kolmapäev, 4. veebruar 2009

Kevadet ptüi...teatrit on õhus tunda...

Plaanis on töö pärast Eesti minna varsti... tegelikult on see plaan mul sedapuhku kaugele ette teada ja sellepärast on oodata ka teatrikülastusi ja hulgi :)))

Uurisin samaga, et mis siis kevadisel teatrimaastikul on toimumas. Panen oma leiud kirja, võibolla kulub kellelegi veel marjaks ära:

LINNATEATER
Kuni 12.veebruarini on võimalik nende lehel hääletada oma lemmiknäitleja poolt. Paar võitjat saavad tasuta piletid vabavalikulisele Linnateatri tükile!!! Märtsis on tulekul tervelt 2 uuslavastust! Priit Võigemast lavastab etüüdidel põhinevat tragifarssi "Hecuba pärast". Osades: Argo Aadli, Alo Kõrve, Indrek Ojari, Mart Toome, Veiko Tubin ja Priit ise. Aga enne seda toob Draamateatri näitleja Margus Prangel Hobuveski lavale midagi, mille tutvustusest ei saa miskit sotti :) Välja suudab sealt lugeda vaid, et tegemist on tragikomöödiaga... Osades vanameistrid Andres Ots ja Kalju Orro. Märtsist on Elisabet Tamm jälle laval tagasi. Suvel muideks mängitakse Vargamäel jälle Wargamäe Wabariiki ja lisaks on Kukenoosi viljakuivatis uus asi nimega "Tarkus", milles osalevad Tõnis Mägi, Chalice ja Aarne Üksküla. Ei tea kui palju sellel "Tarkus"-e tükil otseselt Linnateatriga seost on...võibolla on see ainult nende egiidi all... "Wargamäe Wabariigi" etendused toimuvad 4., 5., 6., 9. 10., 11., 12., 13., 16., 17., 18., 25., 26. ja 27. juunil. „Tarkust“ esitatakse 6., 7., 8., 9., 11., 12., 13. ja 14. augustil kell 20.00. Piletid on müügis alates 10. märtsist Tallinna Linnateatri kassas ja Piletilevis.

UGALA
Margus Vaher lavastab enda kirjutatud, kahasse Mati Põldrega "Arturi laulud ja aastad". Külalisena võtab osa Jüri Aarma, teistes osades peaaegu kogu Ugala trupp ning lisaks veel mõned noored. Esietendus 4.04. suures saalis. Mõne päev hiljem tuleb välja Indrek Sammuli lavastajadebüüt oma uues koduteatris. Tegemist eesti keeleski ilmunud raamatu - Sandor Marai "Küünlad põlevad lõpuni" dramatiseeringuga. Mängivad Hannes Kaljujärv külalisena Vanemuisest ja Peeter Tammearu ning Triinu Meriste. Väga väga põnev!!!

EESTI DRAAMATEATER
Priit Pedajas on koostanud ning toob lavale luule- ja laulukava "Arbujad", mida mängitakse kahe erineva koosseisuga. I koosseis: Tiit Sukk, Taavi Teplenkov, Mait Malmsten, Hilje Murel, Harriet Toompere. II koosseis: Kristo Viiding, Lauri Lagle, Mihkel Kabel, Märt Avandi, Britta Vahur, Mari-Liis Lill. Esietendus 15.märtsil 2009 väikses saalis. Huvitav, kas kavad on sarnased, ainult einejad on erinevad eri koosseisudel, või on tegemist kahe erineva kavaga? Märt Avandi esimene asi "päriselt" Eesti Draamateatri ridades. Mind isiklikult tõmbab see I koosseid rohkem. Loodetavasti eelnevalt antakse ikka teada, kumb koosseis mingil teatud päeval on. Kõige uuem Kivirähk tuleb lavale Draamateatris Merle Karusoo lavastusena. Tükil nimeks "Vombat". Osades: Jaan Rekkor, Viire Valdma, Uku Uusberg, Ita Ever, Kaie Mihkelson, Tõnu Oja, Guido Kangur, Raimo Pass. Esietendus 29. märtsil 2009 suures saalis. Mul on nii palju tükke seal teatris nägemata - Boulgakoff, Grõnholmi meetod, Metspart, Kõik on täis jne jne... Boulgakoff tõmbab küll kõige rohkem arvestades neid jutte, mida rahvas räägib.

NO99
Ometi uus tükk NO-l!!! Nimeks salapäraselt NO83. Kui ma õieti aru saan, siis tegemist on tükiga, kus kultuur ja ametnik "kokku ei saa". Kogu No-teatri kamp on laval kaasa arvatud uus liige - Marika Vaarik (nunnukesekene :))) Lavastab supertandem Ojasoo-Semper. Lisaks on neil ka mitu põnevat eriprojekti, mille nägemisest minusugune võib ainult "unistada".

RAKVERE TEATER
13. veebruaril esietendub Rakvere Teatri väikeses saalis Eric-Emmanuel Schmitti "Kooselu väikesed kuriteod" Erki Aule lavastuses. Mängivad Tiina Mälberg ja Erik Ruus. Kammerlikult kahe näitlejaga...ja Schmitt = väga huvitav! Jaanika Juhanson ja Urmas Lennuk on võtnud julgustuki dramatiseerida Hemingway "Ja päike tõuseb", mis peaks lavale jõudma märtsis. Osalevad Erni Kask, Silja Miks, Peeter Rästas, Margus Grosnõi,Velvo Väli, Anneli Rahkema, Marin Mägi ja Helgi Annast. Kolmandaks jõuab lavale märtsis Neil Simon-i komöödia "The Odd couple" eestindus - Meie, mehed. Lavastab Toomas Suumann. Mängivad Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer, Ülle Lichtfeldt, Eili Neuhaus, Volli Käro, Toomas Suuman ja Heigo Teder. Varem on seda korduvalt mujal lavastatud, näiteks Eesti Draamateatris nime all "Suured tüdrukud ei nuta" ja Vana Baskini Teatris nime all "Pentsik pere". Pole minu rida otseselt, aga kes teab, kui rahvas kiidab taevani... Minu raha läheb neile kahele eelnevalt nimetatud tükile :) Ja "Päeva lõpus" tahaks ka oma silmaga ära näha...kuigi märtsis seda millegipärast ei mängita (ups Iisaku Rahvamajas siiski korra)... loodetavasti aprillis rohkem, kui ma Eestis saan :)

VAT TEATER
Eile oli just esietendus tulikuumal Andrus Kivirähki uuel näitemängul "Ingel, ingel, vii mind taeva..." mängivad Katariina Lauk ja Marko Matvere. Lavastab Aare Toikka. Näidendi tegevus leiab aset Eesti Wabariigis aastatel 1924 - 1938 ja tõukub ajaloolistest sündmustest, kuid tegemist pole kaugeltki mitte dokumentaaldraamaga. Täpsemalt loe siit. Ago Soots saab aprilli alguses valmis oma debüütlavastuse. Materjaliks on ta valinud rumeenia noorema põlve näitekirjaniku Peca Stefani pöörase loo "Vääärviid", mida võiks iseloomustada kui "ameerika unelmat rumeenia moodi". Lisaks VAT-i oma trupi näitlejatele (Tanel Saar, Margo Teder, Ago Soots ja Meelis Põdersoo) teevad kaasa veel Merle Palmiste (Eesti Draamateater) ja Tarmo Tagamets (Võru Linnateater). Ühel teisel VAT-i lehel on ära toodud ka Tõnu Oja...aga ei teagi nüüd, et kas ta ka osaleb või mitte, sest esilehel teda mainitud ei ole. Loe lavastuse kohta täpsemalt siit!

VANEMUINE
Tallinna rahval...kellel veel nägemata, sel tasub veebruaris minna vaatama Draamateatrisse Koidula veri nimelist suurejoonelist lavastust. Ja eriline maiuspala on tulemas aprillis Tallinna - Kogutud teosed. Mõlemad tükid olid minu TOP5 tükkide hulgas aastal 2008!!! Eriti hea on "Kogutud teosed", sest see annab tõeliselt palju mõtlemisainet ja mõlemad näitlejad - Külliki Saldre ja Hilje Murel teevad vapustavalt head rollid! Aga uutest tükkidest on tulemas draamalavale Kafka "Loss". Dramatiseerija ja lavastaja Hendrik Toompere jun; Osades: Marika Barabanštšikova, Alina Karmazina, Maarja Mitt, Kais Adlas, Külliki Saldre, Ragne Pekarev, Margus Jaanovits, Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Riho Kütsar, Raivo Adlas, Tanel Jonas, Markus Luik ja Martin Kõiv. Ja aprilli lõpus tuleb üks mu oodatumaid tükke - Lood Viini metsadest, mille legendaarne, eelmine lavaversioon Eestis etendus sellel ajal kui mina olin veel liiga väike selliseid tükke vaatama :) Lavastaja Robert Annus; Osades: Markus Luik, Merle Jääger, Herta Elviste, Marika Barabanštšikova, Raivo Adlas, Ott Sepp, Riho Kütsar, Maria Soomets, Aivar Tommingas, Martin Kõiv, Kristel Leesmend, Tanel Jonas ja Ele Sonn.

ENDLA TEATER
Esimese uue tükina on oodata muusikalavastust Raimonds. Lavastajaks Tiit Palu. Osades: Ireen Kennik, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Närep, Karin Tammaru, Lii Tedre, Enn Keerd, Lauri Kink, Ahti Puudersell, Veljo Reinik, Tambet Seling, Indrek Taalmaa ja Jüri Vlassov. Tegemist Raimond Paulsi meloodiatega ning millegi nostalgillisega. Mitte ehk otseselt minu sugupõlvele, aga millegipärast tundub ikkagi huvitav. Teise uudisena jõuab lavaküpseks 14.märtsil Ristikivi "Hingede öö".Tekst ja lavastus Margus Kasterpalu. Osades Madis Kalmet, Sten Karpov, Piret Laurimaa, Kaili Viidas, Helle Kuningas, Carmen Mikiver, Sepo Seeman, Ago Anderson, Priit Loog ja Jaanus Mehikas. See on justkui lausa kohustuslik. Ning kolmas esietendus, mis valmib alles aprilli lõpuks...on pseudoajalooline "põnevuslugu"!!!! "Ballettmeister". Autor Urmas VadiLavastaja ja kujundaja Andres NoormetsOsades Indrek Taalmaa, Ago Anderson, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Viidas, Sten Karpov, Priit Loog, Jaanus Mehikas, Veljo Reinik. Tutvusus on nii mahlakas, et ma pean selle lihtsalt siia Endla lehelt kopeerima: On südasuvi 1940 Eesti vabariigis. Taevas sirab kolm päikest. President Päts võtab Oru lossis vanni. Korraga saabuvad hallide mantlitega mehed, kes ütlevad: „On aeg", ning viivad presidendi ära... Samal ajal toimuvad ühel staadionil kergejõustikuvõistlused. Tuletõrjujad Johannes ja Erik ootavad parasjagu oma vasaraheite järjekorda, kui esimene neist äkitselt minema tormab. Erik vaatab ringi – staadioni ääres seisavad ja sosistavad hallide mantlitega mehed – õhk on ärevusest paks. Murelikuna otsustab ta sõpra otsima minna ning võtab juhuslikult vastu saatusliku telefonikõne. Kuuldud ülisalajane info suunab ta presidendi jälgedele... Ja see on alles algus :)))

VON KRAHLI TEATER
ESIMENE REIS TÕOTATUD MAALE 21. VEEBRUARIL!
Von Krahl Tours kutsub teid reisile Unistuste Vabariiki. Paika, kus kõik on võimalik ja lubatud.
Riiki, mille vapikirjaks on "Liberty, Love, Poetry", mida juhivad poeedid ja kus ebareeglipärasus on põhiseaduses ette nähtud. Et teie reis unelmate sihtpunkti oleks võimalikult mugav, lõbustab MS Velua rahvusvaheline meeskond kapten Peeter Jalaka käe all teid lugude ja lauludega selle kauge maa keerulisest ajaloost. Avatud on valuutavahetuspunkt ja baar!
Meeskond: Mart Koldits, Lukas Kühne (Saksamaa), Sidur Rahman Lipon (Bangladesh), Maike Lond, Riina Maidre, Bert Raudsep, Renzo van Steenbergen (Holland). Räägitakse eesti ja inglise keeles. Pagan, ma tahaks seda nii näha, aga esimene etendus, ainuke, mille ajal ma Eestis olen on neil "Reserveeritud"...seega jääb see minu silmadel suure tõenäosusega nägemata...kui nad just seda aprillis uuesti ei etenda :(((

TARTU UUS TEATER
VIIMASED KORRALDUSED NEILE, KEDA MA KUNAGI ARMASTANUD OLEN
Kontseptsioon, lavastus, helikujundus ja esitus: Taavet Jansen ja Taavi Eelmaa. Toetamas veel mõned teised. Esietendub 25. veebruar 2009 GenKlubis/Tartu Uues Teatris / Lai 37taga
www.uusteater.ee/armuke. Enne seda lavastub veel "ELUD", mis põhineb adekvaatsetel ja ausatel prostituutide intervjuudel raamatust "Vaikijate hääled 2" ja Jekaterina Novosjolova, Elina Pähklimägi ja Andres Keili ausatel ja adekvaatsetel elulugudel. Lavastajad ja kunstnikud ja esitajad: Jekaterina Novosjolova, Elina Pähklimägi ja Andres Keil. Etendub 12. veebruar 2009 GenKlubis/Tartu Uues Teatris / Lai 37taga www.uusteater.ee/elud

LOOMINE
Pärimusteater "Loomine" -l on mitu huvitavat ajaloolise sisuga tükki kevadel, suvel ja järgmisel hooajal tulekul. Täpsema info nende kohta leiate siit.

NUKUTEATER
Seal nagu uut midagi ma kavas ei näinud...aga vanemaidki asju kõvasti nägemata. Küll on uudiseks see, et neil on plaanis hakata nüüdsest ka õhtuti mängima. Lisaks on neil plaanis hakata inglise ja venekeelset sünkroontõlget tükkidele tegema.

VANA BASKINI TEATER
Ivo Eensalu lavastab Alan Ayckbourne-i tükki "Roleplay", maakeeli Kihluspidu (Naised mängus).Mängivad: Kärt Reemann, Maria Klenskaja, Kadri Adamson, Terja Pennie, Nero Urke või Meelis Sarv, Tõnu Kilgas, Madis Milling või Aarne Valmis. Pole just minu rida, mulle Auckbourne ei meeldi üldiselt... kuigi kunagi lapsepõlves meeldis...aga seal on ju Terje Pennie :) ja Maria Klenskaja :) Esietendus on märtsis.

ESTONIA
Neil uusi draamatükke pole tulekul.

THEATRUM
Lavastused "Maarja kuulutamine" ja "Linn" on taas mängukavas sügisel 2009.

Väga tahaks näha ka Võrus Gardell-i "Koomiku lapsepõlve" ja Kuressaare linnateatri Yazmina Reza "Tapatöö jumal"...ja muidugi paljusid teisi seninägemata tükke üle terve Eesti. Ainult et ei jõua ju kõikjale :(

Lõpetuseks superuudis! Minu kõigi aegade lemmik tükk (Malviuse lavastus Draamateatri väikses saalis - Jüri Krjukov ja Ain Lutsepp kahekesi mängisid) on tulemas Vanemuise lavale! "Ämbliknaise suudlus" esietendub Vanemuises oktoobris. Piletid tulevad müüki maikuu teises pooles koos kogu järgmise hooaja piletitega. Osatäitjate nimed tehakse teatavaks otsekohe, kui lepingud on sõlmitud, ilmselt juba lähema kuu aja jooksul!!! Ma küll sain aru, et Vanemuises tuleb see muusikaliversioonina, nagu see esialgu Broadwayl lavale toodigi, mitte draamaversioonis, nagu Malvius selle Draamateatris tegi...aga siis ongi teistmoodi. Väga, väga põnev! Jüri Lumiste oleks küll äge homoseksuaalse kommunisti rollis:) Või siis Margus Jaanovits või tegelikult Vanemuisest oleks vist kõige sobivam Aivar Tommingas või siis hoopis keegi majast väljast (Priit Võigemast? Jaak Prints? Argo Aadli?- liiga noored? Margus Tabor?-tema oleks vist kõige ideaalseim Eesti teatritest üldse... Vanemuisest veel Luik oleks ka huvitav, aga selle rolli jaoks kahjuks liiga noor. See peaks kindlasti olema selline mees umbes 40ndates, 50ndates, igasugused tavalised "muusikalitähed" nagu Lauri Liiv või Koit Toome oleks küll tüki solkimine. Loodetavasti ka mitte Hannes Kaljujärv või Ott Sepp. Ex-Vanemuinlane Indrek Taalmaa oleks küll kui loodud selleks kongikaaslaseks, ainult et ta vist ei laula? Aga ega ma ei tea kah, et millised muusikali-versioonis need "lauluosad" on, võibolla sellel rollil polegi nii palju vaja lauda... kuigi Aivar Tommingas sobiks sellesse rolli ka :) Hmm...tegelikult Marko Matvere sobiks ka mõlemasse rolli. Mait Malmsten ehk ka. Andres Tabun Ugalast...aga tema lauluoskuse kohta ma ei tea. Siis oleks ju ka huvitav variant oleks ka Lembit Peterson. Hmmm Kui nüüd kokkuvõtlikult mõelda, siis ma vist ideaalis võtaksin paari Marko Matvere - Aivar Tommingas. Ükskõik kumba pidi... kuigi lahe oleks Matveret gay-rollis näha, vastukaaluks sellele "Ohtliku lennu" Västrikule :)))

15 kommentaari:

Eliza Day ütles ...

Ahastus tuleb peale. Nii palju vaadata ja nii vähe aega.. :D

Sehkendaja ütles ...

1. Küünlad põlevad lõpuni... ja H. Kaljujärv.... mina hoian targu eemale, kuna raamat jättis mulle väga sügava mulje ja ma kujutan täpselt ette, kuidas see kuju seal välja nägema hakkab (nagu kasvõi Vaene loom vihma käes...)

2. Kas "Hingede öö" on äkki seesama, mis kunagi oli Vanemuises - tekst peaks ju olema sellisena säilinud? See oli küll hea, kuigi sellepärast oli vist ainult Hingede öö pealkirjas, et Stepihundi "autoriõigusi" ei olnud ära ostetud.

3. Muidu saan ma siit aru ainult ühte - et ma ei jõua end iial Eesti teatrieluga kurssi viia. Kui ikka koju kätte ei tooda, siis neil Tallinnast üles ei leia, aegu ei jaksa klapitada ja pileteid lihtsurelikuna hankida.... Ja sina teed seda kõike mängleva kergusega Rootsist!

Danzumees ütles ...

Jah, nii palju huvitavat... Aga eks muidugi ajaga ju selguvad need "tipud" ja "kohustuslikud". Ega kõik ju alati ei õnnestu ka...
Muidugi piletihinnad on ka nüüdsest sellised, et peab ikka pikalt mõtlema, enne kui midagi vaatama minna. Ja planeerimist ka kõvasti. Aga Eliza, Sul on harukordselt hea võimalus minna nüüd 27.04 No-sse vaatama Kogutud teoseid!!!! Arvestades meie sarnast maitset, siis ma olen täiesti veendunud, et Sinule see ka meeldib!

1. Küünlad põlevad lõpuni...mul see veel lugemata ja sellepärast ei oska kaasa rääkida. Ma pole eriline Hannes Kaljujärve austaja, kuigi viimastel aastatel on ta mulle "järsku" hakanud meeldima. Mingi selline komponent, mis mulle varem üldse ei meeldinud on tema mängustiilist on kadunud. Ja nüüd vaatan hea meelega teda laval. Aga minu meelest on huvitav, et abielupaar Tammearu ja Meriste on tükis sees. Ja Sammul lavastas Tätte "Kaev"-u päris hästi...see oli minu meelest tema tehtud, kui ma õieti mäletan...

2. Hingede öö jah see sama tekst, mis kunagi Vanemuises lavastati. Tookord tegi seda Priit Pedajas, aga seekord dramatiseerija ise. Minul ei õnnestunud seda sellel ajal Tartus näha, aga nüüd mõtlesin Endla versiooni küll ära vaadata. Pean ainult raamatu veel enne läbi lugema, sest mul see veel lugemata. Rahvas on küll kiitnud, niiet ma ikka usun. Lisaks mängivad seal mõned mu lemmikud Endla näitlejad - Laurimaa, Kuningas ja Karpov.

3. Jõuad küll! Ära tule siin midagi rääkima!!! Teil ju sellel aastal Tartus selline kullatükk tulemas, nagu festival DRAAMA!!!! Seal on alati kogu Eesti teatrite paremad tükid koos! Ei peagi Tallinnast ega mujalt midagi otsima minema :) Veab Teil! (kadedusest roheline Danzumees praegu istub siin ja müristab :))
Lisaks oled Sa näinud tükke, millest ma siin unistan - Vaene loom vihma käes, Suurema kurbuseta, Tähed hommikutaevas ja siis see Lumiste lavastatud naistega tükk, mille nimi mul keele otsas, aga näed meelde ei tule :)

Oh, tegelikult koostasin eile tabeli tükkidest, mis on hetkel Eesti teatrites, ning mida ma "näha tahaksin"...sain kokku 68 :)))) Ja ma ei arvestanud, neid uusi, mis tulekul on kohe-kohe :)))

Muidex, unustasin oma tekstist veel mõned olulised asjad, mida ka teatrid on välja kuulutanud. Näiteks:
- Kuressaare Linnateatris peaks suvel tulema tükk, mille kirjutab Urmas Lennuk ja peaosas peaks üles astuma Guido Kangur. Ja sügisel peaks neil tulema "sünnipäeva puhul" Jüri Tuuliku kirjutatud Saaremaa teemaline tükk.
- Linnateatril on ju plaanis Põrgulava taaskäivitada. Millegipärast suurem osa mu viimaste aastate lemmiklavastusi pärineb just selle lava laudadelt.
- Draamateater on kutsunud külla Moskva Kunstiteatri lavastaja Viktor Rõžakov-i, kes teeb noortega ja noortele juudi näitekirjaniku Edna Mazia näidendi „Mängud tagahoovis”. Ja Lauri Lagle plaanib väikses saalis võtta ette julgutüki, millest Ugala loobus. Nimelt toob Draamateater ühe mu lemmikraamatu lavale - Mikael Niemi "Poppmuusika a la Vittula"!!!!! Jippiiii!!!! Kuidas nad küll selle "saunavärgi" õnnestunult teevad? see on alles pähkel ja väärt auhindu, kui suudavad sellega hakkama saada! See lõpp---see "vanaisa sünnipäev" oli selline koomika tipp, et ma ei suutnud seda lugeda, sest kurk oli suurest naermisest valus!!! :)
- Ei tea, mis on saanud VAT teatri plaanist... nad sügisel rääkisid, et esmakordselt Eestis jõuab lavale põhjanaabrite enamtõlgitud kaasaegse näitekirjaniku Laura Ruohose «Üksik saar», kus mängivad Marika Vaarik, Katariina Lauk ja Ago Soots (lavastaja Aare Toikka). Ei tea, kas see plaan koos majandusolukorra ja Marika Vaariku kinnitamisega NO-sse on ikka jõus?
- Vanemuisel on ju veel ka selline üritus, kus Merle Jääger loeb luuletusi, Helvi Jürissoni luuletusi. „Suve viimane roos” on lavakohtumise nimi.

Ja siis veel üks värske uudis Riigi kultuuripreemiate laureaadid on valitud:
Kultuuripreemiate komisjon tegi Vabariigi Valitsusele ettepaneku määrata riigi kultuuripreemiad järgnevalt:
-kultuuripreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest: Ellen Niit, Arvo Pärt, Aarne-Mati Üksküla.
-Kultuurpreemia 2008. aasta loominguliste saavutuste eest:
Tõnu Kaljuste, Peeter Jalakas – lavastuse “Eesti meeste laulud” eest; Elmo Nüganen – suurprojekti “Tagasi Vargamäele” idee ja teostuse ning lavastuse “Wargamäe Wabariik” eest; Indrek Peil, Siiri Vallner – Tartu Lotte lasteaia arhitektuurse lahenduse eest; Marko Raat – dokumentaalfilmi “Toomiku film” eest; Mari Tarand – mälestusteraamatu “Ajapildi sees” eest.
-Kultuuri elutööpreemia suuruseks on miljon krooni. Elutööpreemiate kogusumma on kolm miljonit krooni.
-Viis preemiat a´ 150 000 krooni antakse 2008. a avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.
-Valitsus arutab preemiate määramist 12. veebruari istungil.

Kaisa ütles ...

Kuidas Sa ei tea Tabuni lauluoskuse kohta? "Börsi ja Börsitari" oled ju näinud ;)

Eliza Day ütles ...

68!!!! See on ikka päris hull number :)))

merleke ütles ...

Mina saan sinust, Danzumees, nii-nii hästi aru. Mul oli just võimalus neli päeva Eestis olla ja selle ajaga täpselt neli korda teatris käia. :)

Mäletan, et kui ma veel Eestis olin, siis avaldasid nii mõnedki tuttavad arvamust, et pole ju nii palju erinevaid lavastusi olemaski, et nii sageli teatris käiia. 68 on vägagi reaalne number. Kuigi ma enda jaoks sellist statistikat veel teinud pole.

Muide, NO99 suveplaanidesse mahtuvat sel suvel "Onu Tomi onnike". Lugesin nende märtsi-aprilli mängukava tutvustavast brošüürikesest. Esietendus on 8. augustil.

Danzumees ütles ...

Kaisa!
Õige!!!! Oskab küll ju laulda ja VÄGA HÄSTI!!! (Silme ees ja kõrvus hakkas kohe jooksma tema "Pretty Woman"...) Ta oleks küll päris hea...ehk just selle teise mehena, kellele see peategelane neid Ämbliknaise lugusid jutustab. Kerge ja õrna gay-na ei suuda teda küll kuidagi ette kujutada...aga sellised kontrastid võivad vahest just eriti huvitavad rollid ja oskused ümberkehastumiseks välja tuua :) Sama pidasin silmas ju Matvere sobivusega sellesse rolli :) Tabun on üldse üks mu SUUUURi lemmikuid (mitte ainult Ugalast vaid üldse Eesti teatritest)...teda näeb kahjuks ainult nii harva ja peaaegu et "eksklusiivselt" Ugalas...minu meelest ta ei osale isegi kusagi telesarjades...kuigi mõnes filmis on viimasel ajal ikka läbi "vilksatanud" ning alati, ALATI ülihead rollid teinud!

Danzumees ütles ...

Eliza!
Palju Sul kokku tuleb?
Ma muidugi väga kriitiline selle nimekirja koostamisel ei olnud...ikka kui natukenegi huvitav tundus, siis panin nimistusse ja tõesti 68 tuli kokku..Veebruari lõpus saab natukenegi vähendatud...aga kõik need esietendused veebruaris ja märtsis...kokkuvõttes kindlasti läheb see number veel suuremaks. Loodetavasti suvel järgib ka mõni teine teater Endla eeskuju ja pikendab oma "hooaega" näiteks kahe kolme nädalaga kusagil suve jooksul...siis on ju rohkem võimalusi teatris ka käia.

Danzumees ütles ...

Merleke!
Hehee... Sa oled tõesti sarnases situatsioonis minuga seal Luxemburgis(?)...ma ka alati kui Eestis käin, võtan igaks õhtuks piletid teatrisse. See on kohati isegi natuke tobe...sest tahaks mõne tüki puhul natuke kauem selle naudingu ja mõtete sees mõnuleda. Aga kui järgmine õhtu tuleb teine tükk kohe otsa, siis tekib dilemma...eriti kui see järgmise õhtu tükk on ka hea. Eks siis mõne aja pärast saab oma sees kõik läbi töötada ja need päris "mõtted" tekivad alles siis hiljem. Aga jah...kui ma kunagi Eesti tagasi kolin, siis saan ka seda luksust lubada, et hajutatult tükke vaadata...praegusel ajal peab siis niimoodi...midagi pole teha. Vaatamata ka ei julge jätta, kui midagi huvitavat tuleb. Mõned tükid kaovad nii kiiresti kavast. Eriti näiteks Linnateatril need viimased...Elisabet läks last ootama...siis ei mängitud Nii see on kui teile nii näib...nüüd lähevad Evelin ja Hele...Õnneks ma "vist" jõuan Helega Arbuusisuhkru ära näha :) Ja "Nii see on..." jõudsin ka kunagi ammu ära näha... Aga nii mõnigi on jäänud hingele kripeldama ("Head ööd, vend"; "Pink"...).

Ma lugesin ka kunagi, Postimehest vist, kui Ojasoo võttis sõna ja mainis "Onu Tommi onnikest", aga ma ei saanud sellest tekstist täpselt aru, et kas see on nüüd kavva tulemas või oli see lihtsalt viide seoses muu tekstiga. Aga tore kui see nüüd ikka siis suveplaanides päriselt on olemas! Aitäh info eest! Täiendasid sellega ju veel seda "tulevate kohustuslike tükkide nimekirja" :))) Huvitav mida Ugala, RAAAM, Draamateater, Rakvere ja Endla suvel plaanivad. Ma eelmisel suvel vaatasin vist enamvähem kõik huvitavad asjad ära (Kolditsa tükk ja Otepääl etendunud Pärija ja siis see Loone Otsa Tallinna ajaloolise sisuga tükid jäid küll nägemata...need tulid esimesena meelde...mõni võibolla oli veel). Loodetavasti ikka tuleb "uusi" asju ka... Viimasel ajal on suveteater päris kõrge tasemega olnud. Mõned kriitikud nurisevad mõnikord täiesti asjatult, et suveteater on "haltuura"...ma arvan küll teisiti.

Sehkendaja ütles ...

Õige jah, Draama. Kui saaks pileteid, siis peaks sel aastal tõesti kavva võtma. Ei taha neid Tartu tükk enam näha:)

Beautiful bodies - see ei tuld meelde sul. Hea meelega loeks Su arvamusi ka sellest ja Vaene loom... kohta (no teiste vbolla siis ka). Sest mulle tundub ikka, et meie maitse pole muidu eriti sarnane - ainult tõesti need Kogutud teosed meeldisid mõlemale:) Mina soovitan "Küünlad põlevad lõpuni" enne ära lugeda.

Kui Kasterpalul sama tekst, siis tuleb Stepihunt ka uuesti üle lugeda. Hingede öö on VÄGA HEA raamat. Ristikivi hakkas mulle sealt saadik väga meeldima. Lausa juhus, et ta pole maailmaklassika - tõlkimata lihtsalt.

Eliza Day ütles ...

Olgu, kui ma õhtul peale teatrit viitsin, loen üle, mis numbri mina saan..

Danzumees ütles ...

Peaks ja enne "Küünlad" ära lugema. Mulle ei meeldi tavaliselt raamatuid lugeda kui sisu on ette teada. Teistpisi aga just nimelt meeldib, et siis võrrelda kuidas teine inimene on asju endale ette kujutanud.

Otsisin, ja mul on "Hingede öö" maal. Seega ei õnnestu praegu lugeda enne kui sinna jõuab.

Danzumees ütles ...

Ei ole tõsi, Eliza!!!! Ma TAHAN KA TEATRISSE!!!!!

Eliza Day ütles ...

Teatrist tagasi ja mängukavad läbi kammitud. Arvestasin ainult neid tükke, mida mängitakse või mis märtsis-aprillis esietenduvad. Sain kokku 43. Pluss need 9 lavastust, mille piletid mul juba sahtlis olemas on.
Muide, sinu poolt mainituile võiks veel välja tuua ka lavaka 24. lennu kaks uut tükki: "Runolaulud" ja "Räägivad".

Danzumees ütles ...

Aitäh, et viitsisid kokku lugeda! 52 on palju "lootustandvam number" :)) See on aastaga isegi "võimalik"...nädalas 1 :)

Lahe, et Sa oled samasugune "teatrihull" nagu mina!!! Mul ootavad 13 piletit "realiseerimistähtaega" :)) Aga arvestades eelmise aasta kogemusi ja planeerimisi ja töökoormust, siis suure tõenäosusega kõikidele nendele ma ei jõua... Ainult suvepuhkuse ajal toimuvatel etendustel võib "enamvähem" kindel olla...aga suveks pole ma veel midagi ette ära ostnud. Ja eelmisel suvel jäid ka kahed piletid ikkagi lõpuks töö pärast sahtlisse...

Lavaka 24.lennu tükid on ka kindlasti huvitavad! Tahaks hirmsasti näha, kuidas nad arenevad ja kuidas neist "päris näitlejad" sirguvad.