esmaspäev, 7. juuli 2008

Reisipäevik - 26.päev Eestis, ehk Hajameelsuse professor

See päev kulus õhtuse „Proffet“ etendusele vaatama minemise tähe all. Ainult, et kui me kella viie ajal olime ennast riidesse pannud ja autosse istunud selgus, et tegelikult oli Proffet alanud juba kell 1530! Pagana pihta! See on ju Baltoscandali festival raames ja seal etendusi hommikust hilisööni ja mina sellega ei arvestanud. Hajameelne professor nagu ma olen. Ja piletid olid ju ka juba taskus, ehk selle suve teine tükk, mis raisku läheb. Minu veetleva leedi piletid läksid ju ka prügikasti. Ja mul on nii kahju!!! Proffet kandideeris ju ka Teatriliidu eelmise aasta parima lavastuse auhinnale – oleks vii väga tahtnud näha. Eriti sellepärast, et ilmselt nad ei mängi seda enam kunagi...

Läksime siis tagasi ning hängisime lastega. Lisaks sain ma Hemingway Hüvasti relvad K-le lõpuni ette loetud. Aga hinge jäi ikka kahjutunne Proffet-i mittenägemise pärast.

6 kommentaari:

Eliza Day ütles ...

Tead Danzumees, ka minul on väga kahju, et sul Proffet nägemata jäi! Endal polnud mul lootustki seda tükki näha, kuid nii hea oleks olnud lugeda sinu, nö, tavainimesest teatriarmastaja arvustust.. Eriti veel sellepärast, et Proffetist nii vähe blogitud on.
Aga loodan, et ka edaspidi saab ikka sinult põnevaid ja konstruktiivseid arvustusi lugeda :) Edu!

Danzumees ütles ...

Aitäh julgustavate sõnade eest! Ma kardan tihti, et solvan üht või teist näitlejat kui midagi pahasti ütlen - kuigi see pole mu eesmärk, vaid lihtsalt talletada hetke emotsioone. Tihti on mul mure ka selle piiriga, et mitte kirjutada liiga palju sisu kohta, et kui keegi kes pole tükki näinud, ei saaks kõiki üllatusi kogemata ette teada (ise olin väga kurb, et lugesin "Ma olen iseenda naine" kava enne etendust ning sellepärast ei olnud tüki sisus enam midagi uut). Aga samas tahaks endale märksõnadega kirja panna, mida kõige olulisemaks pidasin või mis mõjus eriliselt.

Väga tore on teada, et kellelegi teisele ka need minu "teatrijutud" korda lähevad! Suur aitäh kommentaari eest!

valgeseelik ütles ...

Kahjuks on jah nii, et kui Sinul jääb midagi nägemata, siis kahjuks Sinu lugejatel ka... :)

Danzumees ütles ...

Appi, kui armas! Tuleb meelde lause, mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea :)

Aga tegelikult on kahjuks nii, et suvel ma saan siin seda lõbu Eestis olles lubada. Sügisel tagasi Rootsi ja siis saab teatrisse ainult väga harva...kuigi plaanin jõulude ajaks suvega sarnast maratoni, sest teater - nii hea kui ka halb teater - rikastab elu nagu kirjandus.

Aga tänud veel kord! See pisike lause tegi mu südame nii soojaks! Aitäh!

Anonüümne ütles ...

Valgeseelikule teadmiseks.

Ühe indiviidi luulude järgi pole tark joonduda ei elus ega loomingus; püüa leida aega ja võimalust, et näha ja kogeda midagi ka ise.

Danzumees ütles ...

Kulla "anonüümne", ilmselt pole Sa valgeseeliku blogiga tuttav - ta vaatab ja käib ka ise teatris. Kõige lisaks "teeb" ka ise teatrit.

Kahjuks on aga meie kõigi aeg piiratud ning igale poole ei jõua ka parima tahtmise juures. Sellepärast ka mina naudin teiste inimeste blogisid, kes kirjutavad teatrietendustest, kontsertidest ja ka näiteks raamatutest. Saab infot nende ürituste kohta, kuhu tean, et ma ise ei lähe või ei saa minna või ka nende kohta, mida võibolla tahaksin minna vaatama, aga hea oleks natuke enne taustainfot saada - mida minuga sarnase maitsega inimesed arvavad. Ega meist ju keegi ei võta "puhta kullana" teiste arvamusi, kuid kuna pakkumisi on rohkem kui suudab tarbida, siis on valikute tegemiselt heaks abiks ka näiteks blogid.