laupäev, 12. veebruar 2011

Eesti Eurolaul 2011 - 1.poolfinaal

Ettevaatust,
Live arvamused:
1. Laul - Marilyn Jurman - lauljal pole häält. Laul on igav ja hajub massi kindlasti.
2. Laul - Elmayonesa - raggavärk. See pole minu muss ja ega tase pole ka hea, aga vast torkaks isegi silma suurel Eurol. Laulja tüütab küll pikapeale ära ja ta liigub sellevõrra palju, et hakkab lõpuks ähkima.
3. Laul - Victoria - nö.väljamaalased jätkavad... Video oli äge just sellepärast, et taustal olid meestantsijad. Nüüd on tibid ja see pole pooltki nii lahe. Eriti kuna laulja ka pole midagi erilist. Päris hea mõte nende mannekeenidega.
4. Laul - Noorkuu - ole mu laupäevaõhtu... :) ulguv boybänd... eieieiei. Lõpuks enam üldse ei jaksa kuulata, tahaks kanalit vahetada. Rohkem riietele kui laulule rõhku pandud.
5. Laul - Jana Kask - alguses on helimehel ming bläkk, sest mikker või üldsound on vaikse peal. Esimene ballaadilik laul. Kuidagi tuttav tundub laul, aga sellistel vist eurovisioonidel lähebki hästi. Ma pole eriti seda Jana Kaske varem kuulnudki. Raadiost vist muu muusika seas on kunagi tulnud, aga ühtegi tema laulu küll ei tea. Seegi laul tüütab pikapeale ära. Imelik stilist on tal, Jana peaks nagu olema noor tüdruk, aga millegipärast on tahetud temast selline mammilik tädi kujundada.
6. Laul - Kait Tamra - Issand jumal, no see laul on täielik põhi. Peab vist kõvasti pingutama, et leida hullemat varianti esindajaks. Ta ometi tõesti ei mõtle tõsiselt selle sellise lauluga osalemisel. Ma tahaks ropendada :(((( (olen varem Tamrast ainult kuulnud, aga teda kuulnud polegi)
7. Laul - Ans.Andur - jälle laulja, kellel viisipidamisega probleeme. Selline koolikidrapopp, mis võiks olla hea, aga pole seda teps mitte. Ooo õudust.
8. Laul - Meister ja Mari - oot kas see on laulukarussell.. Noh midagi omapärasemat siiski. LapsTätte on täitsa papsTätte moodi :) See oli vist asenduslaul, mis esialgu jäi 20 hulgast välja. No pigem neist halbadest üks parem variant.
9. Laul - Getter Jaani - jälle midagi tuttavlikku. Breikarid, lahe, midagigi. Jälle laulja, kelle nime kuulnud olen, aga ei tea ühtegi tema laulu. Seni selles poolfinaalis mu lemmik. Seda laulu kujutaks raadiossegi ette. Natuke nagu laulu moodi laul võrreldes eelnevatega.
10. Laul - Outloudz - see on see välismaasaundiga Eesti bänd, kelle raadios kõlav laul mulle täiega meeldib. Veel üks laulu moodi laul. Kuigi minu maitse jaoks liiga palju "old and grey" korduseid.

Enne hääletust ma loodan, et edasi saavad:
1.Getter Jaani
2.Outloudz
3.Victoria

Tegelikult ülejäänutel peale Getter Jaani ja Outloudzi vahet pole. Kui päris aus olla, siis 1.poolfinaalis ainuke, mis minu meelest võiks natukese töötlemise järel asjalik variant olla, on Laul nr. 9 ehk Getter Jaani - Rockefeller street. Kuidagi kurb on jälle, et nii madal tase on meie eurolauludel. Ilmselgelt pole see "minu muusika". Suuremas osas ju vägisi kirjutatud laulud. ja nagu vägisi kirjutatud luuletus, nii ka laulud - need lihtsalt pole sündinud "südamest ja hingest". Mitte, et ma ise suudaks paremaid laule kirjutada... Samas ma ei kirjutagi sellepärast laule...

Žürii lemmikud:
Outloudz
Victoria
Getter Jaani
Jana Kask
Ans. Andur

Intervjuudest žüriiga selgub, et päris mitme lemmik on Outloudz...
Jess Kahu meelest oli ka Getter Jaani laul parim!

Hääletajaid kokku 22000.
Rahvahääletuse tulemused liidetakse ka ja finaali pääsevad:
Getter Jaani!!!!
Jana Kask
Noorkuu
Outloudz
Victoria

Järgmise nädala poolfinaali ülevaatest tundus huvitav:
Sõpruse pst, mingi jaapanipärase nimega värk ja Ithaka, kuigi need lõigud olid nii lühikesed, et ega päriselt aru ka ei saanud.
Järgmisel nädalal olen sellel ajal hoopis teatris, aga ehk õnnestub live-na kommenteerida saadete internetiarhiivist vaadates...
Kas tegelikult peakski, sest ega mul ilmselt muud nende kohta öelda ei ole kui palju-palju negatiivset ja negatiivsust endast välja ajada ei tahakski. Võibolla tõesti peaks jätma kommenteerimise neile, kellele selline muusika korda läheb...

Kuid lõppkokkuvõttes said õiged 3 parimat edasi esimesest saatest - Getter, Outloudz ja Victoria. Ja see on ju positiivne :)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma arvan, et te vajate ravi ja ma olen ammu juba tahtnud öelda, aga ma unustasin, teie auväärt rootsis elava tantsija kriitiku olemasolu ära, aga tõepoolest, natuke liigapalju on kibedust teie kriitikas, muidu isegi võiks midagi tõsiselt võtta, aga te lihtsalt kohati tundute üleüldiselt õel ja pahatahtlik!!!

Danzumees ütles ...

Ausalt öeldes, ma ei taha paha kellelegi. Ausalt. Te ajate kaks olulist asja sassi. Aga võibolla Teie endaga ongi nii, et kui mõni laul Teile ei meeldi, siis tahate kohe õelalt paha kellelegi.
Minule lihtsalt suuremas osas ei meeldinud need LAULUD ja mõnedel lauljatel oli viisipidamisega tõelisi raskuseid. That's it.

Anonüümne ütles ...

Anonyymne oli kommenteerimise hetkel ilmselt veel purjus :)