kolmapäev, 11. juuni 2008

Reisipäevik - 2.päev Eestis, ehk Rakvere

Hommikul autoga pealinna, sealt RH, TM ja KM autole ja seadsime suunaks Rakvere. Seal toimus terve päeva kestev töine seminar ning seejärel kohtumine linnapeaga.

Ehk siis kuna see pole töörõõmude ja –murede blogi. Siis lähen hüppangi kohe õhtusse, ehk aega, kui härra Jaadla meid Rakvere peale eksukursioonile viis. Andres Jaadla, kes on Rakvere linnapea, on fantastiline inimene! Me kõik olime vaimustusest tema rääkimisoskustest ja sellest kuidas Ta linna on arendanud ja on arendamas. Plaanid on võimsad, aga realistlikud. Ja peabki kõrgelt lendama! Ainult nii ongi võimalik saavutada midagi. Palju tahad, vähe saad, vähe tahad ei saa midagi.

Pärast väikest tuuri läbi Rakvere suundusime Vallimäele. Käisime Tarvast lähedalt vaatamas ja sealt edasi ordulinnusesse muuseume vaatama ja linnuse restorani sööma. Restoran oli väga huvitav, mõnes mõttes stiilis „Olde Hansa“, ehk kostüümid, toidud ise ja nõud on ajastukohased. Tangukört ja hernekört olid väga maitsvad! Söök söögiks ja jook joogiks, aga pärast käisime piinamiskambris ja vanu relvi ning veinikeldrit vaatamas. Kuigi linnust on ju kõvasti renoveeritud, tundus kõik ikkagi ehe ja huvitav. Paljuski kindlasti tänu väga heale giidile (ta esines meile "frantsiskaani mungana". Kuigi ka linnapea ise täiendas infoga pidevalt. Muide linnas jalutades näiteks Rakvere Spordihallis ja ka seal linnuses saime kuulda tavakodanikelt, et kui hea mees nende linnapea on, et me peame teda hoidma. Kuigi me oleks ta tõesti kaasa tahtnud võtta. Selliseid häid mehi kuluks igasse ettevõttesse. Ja ega ta muidu poleks püsinud linnapeana juba 6 aastat ning lõppu pole ju veel näha!

Üks pisike fakt, mis meelde jäi on see, et Rakvere linn oma suuruselt jagab Eesti linnade seas 7-9 kohta (u.17700 elanikku). Minu jaoks oli see päris üllatav, ma arvasin, et Rakvere on palju suurem. Igal juhul on tänavapilt päris hea, palju on renoveeritud, palju meelelahutust ja palju tegemist linnarahvale ("ja supehea teater!!!!!"). Just äsja toimunud punk-laulupidu oli ka väga õnnestunud. Vinged tegijad ka asja taga (Üllar Saaremäe, Hardi Volmer ja Hirvo Surva). Kogu linnast ja linnapeast eesotsas õhkus avatust kõigele huvitavale ja linnaelu rikastavale ja arendavale. Ehk ma ei väsi kordamast – Rakvere on lahe!

Õhtuks olid mul ju ka teatripiletid... „Minu veetlev leedi“ Estonias... aga need läksid nüüd vastu taevast. Samas selles etenduses oli see kooslus, kus Eliza rollis Janne Ševtšenko ja kõik ülejäänud näitlejad olid ka need „ebahuvitavamad“ variandid. Ja olen kuulnud, et tasub minna ikka siis kui Hele Kõre, Raivo E.Tamm, Milling ja Sallo oleksid osatäitljad...või noh...vähemalt keegi neist!!! Minu etendusel ei olnud neist kedagi. Ehk mul polegi nii eriti kurb meel sellepärast, et ei jõudnud. Selle eest sain oma töökaaslastega juttu ajada ja hotellis mugavleda. Muide Aqva hotell Rakveres on väga heal tasemel. Tulen siia kindlasti tagasi. Wifi ka kiire ja veekeskus, otse Rakvere kesklinnas!!!!!!!!!

Kommentaare ei ole: