Miley Cyrus. Originaallaulude tutvustamine. Miley ajab sassi ja ütleb, et nad on mõlemad närvis.
Pliis, mitte need tavalised, igavad Princess and frog-i laulud... Loin de Paname ei ole Oscarit väärt ja film polnud ka suurem asi. Nine-ist Take it all oli juba enam vähem. Tegelikult oleks täitsa ok, kui see võidaks... Marion Cotillard on päris hea laulja. Aga ilmselt võidab Weary kind filmist Crazy heart. Ja see ongi kõige parem neist.

Parima originaallaulu OSCAR - The Weary kind (Crazy heart) ... 3. punkt kirjas.

Tänud perele ja filmitegijatele.

Parima filmi nominendi - "District 9" tutvustamine.... vinge montaaž. Päris hull film oli... heas mõttes :)

Alec Baldwin lavale ja tutvustab tutvustajaid...
Robert Downey jr ja Tina Fey. Stsenaariumid. Naljad, mida keegi filmitegijatest ootavad teistelt tegijatele - kirjanikud, režissörid ja näitlejad.

Hurt locker - võib täitsa võita. Minu lemmik Inglourious basterds.... The messenger. Väga hea stsenaarium!! Poleks üldse paha kui võidaks. A serious man, ei tohi võita. See polnud üldse nominatsiooni väärt. Up - nunnu ja südamlik lugu, aga mitte eriti originaalne lugu.

Parima originaalstsenaariumi OSCAR - Hurt locker ... seda ma kartsin, et kas see või IB... aga ma panin mööda...lootes, et ehk siiski Tarantino võidab.

Kõne ja tänu sõduritele, režissöörile ning kuu aega tagasi surnud isale.

Molly Ringwald ja Matthew Broderick saabuvad lavale. John Hughes-ile austuskõne. Üks oli ju tema Breakfast club-is ja teine Ferris Buelleri filmis... Montaaž Waltersi filmidest. Päris mitu minu lemmikfilmi lapsepõlvest. Mees lahkus sellel aastal. Teised tema filmide näitlejad saabuvad lavale. Teiste hulgas Macauley Culkin tema "Home alone" filmist.

Up - parima filmi nominendi tutvustus. Hämmastav kui sarnast häält tegi Priit Võigemast koera rollis oma ingliskeelse kolleegiga :)

Carey Mulligan ja Zoe Saldana tutvustavad lühifilmikandidaate.
Endised lühifilmide võitjad räägivad lühifilmist kui kunstivormist. Ja kui oluline ja mõnus on lühifilm. Kõikide lühifilmitegijate pikkade filmide näidised on ka juures.

French roast ei tohi võita. võib aga ma ei usu, et võidab Granny O'Grimm. Loodan, et võidab Logorama või Matter of loaf and death.

Parima lühimultika OSCAR - Logorama... jälle napilt mööda... see oli mu enda lemmik, aga arvasin, millegipärast, et nad valivad Matter of loaf and death-i.

Lühidokk - Loodan, et võidab Hiina ebanaturaalne katastroof või majandusolukorra mälestuseks Last truck... paljud on pakkunud ka Music by Prudence-it...

Parima lühidokumentaali OSCAR - Music by Prudence ... jälle mööda...

Tänukõnele lasti muusika peale... vaesed võitjad... ei saa nii pikalt seletada! :)

Lühimängufilm - ei tohi Rootslastele minna, see oli jama. Ja Miracle fish mulle ka ei meeldinud. Usun, et võidab The door, Kavi või New tenants.

Parima lühimängufilmi OSCAR - The new tenants ... ja jälle mööda.

Taanlased laval ja tänavad tegijaid. Teisele mehele lasti muusikat peale, tema sõnad ei kostugi inimesteni. Karm.

Ben Stiller saabub Avatarina lavale :) Ja räägib Nav-ide keelt. "This seemed like a better idea in rehersal". Et see olevat kas Avatar või Hitleri uniformis... auhind parimale make-up-ile. Irooniline, et Avatar isegi ei kandideeri selles kategoorias... selgub, et Stilleril on 2 saba.
Star trek peaks kõigi eelduste kohaselt võitma... kuigi muidugi Il Divo oli ka vinge... Aga kas Young Victoria lihtsalt soengute pärast võib võita?
Stilleri saba hakkab oma elu elama...

Parima make-up-i OSCAR - Star trek ...4.punkt.

Tänukõne filmitegijatele ja filmifirmadele. Kaamera näitas vilksamisi Kate Winsleti. Lavale saabub Jeff Bridges ja tutvustab parima filmi nominenti - A serious man.

Laval Jake Gyllenhaal ja Rahcel McAdams. Mgandatud stsenaarium. Peab võitma Up in the air. See oli superhea lugu ja tekst. In the loop mul nägemata, et see võib muidugi ka võita. Aga Precious nüüd küll mitte... see oli liiga "ameerika". An education-i tekst oli tegelikult päris hea. District 9 stsenaarium ei olnud tegelikult filmi tugevaim külg, kuigi originaalne.

Parima mugandatud stsenaariumi OSCAR - Precious ... pagana pihta... õhtu esimene tõeline üllatus.

Võitja on täiesti sõnatu. Ähib ja puhib. Kuid tegelikult tuleb sõnu küll ja mitte vähe. Ometi sõnad on ju tema "ala"... lõpuks tänab kõiki :) Precious-i mustad on kõik endast väljas. Steve Martin tuli lavale ja ütleb, et tema kirjutas selle kõne talle :)

Lavale kutsutakse Queen Latifah. Akadeemia kuberneri auhinnajagamisgaalast videomontaaž. Auoscarid... teiste hulgas Lauren Bacall, kes teeb nalja, et ta on ju nii noor.... ja et ta on nii erutatud, et nüüdsest on tal koju minnes ka kahejalgne mees olemas... rahvas saalis annab seisvad ovatsioonid Lauren Bacallile.

Lavale saabub Robin Williams. Teeb kahemõttelise nalja "pallide" ja "ballide" kohta...
Naiskõrvalosad - Penelope küll ei tohiks võita. Ta on ju hea näitleja, aga Nine-s ei olnud ta eriline. Vera Farmiga samuti. Kuigi ma tahaks, et Up in the air võidaks midagigi. Maggie Gyllenhaal ei olnud ammugi midagi erilist selles Crazy heart-is. Küll päris ehe, aga tegelikult mitte OSscarivääriline. Anna Kendrick oli mu teiseks lemmikum neist, kuid Mo'Nique peab võitma... see on üldse ükse viimase 10 aasta parimaid naisrolle. Tõeliselt võimas. No ei ole teist tema kõrval... seekord küll mitte... ta peab võitma!

Parima naiskõrvalosa OSCAR - Mo'Nique ...5.punkt

Rahvas seisab püsti! Mo'Nique tänab akadeemiat, et "it can be about the performance and not the politics". Ta ju ei teinud mingit reklaami, et tema peaks võitma... aga ta oli ka lihtsalt parim.

Colin Firth tutuvustab parima filmi nominenti - An Education. Montaaž filmist. Tegelikult oli see päris hea film. Vaatasin Stockholmi filmifestivalil. Head näitlejad. Eriti Molina, isa rollis.

Lavale saabub Sigourney Weaver. Kunstnikutöö oscarikandidaatide tutvustus. Siin ei ole ilmselt küsimustki - Avatar peaks viima võidu... kui siis ainult Sherlock...

Parima kunstnikutöö OSCAR -Avatar ...6.punkt

Võidavad 4 mees, kes kõik Sigourneyst lühemad. Tänud Jim-ile ja perele. Ja kaastöötajatele. Iga päev kui nad tööle läksid, siis neil oli tunne, et nad töötavad koos geeniusega.. Naljakas, aga kaamera ei näita Jim-i :) ja korduvalt...

Tom Ford ja Sarah Jessica Parker saabuvad lavale. Need kahekesi ei saa muud kui kostüümikunstnikule oscarit jagada :) Igatahes hoian pöialt Young Victoriale ja Bright star-ile...

Parima kostüümidisaineri Oscar - Sandy Powell (The young Victoria) ...7.punkt

Tädil on see juba 3. oscar. Pühendab selle oscari neile disaineritele, kes teevad tööd madala eelarvega ja tänapäevaste/tavaliste kostüümidega filmidele.

Charleze Theron tutvustab parima filmi nominenti - Precious. Montaaž filmist.

Steve ja Alec viskavad nalja eelmise öö kohta, kui nad pidid samas voodis magama.

Kristen Stewart ja see mees, kelle nime ma ei tea Twilight-i teisest osast. Montaaž ja austusavaldust õudusfilmidele. Tapjahai, Psycho, Shining, Scream, Friday the 13th, Chucky, Nightmare on Elm Street, Ring, Rosemary's baby, Misery, Whatever happened to Baby Jane, Frankenstein, Dracula, Beetlejuice, Birds, Two brains, Marathon man, Twilight, Edward Scissorhands, Sixth sense, Alien, Exorcist, Carrie, Blair Witch Prject ja paljud muud filmid...

Anna Kendrick ja Zac Ephron. Helikunstnike kandidaadid. Morgan Freeman seletab vahet editing-i ja mixingi vahel eelmise aasta võitja - The dark Knight näitel. Näis kas võidab mõlemad Avatar või läheb üks Hurt lockerile?

Parima helimontaaži OSCAR - Hurt locker ...pagan mööda
Parim helimiximise OSCAR - Hurt locker ... 8.punkt.

Ma arvasin, et montaaž läheb Avatarile... lahe, et ei läinud :) Sest mida vähem Avatarile, seda parem. See film oli kokkuvõttes üks paras möga. Seevastu Hurt locker, ehk Piinakamber oli väga hea!

Parimate tehnoloogiasaavutuste tseremoonia auhindadejagamise montaaž... seal jagati üle 40 Oscari...

Lavale saabub John Travolta. Tutvustab parima filmi nominenti - Inglourious basterds. Montaaž filmist. Milline nauding on iga kord näha kolonel Hans Landa -t :)))

Steve Martin kutsub lavale Sandra Bullock-i. Kes tutvustub operaatorioscari kandidaate.
Ikka sama nali, et naisnäitlejad nõuavad operaatoritelt, et nood näitaks neid heast küljest. See peaks minema Avatarile...

Parima operaatori (cinematography) OSCAR - Avatar ...lootsin nii Inglourious basterdsi võitu, et oli pimestatud oma lootuses :) kuigi teadsin, et võidab Avatar.

Lavale saabub Demi Moore. Mu lapsepõlve üks ilusamaid... James Taylori laulu saatel meenutatakse tänavu lahkunuid... Patrick Swayze, Jean Simmons, Eric Rohmer, David Carradine, Dom DeLouise, Ron Silver, Brittany Murphy, Roy E. Disney, Michael Jackson, Natasha Richardson, Karl Malden to name but a few...

Jennifer Lopez ja Sam Worthington tutvustavad originaalmuusika oscarikandidaate. Taustaks tantsijad - paljud neist So you think you can dance-i saatest tuttavad....
APPIIIII kui lahe!!!!!!! Mul olid külmavärinad terve pika tantsumontaaži aja!!!! See on terve selle Oscar-gaale kõige lahedam osa!!!!! Ära tundsin Travise ja selle blondi pika tüdruku 5.hooajast. Usun, et võidab Up. Kuigi kõige stiilsem tants oli Hurt locker-i ajal... tõeliselt vinge koreograafia. Palju tänu ka breakarite trikkidele ja saltodele.

Parima originaalmuusika OSCAR - Up ...9.punkt

Bradley Cooper ja Gerard Butler laval - tutvustavad parima visuaalefekti nominente... no peaks Avatar võitma...

Parimate visuaaleffektide OSCAR - Avatar ...10.punkt

Jason Bateman tänab, et on saanud võimaluse George-i Clooney bossiks olla ja tutvustab parima filmi nominenti - Up in the air

Lavale tuleb 27 aastasel parima stsenaariumi eest Oscari võitnud Matt Damon. Tutvustab parima dokfilmi kandidaate. Siin võib oodata üllatust. Kõik arvavad, et The cove võidab... mina ka... sest ma pole teisi veel näinud. Aga sellises olukorras just võib keegi üllatada... äkki Food, Inc või Which way home???

Parima täispika dokumentaalfilmi OSCAR - The cove ...11.punkt

Oi, selle filmi on teinud näitleja Fisher Stevens :) Ma ei olegi nime varem kokku pannud... Tema ju osaleb Das Experimant-i Usa ümbertöötluses, mis peaks sellel aastal veel kinno jõudma.

Järgmiseks keegi mus mees, keda ma ära ei tunne nii kiiruga... tulemas on montaaži oscar. Näitab erinevaid otsuseid, mida monteerija teha võib Oscari gaalat näidates. Tutvustab nominente. See peaks minema hurt lockerile...

Parima montaaži OSCAR - The hurt locker ...12.punkt

Kiired tänud kahelt võitjalt... mitte nii nagu tavaliselt, et üks räägib ära ja siis teine ei saagi tänada... Kavalad, räägivad vaheldumisi :)

Keanu Reeves tutvustab parima filmi nominenti - The hurt locker, ehk Piinakamber maakeeli...tõenäoline parima filmi võitja... praeguseks juba 4 oscarit võitnud, aga õhtu alles noor... ilmselt tuleb kokku 6 Oscarit...

Alec ja Steve tutvustavad Pedro Almodovari ja Quentin Tarantinot. Steve teeb nalja, et need on ju Aleci ja Steve-i hüüdnimed teineteisele...
Superstaar režissöörid tutvustavad parima võõrkeelse filmi oscareid. No see on põnev... kas minu lemmik Prohvet või Saksa suursoosik Valge lint või üllatusvõitjana oodatav Argentiina Saladus on nende silmades. Mina hoian igatahes Pohvetile pöialt. Prantsumaa pole vist pikalt võitnud ka. Saksamaa on mitu korda viimastel aastatel...

Parima mitte-ingliskeelse filmi OSCAR - Argeniina - El secreto de sus ojos

Pagan. Minule see film ei meeldinud. Liiga konstrueeritud mulje jättis ja kuidagi võlts. Olen pettunud. Aga mitte üllatunud, sest selles on hakatud rääkima just viimasel ajal, et Argentiina võidab...

Steve küsib, et Alec kandideeris ju Cooleri eest kunagi... et mis tunne oli... Steve-il hea võimalus irvitada - Baldwin ju ei võitnud.

Kathy Bates tutvustab parima filmi nominenti. Ilmselt saab sellest kõigi aegade kõige rohkem raha teinud film...üle 10 aastat on seda valmistatud - Avatar.

Michelle Pfeiffer tutvustab Jeff Bridge-st. Nad mängisid ju koos The fabulous Baker boys filmis. Pagana pihta, Michelle on ikka nii kena. Ta peaks ka ühel päeval oma oscari saama!!!!
Nii armas kõne Jeff-i kohta... mul läheb silm märjaks... ime et Jeff-il endal ei lähe...
Vera Farmiga tutvustab George Clooneyt...pagan, nii lahedalt armsalt räägivad. Nii südamlik ja ehe. Clooney on nii vinge ja fantastiline inimene. Heategevuse kunn ja suurepärane kunstnik.
Julianne Moore tutvustab oma kaasnäitlejat Colin Firth-i. Nad kohtusid selle filmi tegemisel esimest korda. Julianne ütles, et tal olid ootused kõrged tema suhtes... ja Colin ületas neid kõiki. Julianne-il endal vist läks raskeks...
Tim Robbins tutvustab Morgan Freeman-i. Laheda naljaga nende esimese koostöö kohta. Kuidas Morgan palus Timil kohvi talle tuua.
Colin Farrell tutvustab Jeremy Renner-it. kellega nad mängisid koos S.W.A.T.-is. Lavale saabub Kate Winslet, kes teatab kes võidab parima meesnäitleja oscari. Noh, Jeff peaks võitma... muud oleks üllatus...

Parima meespeaosa OSCAR - Jeff Bridges (Crazy heart) ...13.punkt.

5. korda kandideerimas ja 1. korda Oscar koju. Rahvas seisab püsti!!! Emale ja isale taevasse pühendus ja tänu. Neil ju terve pere filmiinimesed. Ning kõikidele kaastöötajatele muidugi ükshaaval... lisaks firmadele ja kõigile kellega Jeff on kokku puutunud. Ning muidugi 33 aastat abielus olnud abikaasale tänud. Ja koju tütardele ka.

Montaaž parimate naisnäitlejate rollidest.

Kõhnaks jäänud Forest Whitaker oli Sandra Bullocki režissör filmis Hope floats. Michael Sheen teeb nalja koostöö kohta Helen Mirreniga filmis The queen. Eriti tema tätoveeringu üle :) Peter Sarsgaard ütleb, et Carey Mulligan on armunud temasse kaks korda... Peter kohtles teda kehvasti... ta vabandab, et ta oleks pidanud ütlema, et ta oli abielus... Ja õnneks on Carey nii noor, et temalt on veel palju oodata. Oprah Winfrey tutvustab Gabourey Sidibe-t. Et kuidas ta lasi koolist poppi, et minna katsetele, et saada seda rolli Precious-e filmis. Ja nüüd istub ta saalis ja kandideerimas samas kategoorias koos Meryl Streepiga. Tõeline Ameerika Tuhkatriinu. Stanley Tucci... no mida tal ongi öelda... kaks nende ühist filmi on tema suurimad saavutused tema enda karjääriredelil. Ja ta armastab teda nagu terve maailm. Meryl Streep is quite simply the BEST...

Auhinda tuleb kätte andma Sean Penn... no kas Sandra võidab, nagu ennustatakse... ma tegelikult ju ka ennustan ja arvan, et Bullock võidab... aga loodan niiiiiii väga, et Meryl võidaks....pliis ainult mitte Gabby Sidibe...

Parima naispeaosa OSCAR - Sandra Bullock (The blind side) ...14.punkt

Sandral on pisarad kohe tulemas....rahvas seisab... ei tule pisaraid...ta teadis ette...tänab teisei kaasnaisnäitlejaid... nagu tavaliselt naised...selles kategoorias. Ütleb, et Meryl on nii hea "suudleja" :))) nad ju siin äsja olid uudistes oma "musiga" :))) Ja tänud kõikidele kes on talle head ja halvad olnud... aga kuna aega vähe, siis tänud emadele... viidates tema rollile...ja oma emale... kes nõudis, et kui ta tahab saada kunstnikuks, siis tuleb selleks pingutada. No lõpuks tuli tal ikka nutumaik ka suhu.

Barbara Streisand kui "nais"režissöör on kutsutud režissööri oscarit andma.... see on ju ajalooline hetk... sest tõesti esimest korda võib olla režissööri oscari saaja naine... samas võib esimest korda ajaloos saada selle kategooria oscari aafrikaameeriklane.

WELL THE TIME HAS COME!

Parima režissööri OSCAR - Kathryn Bigelow (The hurt locker) ...15.punkt

Moment of a lifetime... ütleb Kathryn. Nii võimsatele filmitegijatele tänud... Tänud stsenaariumiautorile ja näitlejatele. Ja teistele filmiga seotud inimestele... Ja Iraagis ning Afganistaanis võitlevatele sõduritele tänud ning et nad ikka turvaliselt koju jõuaks...

Õhtu tähtsaimat Oscarit tuleb lavale teatama Tom Hanks. Ilma pikema jututa.

Parima filmi OSCAR - The hurt locker ...16.punkt

Hurt locker korjaski 6 Oscarit kokku.

Seekord läks siis sedasi. Kõigest 1 tõeline üllatus... et mu suur lemmik "Up in the air" jäi stsenaariumi oscarist ilma ja tegelikult üldse ilma oscarita. Inglourious basterds oleks ka pidanud saama mõne peale Christoph Waltz-i meeskõrvalosa... aga mis teha... Akadeemial ju ikkagi selline keskmine maitse. Lahe, et see tobe Avatar ei võitnud parimat filmi...

Steve Martin tegi veel lõpunalja... et show oli nii pikk, et Avatar toimub nüüdseks juba nö. ajaloos :)))

And the rest as they say is history....

4 kommentaari:

TwD ütles ...

Vaatasin öhtul kordust, vaba meelega, ilma sportliku elevuseta (mis oleks kaasnenud otseylekande puhul) ja hea teadmisega, et kui ma midagi silmist lasen, siis meie hea kroonik Danzumees on köik kirja pannud...ja enamgi veel.
Köik oligi nii, nagu siin loos yles tähendatud.
Hea meelelahutus! Kiire ja vaimukas; kaunid näitlejad vörratutes kostyymides (kleit oleks liiga lahja väljend) ja massiliselt infot. Mitte seda, mida saab tagantjärgi lugeda - seda ka - aga just seda, mida hiljem teatmikest ei leia: infot, mida loeb nägudelt, liigutustest, repliikidest. Väikseid nykkeid, intriige ja iseloomu-paljastusi :).

Clooney nn mittenaeratamine torkas töesti alguses silma, aga ta on pigem rezhisöörihingega mees, kui näitleja. Nii mulle tundub, ehkki ma tema filme pole palju näinud ja suurt tast ei tea...Eelarvamus oli ka: kunagi olin Soderbergh'i Solarisest niivörd raskelt pettunud (kuidas nad vöivad peale geniaalset Tarkovskit veel yhte Solarist teha) ja see pahameel kandus automaatselt Clooney' peale :), kui rumal minust).
Aga Clooney tundub olevat önneks mötlev näitleja ja pigem ise hingelt lavastaja. Nägid tema pealiigutusi lava suunas: näidake ometi lava, mitte mind! Vörratult ilmekas ja yldse mitte yrg-näitlejalik, kes peabki armastama endale suunatud kaamerat (á la "ah-mis-te-nyyd-minust", aga seesmiselt särades).
Clooney on sellest yle. Ja tegelikult köik head näitlejad, kes seal olid ja figureerisid. Nad naeratasid heatahtlikult tögamiste peale, kus minu meelest see tätoveeringu oma oli ainuke maitselibastumine. Nimetada yks kord, noh, ok, me teame seda tätoveeringut; kuid nii mitu korda - see oli juba vaimukuse puudus.

Filme pole yhtegi näinud, aga nyyd tean, mida vaadata. Eks ma yht-teist aimasin ette, aga nyyd nopin arvajate töö viljad ja lähen teadlikult elamust saama.

Yllatas on karismaga C. Waltz - juba tema miimika ja olek, see on nagu plahvatuste seeria, mis siis veel filmis tuleb!? Tarantino ikka leiab pärle...

Merli Vajakas ütles ...

Vaatasin ka jagamist. Loomulikult live's ja mul läks 24-st punktist 9 pihta. (golden globes'del 25-st 10, kui õigesti mäletan).

Danzumees ütles ...

Ehhee R, see Clooney on showman läbi ja lõhki :) Ühes kaadris oli näha kuidas ta kraplikult hoiab naeru tagasi :) See Solaris oli tõesti kahtlase väärtusega... ka mina imestasin seda toona. Ja maitselibastumisi naljadega oli nagu show algusepoole rohkem. Hiljem läks ehtsalt vahvaks asi. Ja kui Sa pole veel Inglourious basterdsit ja Up in the air-i või võõrkeelsete filmide kandidaati Un prophete näinud... siis ma soovitan alustada nendest. Kõik kolm olid minu jaoks cream of the crop. Aga ka paljud teised, teiste seas parima filmi võitnud Hurt locker ka väga hea. Minu lemmikkategooriad on stsenaariumid ja võõrkeelne film. Nende kandidaadid on tavaliselt kõige huvitavamad ja paremad.
Ning Waltz on tõeline "aasta avastus". Tarantinol on tõesti "silma" :)

Danzumees ütles ...

Merli, ma kahtlustan, et Sa läksid Avatari "libedale teele"?:) Noh, ega neid asju ju kunagi 100% kindlalt ette ei tea ja seega sama hästi oleks võinud minu panus Hurt lockerile osutuda valeks. Üldiselt oli minu meelest keskmise etteaimatavusega aasta. Eelmisel aastal oli hoopis kindel, et Miljonimängu-film skoorib hästi.