esmaspäev, 14. juuli 2008

Reisipäevik - 33.päev Eestis, ehk peitusemäng lastega

Tellisime K emal pannkooke ja tegime toormoosi, et nautida suverõõme. Õhtuks oli kavas Viinistu ja Keiserlik kokk. K-st on saanud kiiresti ja järsku Jaak Prints –i fänn ja sealt ta ju mängib. Lisaks meie „vana“ lemmik Maria Soomets!

Aias on vaarikad valmis ning mustad sõstrad samuti. Kuigi sõstarde korjamisega peab veel ootama. Herned ja maasikad, ehk kõige parem aeg! Turult saab ka mureleid. Ikka neid Ungari omi. Meil polegi aias ühtki murelit. Kirsse seevastu oma 5 puud,kuid need on veel rohelised. Viinamarjakobarad ka vaikselt suurenevad. Pisikesed mummukesed.

Me käime Eestis olles ülitihti teatris - üle päeva, vahest iga õhtu. Ja sellepärast on laste ees kerged süümekad. Sellepärast tuleb päeva-aeg neile pühendada. Tänagi mängisin nendega aias peitust. Otsija luges 20-ni ja peidukohtade piirideks oli aed. S ei leidnud P-i üles, ja lõpuks P väsis kükitamisest ning tegi häält. Minu reetis välja Kristin, kes minu peidukoha ees kakerdas, kui S mind otsima tuli. Irooniline oli see, et tegelikult kakerdas ta seal sellepärast, et ta tahtis P-ga tegeleda, aga P oli enamvähem samas kohas peidus kus mina.

P ei leidnud ka S-i üles, kes tegelikult oli end üpris lihtsasse kohta peitnud – kartulikeldri trepi ette. Aga P isegi ei vaadanud sealt kandist. Minu leidsid mõlemad lihtsalt. Ma nii tahtsin ka, sest siis on nad rõõmsamad, et kui neid ei leita esimesena. Ma ise leidsin nad kerge vaevaga, aga mängisin nagu otsiksin ja ei leiaks. Nalja nabani!

K toimetas terve päeva aias. Tal vaesekesel on varsti pidu läbi. Jäänud on veel ainult üks päev ja kaks nädalat tagasi Rootsi sõiduni.

Kommentaare ei ole: