pühapäev, 6. juuli 2008

Reisipäevik - 24.päev Eestis, ehk Raplasse ja Rakverre

Hommikul sõitsime Raplasse, sest eilne internetivaimustus sai kurva lõpu, kuna Rootsi modem Eestis ei tööta ja pidin ostma Eesti modemi. Lisaks oli mul vaja interneti järjekordseks tööasjade ajamiseks. Nimelt oli vaja ümber teha mingid tabelid ja lisaks saata Rootsi töökaaslasele vajalik vorm, mille ta peab täitma ning lisaks pidin lahti seletama eestikeelse vormi sisu, et rootslane teaks kuhu mida kirjutada. Aga loodetavasti kõigest hoolimata tuleb siiski puhkusepäevi, mil ma ei pea hetkeksi tööasju tegema. Siiani on küll kolm kolmest mingil määral kulunud ka tööasjade ajamiseks. Katsun siiski hoiduda järgnevatel päevadel. (Eks näis, kas õnnestub? Järgmiseks nädalaks olin sunnitud ühe töökohtumise juba kokku leppima...)

Raplas saime selle internetiasjaga korda ja lisaks käisime tõime karjäärist Kristini liivakasti liiva. See tore tädi tahtis meilt ainult 15 krooni mitme ämbri ja kartulikotitäite liiva eest. Ma polnud sellega nõus ja jätsin talle ka labida rendi eest pool vägisi normaalsema summa. Aga tore oli küll kui liiv liivakasti sai. P hakkas ka kohe liivast ehitama mäge ja Kristin oli ka muidugi vaimustuses. Kühveldas ja mingil hetkel hakkas karjuma ja kui K teda vaatama läks, olid tüdrukul jalad õhus ja kisas mingi suure putuka peale „Apalgas, apalgas“. Tegelikult kutsub ta sipelgaid „apalgateks“, aga ka selliseid tundmatuid putukaid.

Lõunaks tellisin nuudleid juustuga. Ja oi kui hästi nad maitsesid! Õhtuks oli plaanitud Rakverre Baltoscandalile sõit, NO99 „GEP“ –i vaatama. Selle jaoks oli vaja aga puhtaks end küürida. Nii ma siis pesin end üleni puhtaks avali taeva all. Selles on midagi võimast, ürgset. Ja mis kõige toredam, saab kohe tuule käes kuivaks kah.

K tegi naabrinaisega kaupa, et ostame neilt peaaegu hektari suuruse lahmaka maad juurde, siis on meie kogupind 7 hektarit, kuigi teiselt poolt maa-ala tahaks ühest tükist loobuda. Ilmselt tuleb see müüki panna. Hea, alevilähedane ala. Tsipake puid ka peal ja muidu päris lahmakas maad. Aga küll jõuab...

Kommentaare ei ole: