laupäev, 4. oktoober 2008

Öökoll..loll, loll

Kell hakkab jälle öösel 3 saama ning ma ei maga. Homme pean kell 8 ärkama, et kella 9-ks tööle minna. Jah laupäeval! Üks mess toimub ning ma lubasin kolleegile appi minna...

Aga miks ma ei maga, sellest ma ei saa ise ka aru...ma lihtsalt ei jää magama. Mõtted rändavad peas ning hirmus tahe on jõuda kõiksugu asju teha - näha, lugeda, kirjutada ja ma ei tea mida veel! Kui kaua niimodi vastu peab, et ööunele kulub 3, 4 või kõige rohkem 5 tundi?! Ma ei tea.

Täna pärast tööd sain P.-le tema igatsetud Pokemon kaardid. See on mingi vahetuskaartide mäng, millest ma tegelikult eriti aru pole saanud. Igatahes maksavad nad kohutavalt ja pisikestel poistel on vaja neid võimalikult palju.

P luges täna jälle ühe raamatu läbi. Ta on hakanud neid järjest, üks teise otsa lugema, see teeb nii heaks meele! Eks muidugi vahepeal peab ka vaatama kuidas Club Penguin-is Pingviin elab, aga see tema kasvav huvi lugemise ja raamatute vastu on nii teretulnud Kus ta pääseb...meil on tuhandeid raamatuid ning ta peab ju varem või hiljem ka need kõik läbi lugema :)! Ta on hakanud ka õppima oma koolilaua taga. Seal on ju hiired ning siis õppides saab vahepeal pilgu peale visata, mida Lasse ja Bosse parajasti ette on võtnud. Kuigi me alguses kartsime, et Lasse on nii nääpsuke ning õrn, et teda võibolla meile kauaks polegi. Aga tänaseks pole hullu midagi. Kosub nagu teinegi. Ja mõnikord on isegi aktiivsem ja kiirem!

P-i viimase aja suurimaks avastuseks on tšello-mängimine. Neil on koolis muusikariistade mängimise õppetunnid ning P-le on määratud tšello! Ja P on sellest ülimalt vaimustuses. Lisaks on tema lemmiktunniks puutöö. Kui keegi talle teisipäeviti vara järele läheb, siis on kodus mehel nutt lahti, sest ta eelistab alati varakult koju jõudmisele koolis puutöö tegemist! Ometigi tal on siin kodus ka oma puutöölaud ja kõik vajalikud vahendid. Ta meisterdabki igasuguseid vahvaid väikseid mehikesi nendega. Täna, ehk tegelikult alati reedeti on neil koolis kinoõhtu ja siis on meil samuti temale järele minemine rangelt keelatud enne kella viite. Kuigi ta viimasel ajal on ka juba päris ise kooli läinud, siis koju toob teda tavaliselt õde S kui temal tunnid lõppevad. Sest kool ise kestab esimeses klassis vähe ja ülejäänud on pikkapäevarühma rida. Ainult et terve klass käib pikas rühmas. Seal on neil omad kursused ja lahedad tegemised...korra nädalas ujumine ja minu teada on ka see puutöö rohkem nagu pikapäevarühma rida.

S-ist on olnud viimasel ajal tõeliselt palju abi. Kui me K-ga tahame välja minna või näiteks täna tuli K mulle tööle vastu ja me käisime koos autol järel, siis saime S-i peale loota Kristini hoidmises. Aga arvuti taga on S küll üleliia palju. Ta lihtsalt unustab end täiesti arvutisse, kui kord sinna sukeldub surfima. Kuigi vahest tegeleb ka joonistamisega. See joonistusplaat, mille kaudu saab otse arvutisse joonistada...see on osutunud tema jaoks päris popiks ja kasulikuks vahendiks. Ja minu meelest ta joonistab tõesti hästi!

Kristin kisub endal kõik riided ära ning käib porgandpaljalt ringi. Riided nagu oleks talle vaevaks. Sellel nädalal ta lasteaias ei käinud, sest oli tõbine. Kui ta voodisse ronib, siis paneb oma näo minu näo vastu ja ütleb mulle õrnalt musutades ning mina talle vastu: "Minu sõbee", mis tähendab "minu sõber". Musitada meeldib talle hirmsasti. Ja nüüd on uus trend... ma ei tea kus kohast on meie koju sattunud "Hello Kittie" lauvärvide komplekt. Ja muidugi peab ta "õhtuks" ikka oma silmad ära värvima :) Ma ei saa aru, kus kohast see tuleb, sest K värvib ennast väga harva ja S mitte kunagi. Ju see on see tema sisemine tibi (oh ma ühest küljest loodan, et temast kasvaks plikalik tüdruk, aga teisalt mingit päris tibi-elukat ka ei taha. Enivei, olgu mis on, tulgu mis tuleb...minu armastus on tal alati käepärast olemas. Täpselt nagu ka teistel lastel) :)

Naljakas, aga Kristin on P-i suurim fänn, P on omakorda S-i suurim fänn. Aga S ei fänni kedagi. Kuigi viimasel ajal on ta üha rohkem ja rohkem huvitatud meiega, ehk siis minu ja K-ga "hängimisest".

Kommentaare ei ole: