esmaspäev, 12. mai 2008

Tony DiTerlizzi/Holly Black - Spiderwicki Kroonika 1-5











Viimastel nädalatel olen P-le lugenud õhtujutuks Spiderwicki kroonika nimelist sarja. Sari koosneb viiest üksteisele otse järgnevast raamatukesest. Kuigi tegemist on ühe suure tervikuga, ehk sellise laste ulmeka stiilis muinaslooga.
Lugu räägib kolmest lapsest - kaksikud vennad ja vanem õde, kes kolides uude kohta elama avastavad paralleelmaailma. Maailma, kus elavad ja toimetavad sellised tuttavad tegelased nagu päkapikud, kollid, haldajad ja muu selline mütoloogiline rahvas. Ehk ei midagi uut siin päikese all.
Lugu ise oli täiskasvanu jaoks väga pinnapealne ja minu jaoks üpris igav. Kuid mu 7 aastane oli vaimustuses. Tema selle raamatu valiski lugemiseks ja nüüd on ta juba osaliselt selle tegevustiku ka oma mängudesse genereerinud. Ehk tema ettekujutlusvõimet rikastas see küllaga. Kindlasti andsid palju juurde need illustratsioonid, mis olid tõesti vahvad ja põnevad. Vaadake kasvõi neid kaanepilte!
Aga jah, minu hinne 2- (ma ise poleks talle seda lugemiseksi valinud, aga talle tõeliselt meeldis. ma usun, et nüüd loeb ta ise selle sarja ka veel mitu korda läbi).




Kommentaare ei ole: