laupäev, 7. märts 2009

He's just not that into you / Ta pole sinust eriti huvitatud (USA 2009)


Režissör: Ken Kwapis
Stsenaarium: Abby Kohn ja Marc Silverstein (Baseerub Greg Behrendt-i ja Liz Tuccillo raamatul "He's Just Not That Into You: The No-Excuses Truth to Understanding Guys")
Olulisemad näitlejad: Ginnifer Goodwin (tuttav sarjast Big Love), Kevin Connolly (tuttav sarjast Entourage), Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Justin Long, Ben Affleck, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Kris Kristofferson

Film, mis on veel rohkem "Sex and the city", kui seda oli "Sex and the city" :) Eriti kui võrrelda seda sarja esimese hooaja osadega, sest sealgi oli selliseid samasuguseid dokumentaalsete lõikude moodi hetki, kus nö. "inimesed tänavalt" seletasid oma arvamusi suhetest - meestest ja naistest. Ja ka muidu sisulisest mõttes oli sarnasusi palju - sõbrannad, kes koos arutavad suhteid ja meest otsimist või oma koduseid suhteid meestega jne.

Minule nimetatud telesari meeldis ja ütlasi meeldis ka see film. Jah, mis siis et natuke USA romantilistele komöödiatele vormikohane, kuid ka sellistega minnakse tihti alt. Sedapuhku oli küll keskmisest rohkem südant ja hinge sees. Ning muidugi milline tähtede paraad! See oli kindlasti ka üks filmi tugevusi, sest nii põnev oli jälgida kuidas lugu voolas ning üha uued ja uued staarid liitusid looga :) Kuigi näitlemise mõttes ei saa neid paljusid tippklassiks (paratamatult võrdlesin hiljuti teatris nähtud Katariina Lauk -u nendega ning minu meelest ei küündinud neist USA staaridest keegi temaga võrdsele tasemele!) Kuid ega nad ka otseselt röökivalt kehvad polnud. Drew Barrymore meeldib mulle ikka, mis sellest, et ta alati sama stiiliga näitleb ning Jennifer Connelly on ju isegi Oscarivõitja ning igati õigustatult! Aga ega materjal kah väga nõudev ju pole ning mängutehnikate näitamiseks väljakutseid pakkuv...

Loos on mitu liini ja need räägivad meeste ja naistevahelistest suhetest. Lisaks on need liinid risti ja rästi seotud omavahel. Lühidalt kokkuvõttes näeb see välja nii:

Gigi (Ginnifer Goodwin) otsib tõelist armastust. Tema kohtamine Conoriga (Kevin Connolly) läks tema enda meelest hästi, kuid tegelikult ta lihtsalt ei tunne mehi. Conor mainis mingi baari nime, kus ta tihti käib ning Gigi mõtleb Conorit üllatada minnes sinna baari. Naiivses lootuses mehega uuesti kohtuda ning teda endasse armuma panna. Seal kohtub ta baarmen Alexiga (Justin Long), kes on tegelikult Conori sõber ning talle asja ära puust ja punaseks lahti seletab. Ühtlasi saab temast tütarlapsele "õpetaja" meeste "märkide" lugemises, ehk kes on huvitatud kes mitte...teadagi kuidas see kõik lõpeb :)
Samas Conor, kes on just lahkunud kohtamiselt Gigiga, helistab oma nö.endisele vallutusele Annale (Scarlett Johansson), kellega tahab jälle kokku saada. Too aga kohtub samal ajal just6 kogemata poes Beniga (Bradley Cooper), kellesse ära armub, ka Beni ei jäta Anna külmaks...jälle üks supp, pudru ja kapsad :)
Benil on sõber Neil (Ben Affleck), kes on hea mees ja armastab oma naist, kuid lihtsalt ei taha abielluda. Naine Beth (Jennifer Aniston), on Gigi töökaaslane ning samuti Beni abikaasa, Janine'i (Jennifer Connelly) töökaaslane.... ja naised ju tööl omavahel arutavad igasuguseid asju... ehk siis kõik üleloomulikult omavahel puntras, kuid sellest hoolimata mõnusad ja meelelahutused lood kooruvad sellest supist välja :) Seal vahel on veel nii ühe kui teise tegelasega seotud ka Mary (Drew Barrymore), kes samuti armastust otsib.

Ja eks see armastus on ju nii ilus asi, et tasub otsimist ning vaeva...ainult et ega seda ka parima tahtmise juures ju ei saa kusagilt endale "võtta". Kõik liigub omasoodu ning kui see siis peab juhtuma, küll ta siis "juhtub". Ja ega armastuseks polegi ju "abielu" vaja. Mõned armastavad abieluta palju rohkem ning sügavamalt kui need kes abielus on...loeb ju lõppude lõpuks ikkagi suhtumine, austus ning teineteisest hoolimine :) Sunnitud armastus ning erinevad eesmärgi elus ei vii kuhugi. Ikka peab teineteisega suhestuma ja suhtlema. Vähemalt nii olen mina sellest ilma filmitagi aru saanud :) Aga filmis tehakse meestele see kõik muidugi väga "lihtsustatult" selgeks :) Ja iga naine saab kindlasti tunda ära ennast neis tegelastes või mõnes neist ning ühtlasi meelehead, et naised on tugevad, ilusad, targad ja head... paremad tavaliselt kui mehed. Saavad ka ilma meesteta hakkama kui vaja ja eks neid mehigi on maailmas palju ja erisuguseid...lohutav on seegi, et mõned meist polegi niiiiii pahad, on ka "lootustandvaid" :)

Hinnang: 4+ (jah, kõrgem hinnang, kui see film ehk vääriks, aga minule sellised muinasjutud vahest lähevad korda. Pretensioonitu, mõnus, kohati muhelema-ajav, palju klišeelikke, kuid sellest hoolimata originaalseid ning täppi-panevaid ütluseid, lihtne - pole vaja mõtlemisega end vaevata selle filmi ajal, emotsioone äratav ning isegi mõnede küll lihtsameelsete, aga vahvate detailidega. Näiteks nagu see mäng, mida Anna ja Conor mängivad...või oli see nüüd Anna ja Ben....noh, igatahes tüdruk-osapool oli Scarlett Johansson...ta ütleb mehele, et iga inimene on vähemalt kaks järgnevatest: "sexy, smart, funny or cute", ehk "seksikas, tark, humoorikas või armas". Ja sellele järgneb küsimus: "ütle mulle, kuidas Sina mind näed?millised kaks karakterit neist sobivad minuga?". Kui täpsemalt mõelda, siis päris lahe seltskondlik mäng....saab nii enda kohta teada, kuid samas ka selle teise inimese kohta, kes oma "nägemust" sinust ütleb... Muidugi mängisime seda ka K.-ga kohe, aga tegelikult võib seda ju kellega tahes mängida. Eeldades, et see teine inimene asja tõsiselt mõtleb ja ütleb ausalt oma arvamuse. Mina ise näiteks arvan, et ma olen "smart & cute", aga ma vist tahaks olla "sexy & funny" :)...irooniline, kas pole? Igatahes lahe film oli, minu - kui "mehe" meelest, mis siis sellest, et pesueht naistekas!)

Filmi treiler:

2 kommentaari:

valgeseelik ütles ...

Kulla Danzumees, kuuldavasti oli Sul sünnipäev... :) Palju-palju õnne! :)

Danzumees ütles ...

Aitäh!
Oli jah... 5.märts.
Jama wärk... vanemaks saamine "sakib täiega" :)