laupäev, 12. juuli 2008

Reisipäevik - 30.päev Eestis, ehk Sõpradest ja headusest Viljandimaal

Sõbrad on ikka olulised siin elus. Ja minul on pidevalt ikka see sõbrateema meele ja keelel. Täna käisime Viljandis, kõik koos teatris Ugala tiigi kaldal „Naabri Mari“ vaatamas – kogu tittede kamp ka kaasas. Tuleb ju neid ka kultuurselt harida. Läksime juba varakult teele, sest K ema oli kokku leppinud kokkusaamise oma sõbrannaga. See sõbranna on tal vist juba ajast enne miu sündi. Kusjuures see pole tema ainuke sõbranna, tal on selliseid läbi aastate sõbrannasid palju – nii Tallinnas, Viljandis kui ka Pärnus ja ma ei tea kus veel. See on nii armas!

Teel Viljandisse helistasin ma KM-ile, keda ma võin uhkusega nimetada enda sõbraks. Ta õpib Viljandi kultuurikolledžis ja sellepärast tunneb tänapäeva Viljandit ka märksa paremini kui mina. Küsisin, et kuhu tasub sööma minna kui kõht on väga väga tühi. Tema soovitas kohta nimega „Suur Vend“. Et seal juba portsudega ei koonerdata. Siht oli seega selge. Meie õnnetuseks tahtsin ma veel enne söömist jõuda läbi käia Viljandi antikvariaadist. Ja otse selle koha peal kuhu parkisin auto, oli hiinakas nimega Draakoni kelder või midagi sellist. Ja lapsed haarasid sellest muidugi kinni, sest nad pole tõeliselt kaua hiinakat saanud. Ei jäänud muud üle kui alistuda „bosside“ tahtele, kuigi mina oleks tahtnud sinna Big Brother –isse minna. See oleks olnud ka sobilik, sest jälgime K-ga samanimelist telesarja.

Aga antikvariaadis läks meil hästi. Leidsime terve hunniku R.L. Stine Goosebumps-i raamatuid. Ma ju muidu olen neid S-ile tellinud umbes 100 krooni tükk, aga antikvariaadis olid need 20 krooni tükk, ehk viis raamatut ühe hinnaga! Viljandis on ka teine supersoodsate hindadega raamatupood, mis on samuti alati kohustuslikult kavas kui Viljandis käime. Sealt leidsin David Vseviov –i Venemaa Ajaloo raamatu esimese osa poole hinnaga, lisaks ka muud huvitavat lugemist terve hunniku. Näiteks seal on Erseni valgete krimkade sari kõik osad alla 65-75 krooni, isegi Da Vinci kood!

Sõpradest veel rääkides, kui me teatrisse jõudsime saime kilekotitäie saiu ja kooke! K ema sõbranna tütar töötab kondiitrina ja ta saatis meile terve hunniku head paremat! Me olime sunnitud osalt ära külmutama, sest seda kõike oli üle mõistuse palju!

Ja päeva kroonis veel üks heategu. Nimelt teatris vaheajal tuli minu juurde Sten, kes on Ugalas töötava, minu sõbra PA poeg ja tõi mulle midagi, mis mul niiiiii hea tuju tegi ja südame nii soojaks! Aitäh! Aitäh! Aitäh! Sõprusest sünnib nii palju head ja hea sünnitab head. Ma ise tahan ka pidevalt kõikidele head teha, sest heategudes on nii palju võimsust ja väge! Heade inimestega ümbritsetuna, tunnen, et ma ise olen ka õnnelikum ja mida õnnelikum ma olen, seda õnnelikumad on minu ümberkaudsed. See on ahelreaktsioon. Teeme koos maailmast parema koha elamiseks! Oleme head, oleme sõbrad, oleme maailmaparandajad!

2 kommentaari:

valgeseelik ütles ...

Oled sõprust nii kenasti kirjeldanud, jagan seda arvamust. Olen ühel meelel ka Gunnar Aarmaga, kes ütleb, et kõik, mida teed, teed endale. Teed head, tuleb see sulle endale kolmekordselt tagasi, teed halba, siis tuleb ka see sulle endale tagasi. Sellepärast on oluline soovida teistele inimestele head ja häid tegusid teha, et ka enda käsi hästi käiks. Nii saab maailma paremaks, kui teeme teistele head, see tiivustab ka teisi head tegema, see on õige! Ja kui hea tunne on endal sellest! :) Kõik algab ikka iseendast!

Danzumees ütles ...

Täpselt! Näha teise silmis seda, mis sealt peegeldub, kui oled midagi head talle teinud, see on üks ilusamaid vaatepilte! Ja soojendab see ju ka enda südant. Ja ongi parem nii sinul endal kui temal ja seda suurema tõenäosusega oma heas meeleolus läheb ta ja teeb järgmise inimese päeva ilusamaks ja paremaks. Ja nii edasi ja nii edasi!