esmaspäev, 12. veebruar 2007

2007. aasta esimese pooleteise kuu telemaastik

Viimasel ajal tundub telekast täiesti tühi olevat. Osaliselt mõjutab seda muidugi Oscari filmide vaatamaine, osaliselt ka filmide tase ning tahtmatus vahtida todbedaid telesaateid. Siiski kui nüüd kokku hakata lugema, siis on ikkagi üht koma teist, mis silmade kaudu telepurgist ajju tungib.

Mulle meeldivad reality sarjad, komöödia ja põnevus, seda võib näha ka nimekirjast:

9. Melodifestivalen - Rootsi eurolaulude eelvoorud. Jah, neid vaatan juba vanast harjumusest. Sellel aastal on väga vähe häid. Esimesel osal polnud nagu palju vigagi, aga teises eelvoodur polnud ainsatki head laulu. Vastupidi - üks oli hullem kui teine.

8. DanceLife - Reality sari kuuest tantsijast ning nende läbilöömisest tantsumaailmas. Ühtedel lihtsalt on rohkem särtsu ning neil on lihtsam läbi lüüa, teistel - tantsigu nad nii hästi kui tahes, ikka on keegi kõrval, kes särab eredamalt. Üks kuuest on ka Blake McGrath, see sama mees, kes So You think You can Dance esimesel hooajal oli minu meelest parim tantsija (ta küll ei võitnud, sest rahvas teda tema ülbuse pärast ei armastanud). Ka selles sarjas lööb tema iseloom ja üleolek välja. Igatahes on päris põnev vaadata elu, mida ma oleks tahtnud elada. Ja võibolla oleks ka elanud, kui poleks omal ajal tantsimist katkestanud ning USAsse kolinud...

7. War at home - Lahe pooletunnine komöödiasari perekonnast, kus paps on keskmisest närvilisem oma laste "õigest" kasvamisest. Igal juhul on positiivselt originaalne koos lõikudega tegelaste mõtetest ning karismaatilisest ema ja isa näitlejatest. Lapsed on ka lahedad 8ja neid on 3, nagu minulgi)

6. Top design - Project runway stiilis reality sari, kus iga nädal sisekujundajatest osalejad disainivad mingi hoone või eseme ja siis žürii hindab ning saadab kehvema koju. Tegelikult olen näinud alles esimest osa, aga tundus päris põnev. Eriti sellepärast, et nad teevad seal midagi oma kätega ning oma nägemusega. Esimeses osas oli üks jube lahe tuba, koos liivakastiga ja kiigega. Täiesti originaalne lahendus!

5. The Apprentice - Kunagine lemmiksaade Donald Trumpiga, on kolinud selleks hooajaks Los Angeles-i ning kaotanud oma sära. Tegijad üritavad küll pakkuda huvitavaid pöördeid ning nõkse, kuid tegelikult tundub see kõik ikkagi juba vanana. Võibolla muutub saade põnevamaks, kui juba tekivad eelistused, et kes võitma peaks. Aga hetkel vaatangi seda ainult selles ootuses. Heidi on nagu selline esime võimalik variant, aga eks näis.

4. American Idol - meilgi peatselt Eesti otsib superstaari - Ameerika variant. Hetkel on küll ainult olnud eelvoorud eetris, aga juba sellel nädal on poolfinaal ja siis läheb alles päris asjaks. Aga neid imelikke tüüpe, kes kõik arvavad, et nad hästi laulavad ning võiksid saada superstaariks...suuremalt jaolt on nad kõik naljakad ja naeruväärsed või siis jälle nauditavalt head lauljad. Põnevaks läheb!

3. Entourage - Sex and the city meestele. Lugu keerleb ühe uue tõusva meesnäitleja ümber, kelle parim sõber on tema isiklik manager. Lisaks on veel kambas üks teine sõber, kes on ühtlasi autojuht ja asjade organiseeria ning vanem vend, kes näeb täiesti erinev välja kuid saab tänu oma superstaarist nooremale vennale ka kõrvalosasid filmidest. Lisaks veel manager, kes rolle otsib ja hulk naisi, kes nende meeste elu ümber keerlevad. Tihti külastavad sarja ka päris staarid. Seega mitte tavaline pooletunnine komöödiasari, aga üsna sarnaselt Seks ja Linn sarjale südamliku dramöödiaga.

2. Desperate housewives - Eelmisel aastal ikka mu lemmiksari olnud, on viimasel ajal vindi nii üle keeranud, et olen ta seekord pannud teiseks. Kuigi esimese koha sarjaga on ikka see Vestman all Piibeleht peal effekt. Eriti Bree, Gabrielle ja perekond Scavod on need, mis mind selle sarja juures huvitavad. Wisteria Lane-l küll ise elada ei tahaks, verejanulised kättemaksjad ning laibad mis on maetud tagaaedadesse on küll parem, kui jääks telesarjadesse. Aga kogu selle kompoti koosluse peale saab alati ühe kõhutäie naerda. Felicity Huffman ja Marcia Cross näitlevad ka pagana hästi!

1. Prison break - See on terve meie pere fanatism. Lapsed kaasa arvatud, passime koos, kuidas vendadel läheb oma nime puhastamisega. Siiani pole nad veel kedagi tapnud. Jah, nende pärast on tapetud ja nad on olnud tapjatega sõbrad. Kuid ise on nad täiesti puhtad sellest patust. Hämmastavalt hästi kirjutatud ja pidevalt üllatusi ning üllatavaid pöördeid pakkuv telesari. Ja neid üllatusi mahub igasse osasse mitmeid. Samas ka armastust ja peresuhteid...täiuslik põnevussari.

Kommentaare ei ole: