teisipäev, 27. mai 2008

20+ LEMMIKUT telesarja

Siia nimistusse saamise ainsaks tingimuseks on, et sari peab väntama vähemalt üle ühe hooaja.

Big brother - Seda ainult Ameerika versioonis. Austraalia ja Inglismaa omad on kuidagi kauged ning nendes ei juhtu midagi. USA oma on konkreetse formaadiga ja sealsete inimeste lollused ja huvitavad mängupöörded tulevad paremini välja. Alati tekib ju keegi, kelle poolt olla ning kui see siis majast minema saadetakse, siis tekib jälle keegi teine...Siiani pole ma veel sellist hooaega näinud, mille võitja poolt ma oleksin algusest kuni lõpuni olnud. Ikka nad suudavad millegi tobedaga hakkama saada või pettun nende maailmanägemuses või millegis selles, mida nad teinud on - kas majas või oma eelnevas elus.

Desperate housewives - Komöödiasugemetega draamasari, mis peamiselt pöörleb ühel eeslinnatänaval elava 5 naise ümber. Vahest on vint üle keeratud, aga see käib asja juurde. Sest sari ei püüagi end liiga tõsiselt võtta. Minu lemmikud on Bree, Gabrielle ja Lynette. Samas on hea naerda ka vahest enda üle, sest mõned asjad on tuttavad ka enda elust. Tihti lõpeb osa ka väga huvitava tähelepanekuga elust, mis annab sellise tõsisema tooni. Tihti läheb ka mõni asi hinge. Ehtne naistekas, aga vahest on ka selliseid hea vaadata, arendab emotsionaalset intelligentsust.

Entourage - Pesueht meestekas. Kaks venda - mõlemad näitlejad, üks A-, teine D-klassi ning lisaks veel nende kahe sõbra ühisest elamisest ning elust "staaride maailmas". Alati väikse irooniaga, alati natuke põnev, et kuidas kuttidel ikkagi läheb. Sinna juurde raha, naised, koomilised situatsioonid ning "iga mehe unistuste elu", ehk "neil, kellel on raha on võimalik balansseerida ka naine, sõbrad, omad ja teiste lõbud ning unistused, või kas ikkagi lõppude lõpuks on see võimalik?

Little Britain - Kahe mehe show. Sketsid on küll sarnased ning samuti naljad vastavalt siis "sketside sarjadele". Kuid ikka on tore nende andekate näitlejate üle naerda. Lemmikud Carol "The computer says no", Daffyd "Only gay in the village", Harvey "I want bitty", Kenny "Look me in the eyes", Margaree "Hand up, if we have new members here" ja Mrs. Devere "Call me Bubbles ".

Mole - Üks huvitavamaid reality-sarju. Nagu hea krimka. Nimelt on kari inimesi ning nende seas üks "mutt", kes üritab selle karja raha kogumist nurjata. Vaatajatele antakse pidevalt vihjeid, et kes see paha nende inimeste seas võiks olla, iseasi siis kui hea detektiivisilm on, et ära seda tabada. Saate lõpus tehakse osalejatele küsitlus muti kohta ning kes kõige vähem õigeid vastuseid annab, see kukub saatest välja. Seega on osalejatel kõigil üpris kaval jätta endast mulje, et tema ongi mutt. Siis teised vastavad küsitlusele valesti ning endal on parem võimalus miljon võita. Väga hea ja andekas kontseptsioon. Minu teada belglaste välja mõeldud. Aga mina olen näinud ainult Austraalia ja USA versioone.

Ohtlik lend - Eesti parim draamasari läbi aegade. Väga hea stsenaariumi ja väga heade näitlejatega. Tegelikult on kogu kaameraesine ja -tagune jõuk Eesti tippklass! Loodetavasti on sarjal pikk iga ning osi tuleb muudkui veel ja veel. Tegemist on Västriku (Marko Matvere) ja Leidpalu(Elisabet Tamm) ehk politseipaarilistega. Mõlemad on oma kiiksudega ning sellepärast satuvad ka mõningatesse kohmakatesse situatsioonidesse oma karekteri eripära tõttu. Eriti eraelus, mida sari näitab tööeluga käsikäes.

Oz - USA vanglasari, millele enam uusi osasid ei tehta. Kuid oli päris karm ja kiirelt arenev. Kunagi ei teadnud, kes peategelastest maha koksatakse või milline karm tegelane sarja sisse tuuakse. Lisaks veel kõik suhted personali ja kodustega.

Prison break - Huvitav action-sari, mis lõpeb alati kõige põnevamal hetkel ning kunagi ei tea, mis edasi saab. Mingil määral OZ-i järglane, kuid siin toimub tegevus ka palju vanglast väljas. Küll põgenedes, küll varjates. Peategelasel on nutti ning tema punutud plaanid on alati huvitavad ning andekad. Samuti on kogu vanglast põgenejate seltskond tavaliselt huvitavaitest karakteritest pungil ning värvikirev.

Sex and the city - Vana hea komöödiasari üksikutest ja vähem üksikutest neljast umbes 40 aastase sõbranna elust New York-i seltskonnakihtides. Kahjuks sarja enam juurde ei tehta, kuigi kohe kohe tuleb kinno täispikk film. Sari lõpetati populaarsuse tipul ning mitmed niidid jäid lahtiseks. Loodetavasti saadab filmi kinos menu, siis on ehk loota ka järgesid.

So You think You can dance - Vinge tantsuvõistlus. 20 noort tantsija võistlevad esialgu paaridena hiljem igaüks enda eest. Erinevates saadetes kaetakse kõikvõimalikud tantsustiilid hiphopist argentiina tangoni. Just algas USA 4.hooaeg ning see on tõeline maiuspala minu jaoks. Austraalia SYTYCD oli ka üllatavalt kõrgel tasemel, kuid Põhjamaa tantsijad pole võimelised paljukski, mida need suurriikide tantsijad suudavad. Siiani on erinevate hooaegade lemmikud tantsijad Nick Lazzarini, Blake McGrath, Allison Holker, Neil Haskell ja Ivan Koumaev...oh tegelikult on nimekiri totralt pikk, et piirdungi hetkel nendega. Ahjaa Austraalia esimese hooaja suur lemmik oli Jack! Lisaks maailma tippkoreograafid eesotsas Mia Michaels -i ja Wade Robson -iga. Mia on veel kõigele lisaks ka inimesena eeskujuks kõigile maailma inimestele. Vapustav naine ja nii ilus hing!

Sopranos - Lahe maffiapere, kus isa Tony kamandab oma mafioosnike, kuid pereema on see, kes kodus oma vaiksel moel vägesid kamandab. Kogu kamp on täis kõikvõimalikke karaktereid, ustavaid ja pätte, argpükse ja julmi tapjaid. Iga osa oli kui tasemel filmike! Kahjuks on sari lõpetatud.

Survivor - Tuntud Robinsonide mängu Ameerika versioon. Sellist strateegilist mängu, ja teineteisel naha üle kõrvade tõmbamist, nagu viimases hooajas (kus olid uued ja vanad olijad segamini), pole ma veel kunagi selles sarjas näinud. Täielik nauding, sest see kõik ju juhtus päriselt, need inimesed päriselt tegid oma valikuid nii nagu selles saates näha. Minu lemmik võitis kah veel tagatipuks. Hoidsin talle esimesest saatest alates pöialt. See on ka esimest korda, kui minu poolt valitu võidab selle pika sarja ajaloo jooksul.

Teatriõhtu - Kõige tähtsam ja parem asi, mis üldse kunagi telekast tulnud või tuleb on Eesti TEATER!!! Nii uued kui vanad head tükid. Jah, just sellepärast on minu jaoks televisioon geniaalne leiutis! Samaga saab jäädvustatud ka killukesi rahvuskultuurist. Ka see on minu jaoks ülimalt oluline!

Work out - Ühe jõusaali igapäevamured. Nii treenerite ja omaniku omavahelised kui ka nende suhted treenitavatega. Ikkagi Hollywood ju, kuid seda ikkagi reaalses kastmes. Jõusaalipidaja on lesbi ning seda sarja vaadates saab aru paremini erineva seksuaalse suundumusega inimestest. See ei ole enam ammu tabu-teema ja minu meelest ei peakski olema. Igal inimesel on sisse kodeeritud enda eelistused ja nii kaua kui keegi ei tee kellelegi haiget, pole selle kohapealt vahet, mis teised inimesed sellest teemast arvavad. Selles sarjas ongi huvitav näha erinevaid inimtüüpe ning keskmisest suuremate egodega inimeste kokkupõrkeid.

X factor - Inglismaa otsib superstaari on kõikide sarnaste serjade ema minu meelest. Eriti sellepärast kuidas see on üles ehitatud. See on palju kordi huvitavam, kui tema Ameerika, Kanada või ka näiteks Eesti vennad. Inglismaal valitakse 12 osalejat - 3 alla 25 aastast mees-, 3 naislauljat, 3 üle 25 aastast lauljat ning 3 ansamblit. Saates on 4 žüriid, kes kõik saavad ühe sellise grupi mentoriks. Nii siis toimubki lisaks lauljate vahel võistlus ka võistlus žüriiliikmete vahel. Kelle hoolealused jõuavad kõige kaugemale? Muidugi annavad erilist tooni saatele juurde ka 2 vinget žüriiliiget, ehk alati huvitavad Simon Cowell ja Sharon Osbourn!

Kommentaare ei ole: