teisipäev, 27. veebruar 2007

Oskar --ite jagamise öö kokkuvõte

Best Picture: The Departed
Arvasin õieti. Samas oli see ka minu meelest parim, seega õige võitis.

Best Director: Martin Scorsese, The Departed
Kaua tehtud kaunikene. Nii ma arvasin ja nii ma ka soovisin. Kahe tule vahel on ülistuslaulu väärt!

Best Actor: Forest Whitaker, The Last King of Scotland
Arvasin õieti ja see oli ka minu lemmik. Ausalt öeldes ei oleks osanud kedagi teist nähagi võitjana. See film ja see roll on tõelised saavutused.

Best Actress: Helen Mirren, The Queen
Jälle arvasin õieti ja pakkusin ka õieti. Kuigi viimasel hetkel nähtud Judi Dench Ühe skandaali märkemed - filmist oleks võinud sama vabalt võita, või siis ainuke "ameeriklanna" Meryl Streep. Siiski, tegelikult polnud kindlamat võitjat kogu õhtul. Tundus, et Mirren on ka juba kivikõvaks tehtud nende auhindadega, mis talle sellel aastal pähe on sadanud.

Best Editing: The Departed
Olen erinevates kohtades arvanud nii seda kui Babelit. Samas lõpuks pimestas mu oma soov ja tahe, et eriline montaaž mis Babel-i filmi kandis on igati oscarit väärt. Aga samas võitis väga hea ja hoogsa montaažiga, super film!

Best Original Screenplay - Little Miss Sunshine
Nunnu, kõige originaalseim originaalstsenaarium võitis! Vinge! Õiglus on ilmas! Nii arvasin seda kui ka tahtsin, et see võidaks.

Best Adapted Screenplay: The Departed
Arvasin ja tahtsin Departed -i võitu. Juba originaal oli sellel filmil väga hea!

Best Supporting Actor: Alan Arkin, Little Miss Sunshine
Kerge üllatus, sest tegelikult oli enam vähem kindel et Eddie Murphy võidab. Samas mingid märgid olid ka olemas, et Arkinile avaldatakse austust. Eddie oligi vist olnud ülivihane. Minule meeldis hoopis Jackie Earle Haley Väikesed lapsed, ehk Little children filmist.

Best Supporting Actress - Jennifer Hudson, Dreamgirls
Arvasingi, et endine American Idol saates osaleja selle mehikese saab, kuigi lootsin, et hoopis Babel-i lapsehoidja korjab võidu.

Foreign Language Film - The Lives of Others
Hmm, mõnevõrra üllatuslik, et Pan's labyrinth jäi sellest Oscarist ilma, samas ehk ikkagi täie õigusega. Saksa spioonifilm oli üks vähestest viimase Pöffi pärlitest.

Best Cinematography: Pan's Labyrinth
Hmm, arvasin, et võidab Children of men ja lootsin, et võidab unenäolik Illusionist. Samas nüüd saan aru küll miks Paani labürint võitis.

Best Costume Design: Marie Antoinette
Arvasin Marie Antoinette-i, lootsin, et võidab Curse of the golden flower. Hiina film polnud just suurem, asi, aga need kostüümid ja ehted olid midagi üleloomulikku. Aga jah, sellegipoolest olen võitja üle rõõmus!

Makeup: Pan's Labyrinth
Ainuke variant!!!

Art Direction: Pan's Labyrinth
Ainuke variant!!!

Visuals Effects - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Ainuke variant!!!

Sound Mixing: Dreamgirls
Ainuke variant!!!

Sound Editing: Letters from Iwo Jima
Arvasin, et Piraadid võidavad, aga lootsin just nimelt Iwo Jima kirjade võitu.

Best Original Song - I Need to Wake Up, Inconvenient Truth
Yess. Ma ei arvanud, et see võidab, ei lootnud ka, aga showd vaadates sain aru, et see oli ikka parim!

Best Original Score- Babel
Ainuke tõeline üllatus. Ei osanud oodata, et mees paneb võidu taskusse kaks aastat järjest.

Best Animated Feature: Happy Feet
Arvasin ja lootsin autode võitu. Kuigi õhus oli oht, et pingviinid lähevad paremini peale.

Documentary - An Inconvenient Truth
Jah, eks ta üks jahmatav ettekanne oli ja arvata oli, et see võidab, kuid kartsin, et selline lihtne ettekanne ei lähe läbi. Et vaja on ikka sisukust ja muud visuaalset kui ainult peamiselt üks ettekanne.

Documentary Short - The Blood of Yingzhou District
Arvasin, et see võidab, kuigi pole näinud ühtki neist lühidokkidest. Sisuks ju aidsilapsed...Lootsin siiski, et tantsuga seotud film võidab.

Live Action Short: West Bank Story
No ma ei tea. Selline tobe muusikal...Binta oli palju armsam ja teistes filmides oli palju rohkem idu. See võit oli minu jaoks küll arusaamatu. Kuigi alternatiivina just tunduski, et see võiks ka võita.

Best Animated Short: The Danish Poet
Yesss, selle võidu üle on mul kõige parem meel. See multikas on nii armas. Ja Liv Ullmani jutustamisviis on kuidagi nii lapsepõlvelik ja armas. Sisu ja teostus kõik super. Arvasin küll, et Disney fännidest ameeriklased annavad Disney firmale võidu, ehk siis Little Matchgirl-ile. Aga tegelikult oli üldse tugevad kandidaadid kõik 4 mis mul õnnestus enne gaalat näha. Lühikestest katkenditest tundub, et ka viimane, ehk Lifted oli hea.

Ma pakkusin kõiki neid kas võitjateks või alternatiivsena võitjaks. Kõiki peale filmimuusika, sest ma ei uskunud, et sama helilooja võidab 2 aastat järjest. Muidu oli gaala selline igavapoolne. Ehk just sellepärast, et suur üllatus jäi tulemata. Kuigi Ellen oli päris hea konferansjee...

Superkinoklubist sain küll auhinna heade arvamistulemuste pärast, aga oleks võinud veel paremini minna.

Kommentaare ei ole: