neljapäev, 3. aprill 2008

Eesti näitlejate populaarsuse TOP10

Ehk tegemist ei ole millegi adekvaatsemaga kui edetabliga, mida ma ikka poole aasta kaupa olen üle vaadanud. Ehk siis milliste Eesti näitlejate nimede järgi on mu blogi üles leitud. Ehk see näitab midagi praeguse ajastu kohta, kuid samas on tabel selgelt noorte inimeste oma, kes on suuremad Google-i ja teiste otsingumootorite kasutajad, ehk siis üsna ebaadekvaatne. Näiteks surmad, televiisorisarjades osalemised ja muud sellised mitte otseselt teatriga seotud teemad on oluliseks tõukejõuks, miks üht või teist näitlejat taga otsitakse. Varasemad tabelid leiab 14.08.07 postitusest ja veel vanema siit.

Ja siin siis see 2008 aasta Aprilli alguse seisuga koostatud tabel:
1. Maria Soomets (üllatavalt tabelisse tõusnud ja otse tippu! Ilmselt on see seotud nii Ugalast lahkumise kui ka TV3-e draamasarjaga ning ehk ka Tommi ja Anniga. Minul on igal juhul hea meel, et inimesed temale mõtlevad ja temast räägivad. Siis on ikka lootust teda teatris rohkem kunagi näha. Kunagi kusagilt lugesin, et tal on mingid 2 projekti Tallinna teatritega seotult käsil, aga siiani pole neist midagi kuulda. Samas võibolla sain valesti aru või mäletan ma midagi valesti.)
2. Hele Kõre (Ikka esimesel või teisel kohal...Karin ja teised Linnateatri rollid - Meeletu, Eesti teatri laulud ja muud...nii näitleja kui laulja talent hoiab teda tipus. Ja kohe tuleb Estonias tema "Veetlev leedi")
3. Dan Põldroos (Eelmise korra esimese koha omanik...peamiselt otsiti teda seoses tema surmaga, viimasel ajal teda enam ei otsita.)
4. Elina Pähklimägi (Kevadel lõpetava lennu kõige tagaotsitavam näitleja. Pikk, sale, kena - kõik filminäitlejaeeldused kah olemas. Põnev kuhu teatrisse ta maandub).
5. Kristo Viiding (Teine kevadine pesast lendaja, ehk uus näitleja. Minu meelest oma lennu parim, kuid eks aeg näitab. Kas ja millega hakkama saab ning palju oleneb ka ju sellest, millisesse teatrisse läheb.)
6. Evelin Pang (Tervelt 3. naisnäitleja 20.-st lennust siin 10 hulgas! Õnne 13 ja lapsesaamine ja muidugi ka suur näitlejanne. Mul on nii hea meel, et ta siin tabelis figureerib)
7. Agnes Aaliste (Kolmas kevadel teatrikooli lõpetaja. Teda otsitakse tihti ka välismaalt, kummaline. Aga tore, et on rahvale silma või kõrva jäänud. Pole minu isiklikke lemmikuid, aga sellel polegi siinkohal vahet)
8. Juss Haasma (Neljas lõpetaja! Hullult popid need lõpetava lennu näitlejad. Juss oli päris hea Linnateatri kursa-lavastuses, lisaks Jan Uuspõllu film ja muidu ka vaikselt hakanud silma paistma. Natuke teistsugune ja see on positiivne)
9. Marko Matvere (Kummaline, aga selle tabeli vanim näitleja. Matvere teeb sellel suvel Heathcliffi Vihurimäe lavastuses Alatskivil. Nii põnev! Tahaks teda tagasi teatrisse rohkem...)
10. Argo Aadli (tundub, et tabel praktiliselt koosnebki 20. lennu ja kevadel teatrikooli lõpetavatest näitlejatest. Ja Argo ka samas kambas. Ta on tõesti hea ja andekas. Kivid Sinu taskutes, Et keegi mind valvaks...vinged asjad, mida CVsse kirjutada...)
------
Eelnevalt on Top10-tes figureerinud ka järgmised näitlejad, kuid sedapuhku on populaarsus vähenenud. Aga küll nad jälle kosuvad:
Marika Barabantšikova
Jüri Krjukov
Karol Kuntsel
Riina Maidre
Merle Palmiste
Mirtel Pohla
Elisabet Tamm
Mart Toome
Priit Võigemast

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Juhuslikult avastasin selle blogi, kui guugeldasin Argo Aadlit. Lugesin teatriga seotud postitusi natuke. Väga huvitavad! Aga üks väike märkus mul on.. Elisabet Tamm kirjutatakse ühe i-ga :)

Päikest!

Danzumees ütles ...

Aitäh! Tõeliselt hea tähelepanek. Tuleb välja, et olen oma kooliõe nime pidevalt valesti kirjutanud. See oli nagu valesti mu sisse kodeeritud. Otsisin kogu oma blogi läbi ja parandasin ära nii palju kui leidsin Elisabet Tamm -e nime. Sulle Elisabet, vabandust! Katsun olla tulevikus tähelepanelikum!